Skip to Content

6x Waanzinnige activiteiten in de kleinste regio van Oostenrijk

Van adembenemende Alpenmeren rondlopen tot overnachten op 2200 meter hoogte: dit zijn 6 redenen om deze zomer nog naar Vorarlberg te gaan!
door Veerle Witte
Lupines in het bergachtige landschap van regio Vorarlbergpinterest icon
Robin Visser
1
Gargellen is een knus hooggelegen dorp in Montafon waar de lupines waaien in de wind en hoge bergpieken langs alle kanten recht omhoog rijzen In de winter heerlijk om te skin in de zomer een walhalla voor avonturiers Zo kan je er ook Klettersteigen Duits voor een via ferrata klim en klauter je een weg langs een rotswand over watervallen en door kloven Een parcours van staalkabels leidt je door de bergen omhoog Routes komen in verschillende moeilijkheidsgraden en zijn er zowel voor kinderen als volwassenen
Robin Visser
Gargellen is een knus, hooggelegen dorp in Montafon, waar de lupines waaien in de wind en hoge bergpieken langs alle kanten recht omhoog rijzen. In de winter heerlijk om te skiën, in de zomer een walhalla voor avonturiers. Zo kan je er ook Klettersteigen (Duits voor een via ferrata): klim en klauter je een weg langs een rotswand, over watervallen en door kloven. Een parcours van staalkabels leidt je door de bergen omhoog. Routes komen in verschillende moeilijkheidsgraden en zijn er zowel voor kinderen als volwassenen.
2
Wanneer iedereen tegen het vallen van de avond de bergen verlaat blijf je met een klein groepje achter om te overnachten tussen besneeuwde bergtoppen s Avonds warm je op rond het kampvuur waar je getrakteerd wordt op een feestmaal van een barbecue terwijl de sterren aan de hemel steeds helderder zichtbaar worden Uren zou je op willen blijven tot je moe maar voldaan in je tentje kruipt Zet vroeg je wekker om de zon op te zien komen boven de omringende diepe valleien waarna je in een berghut aanschuift voor een overdadig Frhstck
Robin Visser
Wanneer iedereen tegen het vallen van de avond de bergen verlaat, blijf je met een klein groepje achter om te overnachten tussen besneeuwde bergtoppen. 's Avonds warm je op rond het kampvuur, waar je getrakteerd wordt op een feestmaal van een barbecue, terwijl de sterren aan de hemel steeds helderder zichtbaar worden. Uren zou je op willen blijven, tot je moe maar voldaan in je tentje kruipt. Zet vroeg je wekker om de zon op te zien komen boven de omringende diepe valleien, waarna je in een berghut aanschuift voor een overdadig Frühstück.
3
Met een mandje aan de schouder neem je de skilift omhoog de bergen in  wat zijn die dingen toch zalig in de zomer Daar wacht een kruidenroute over een hoge bergkam de bordjes laten je weten welke bloemen en kruiden je kunt eten maar nog beter is een wandeling met een van de kruidendames in het Groes Walsertal waarna je zelf met de kruiden gaat koken Wat dacht je van een brandnetelravioli of een kruidenricotta
Robin Visser
Met een mandje aan de schouder neem je de skilift omhoog de bergen in – wat zijn die dingen toch zalig in de zomer! Daar wacht een kruidenroute over een hoge bergkam: de bordjes laten je weten welke bloemen en kruiden je kunt eten, maar nog beter is een wandeling met een van de kruidendames in het Großes Walsertal, waarna je zelf met de kruiden gaat koken. Wat dacht je van een brandnetelravioli of een kruidenricotta?
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Hoog in de bergen  helemaal aan het einde van het Brandnertal  loopt de weg dood maar een gondel de Lnerseebahn brengt je verder omhoog Wanneer je de lift uitkomt word je overdonderd door een turquoiseblauw meer dat ligt te schitteren in de zon de Lnersee Dit natuurlijke stuwmeer ligt aan de voet van de Schesaplana met 2965 meter de hoogste berg van het Rtikon Drink een biertje bij het restaurant direct bij de lift of wandel het meer helemaal rond
Robin Visser
Hoog in de bergen – helemaal aan het einde van het Brandnertal – loopt de weg dood, maar een gondel (de Lünerseebahn) brengt je verder omhoog. Wanneer je de lift uitkomt, word je overdonderd door een turquoiseblauw meer dat ligt te schitteren in de zon: de Lünersee. Dit natuurlijke stuwmeer ligt aan de voet van de Schesaplana, met 2965 meter de hoogste berg van het Rätikon. Drink een biertje bij het restaurant, direct bij de lift, of wandel het meer helemaal rond.
5
Werken voor je eten zal je In het Brandnertal een van de vijf dalen in het Oostenrijkse Vorarlberg is deze zomer een nieuw concept gelanceerd een culinaire hike waarbij je iedere gang in een ander restaurant nuttigt En ik was de eerste die hem mocht testen Start in het dal met een gerookte forel als voorgerecht waarna je steil omhoog de bergen inwandelt waar je na een pittige hike getrakteerd wordt op een stevig hoofdgerecht Nog 100 meter verder ligt de laatste berghut voor een voortreffelijk toetje met een uitzicht waar je u tegen zegt Geloof me je hebt het verdiend
Robin Visser
Werken voor je eten zal je! In het Brandnertal, een van de vijf dalen in het Oostenrijkse Vorarlberg, is deze zomer een nieuw concept gelanceerd: een culinaire hike waarbij je iedere gang in een ander restaurant nuttigt. En ik was de eerste die hem mocht testen. Start in het dal met een gerookte forel als voorgerecht, waarna je steil omhoog de bergen inwandelt waar je na een pittige hike getrakteerd wordt op een stevig hoofdgerecht. Nog 100 meter verder ligt de laatste berghut, voor een voortreffelijk toetje met een uitzicht waar je u tegen zegt. Geloof me, je hebt het verdiend!
6
Wie op vakantie wil ontspannen zit helemaal goed in het knusse Kleinwalsertal Deze afgelegen groene vallei omringd door 36 bergen is enkel te bereiken via een weg vanuit Duitsland Hier laat je door een Lebensfeuercoach 24 uur je hartslag meten om inzicht te krijgen in je gezondheid en welke vitaliteitsroutes in het dal daar het beste bij aansluiten activerende herstellende of balansroutes Met of zonder coach tot rust kom je in dit rustzoekersparadijs zeker
Robin Visser
Wie op vakantie wil ontspannen zit helemaal goed in het knusse Kleinwalsertal. Deze afgelegen groene vallei, omringd door 36 bergen, is enkel te bereiken via een weg vanuit Duitsland. Hier laat je door een Lebensfeuer-coach 24 uur je hartslag meten om inzicht te krijgen in je gezondheid en welke vitaliteitsroutes in het dal daar het beste bij aansluiten: activerende, herstellende of balansroutes. Met of zonder coach, tot rust kom je in dit rustzoekersparadijs zeker.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder