Skip to Content

De recordperiode dat koningin Elizabeth regeert in 14 foto's

Prinses Elizabeth vierde van links 11 jaar staat hier op het balkon van Buckingham Palace na de kroning van haar vader George VI De dood van haar geliefde vader in 1952 zette Elizabeth op de troon op 25jarige leeftijdpinterest icon
Foto: Keystone, Getty Images
1
Prinses Elizabeth vierde van links 11 jaar staat hier op het balkon van Buckingham Palace na de kroning van haar vader George VI De dood van haar geliefde vader in 1952 zette Elizabeth op de troon op 25jarige leeftijd
Foto: Keystone, Getty Images
Prinses Elizabeth (vierde van links), 11 jaar, staat hier op het balkon van Buckingham Palace, na de kroning van haar vader George VI. De dood van haar geliefde vader in 1952 zette Elizabeth op de troon op 25-jarige leeftijd.
2
Koningin Elizabeth is altijd trots geweest op haar positie als hoofd van de British Armed Forces Hier ontmoet Prinses Elizabeth vergezeld door Prinses Margaret links en de koninginmoeder rechts leden van de Grenadier Guards
Foto: David E. Scherman, The Life Picture Collection, Getty Images
Koningin Elizabeth is altijd trots geweest op haar positie als hoofd van de British Armed Forces. Hier ontmoet Prinses Elizabeth, vergezeld door Prinses Margaret (links) en de koningin-moeder (rechts), leden van de Grenadier Guards.
3
De uitstapjes van de koninginmoeder naar de arbeiders in East End in Londen om de moraal op te krikken tijdens de Blitz waren een grote inspiratie voor de toekomstige koningin Hier leert Prinses Elizabeth voor monteur bij de Auxiliary Territorial Service in 1945
Foto: Popperfoto/Getty Images
De uitstapjes van de koningin-moeder naar de arbeiders in East End in Londen om de moraal op te krikken tijdens de Blitz waren een grote inspiratie voor de toekomstige koningin. Hier leert Prinses Elizabeth voor monteur bij de Auxiliary Territorial Service in 1945.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het huwelijk in 1947 tussen prins Philip van Griekenland ook wel de Duke van Edinburgh en Lilibet zoals wij haar liefkozend noemden was een huwelijk van echte liefde niet gearrangeerd voor de dynastie Dit zijn ze in 1951 met hun kinderen Charles en Anne
Foto: Keystone, Getty Images
Het huwelijk in 1947 tussen prins Philip van Griekenland, ook wel de Duke van Edinburgh en 'Lilibet' zoals wij haar liefkozend noemden, was een huwelijk van echte liefde, niet gearrangeerd voor de dynastie. Dit zijn ze in 1951 met hun kinderen Charles en Anne.
5
Prinses Elizabeth verlaat Buckingham Palace voor haar kroning in Westminster Abbey op 2 juni 1953
Foto: Monty Fresco, Topical Press Agency, Getty Images
Prinses Elizabeth verlaat Buckingham Palace voor haar kroning in Westminster Abbey op 2 juni 1953.
6
In een witte kanten jurk en met een strooien hoed flaneert Hare Majesteit naar een tuinfeest in Sydney tijdens haar eerste staatsbezoek aan Australi in februari 1954
Foto: Keystone, Hulton Archive, Getty Images
In een witte kanten jurk en met een strooien hoed flaneert Hare Majesteit naar een tuinfeest in Sydney tijdens haar eerste staatsbezoek aan Australië in februari 1954.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De koningin heeft een voorliefde voor Canada dat anders dan Australi geen republikeinse sympathien koestert om haar de titel van staatshoofd af te nemen Hier is ze op 33jarige leeftijd met de Duke van Edinburgh in Ottawa Ontario
Foto: Kathleen Revis, National Geographic Creative
De koningin heeft een voorliefde voor Canada, dat anders dan Australië, geen republikeinse sympathieën koestert om haar de titel van staatshoofd af te nemen. Hier is ze op 33-jarige leeftijd met de Duke van Edinburgh in Ottawa, Ontario.
8
De koningin zonder haar corgis is als whisky zonder water Haar vader liet de toekomstige koningin kennismaken met corgis toen hij in 1933 Dookie meenam naar huis De koningin heeft inmiddels meer dan 30 Pembroke Welsh corgis gehad Dit is in 1969
Foto: AFP, Getty Images
De koningin zonder haar corgi's is als whisky zonder water. Haar vader liet de toekomstige koningin kennismaken met corgi's toen hij in 1933 Dookie meenam naar huis. De koningin heeft inmiddels meer dan 30 Pembroke Welsh corgi's gehad. Dit is in 1969.
9
De koningin staat bekend om haar liefde voor paarden en mist de Britse Derby van Epsom nooit zeker niet als een van haar eigen racepaarden meedoet Hier staat ze in 1979 te praten met jeugdige springruiters bij Windsor Castle
Foto: James L. Stanfield, National Geographic Creative
De koningin staat bekend om haar liefde voor paarden en mist de Britse Derby van Epsom nooit, zeker niet als een van haar eigen racepaarden meedoet. Hier staat ze in 1979 te praten met jeugdige springruiters bij Windsor Castle.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Anders dan haar eigen huwelijk was dat van haar zoon Charles met Diana Spencer verzonnen door de stamboomdeskundigen in het paleis De latere breuk lijkt al zichtbaar in de gespannen lichaamstaal van deze foto uit 1982
Foto: Terry Fincher, Princess Diana Archive, Getty Images
Anders dan haar eigen huwelijk was dat van haar zoon Charles met Diana Spencer verzonnen door de stamboomdeskundigen in het paleis. De latere breuk lijkt al zichtbaar in de gespannen lichaamstaal van deze foto uit 1982.
11
Ik ben vast de enige die altijd een hoed draagt schreef de koningin naar de koninklijke hoedenmaker Philip Somerville die tot zijn dood in 2014 haar een kwart eeuw van hoeden had voorzien Hier zie je haar in 2009
Foto: Luke MacGregor, Reuters
“Ik ben vast de enige die altijd een hoed draagt.”, schreef de koningin naar de koninklijke hoedenmaker Philip Somerville, die tot zijn dood in 2014, haar een kwart eeuw van hoeden had voorzien. Hier zie je haar in 2009.
12
Anders dan haar publieke persona die stijfjes en afstandelijk kan lijken staat de koningin priv bekend om haar ondeugende gevoel voor humor Hier heeft ze lol bij het zaklopen op Braemar Gathering in Scotland in 2012
Foto: Russel Cheyne, Reuters
Anders dan haar publieke persona, die stijfjes en afstandelijk kan lijken, staat de koningin privé bekend om haar ondeugende gevoel voor humor. Hier heeft ze lol bij het zaklopen op Braemar Gathering in Scotland in 2012.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
De koningin in 2007 terwijl ze vertrekt van de State Opening of Parliament schitterend in hermelijn en de Diamond Diadem die in 1820 is gemaakt voor haar Hannover voorouder George IV
Foto: Toby Melville, Reuters
De koningin in 2007, terwijl ze vertrekt van de State Opening of Parliament, schitterend in hermelijn en de Diamond Diadem die in 1820 is gemaakt voor haar Hannover voorouder, George IV.
14
Het horrorjaar 1992 toen de huwelijken van haar kinderen stukliepen en de gruwelijke dood van Princes Diana vijf jaar later lijken ver verwijderd van dit gelukkige familieportet van afgelopen zomer op Buckingham Palace
Foto: Facundo Arrizabialanga, EPA
Het horrorjaar 1992, toen de huwelijken van haar kinderen stukliepen en de gruwelijke dood van Princes Diana vijf jaar later, lijken ver verwijderd van dit gelukkige familieportet van afgelopen zomer op Buckingham Palace.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder