Skip to Content

Adembenemend mooi: de natuur van Duitsland

Wandelen tussen de boomtoppen, krijtrotsen en wolven en wilde paarden spotten, het kan allemaal gewoon bij onze buren. Maar liefst een derde van Duitsland bestaat uit natuurgebied.
door Lenneke Hoope
Het boomkronenpad in nationaal park Hainichpinterest icon
Deutsche Zentrale fur Tourismus, Caspar Diederik
1
Duitsland telt 16 nationale parken 15 Unescobiosfeerrreservaten en 48 geselecteerde parken Een van de jongste nationale parken is Schwarzwald dat in 2014 werd ingericht Het park biedt grandioze vergezichten en wilde naaldbossen diepe kaarmeren en donkere venen
Steffen Egly/Getty Images
Duitsland telt 16 nationale parken, 15 Unesco-biosfeerrreservaten en 48 geselecteerde parken. Een van de jongste nationale parken is Schwarzwald, dat in 2014 werd ingericht. Het park biedt grandioze vergezichten en wilde naaldbossen, diepe kaarmeren en donkere venen.
2
In het grensgebied van de deelstaten Beieren Hessen en Thringen ligt het Unescobiosfeerreservaat Rhn Omdat er hier heel veel van het heelal te zien is mag het reservaat zich ook sterrenpark noemen
Boris Jordan Photography/Getty Images
In het grensgebied van de deelstaten Beieren, Hessen en Thüringen ligt het Unesco-biosfeerreservaat Rhön. Omdat er hier heel veel van het heelal te zien is, mag het reservaat zich ook ‘sterrenpark’ noemen.
3
Wilde dieren als wolven lynxen wilde katten wisenten edelherten en bijzondere vogelsoorten als de rode wouw kun je spotten in Wildtierpark Edersee Het park maakt deel uit van het nationaal park KellerwaldEdersee in het noorden van deelstaat Hessen
Berndt Fischer/Getty Images
Wilde dieren als wolven, lynxen, wilde katten, wisenten, edelherten en bijzondere vogelsoorten als de rode wouw kun je spotten in Wildtierpark Edersee. Het park maakt deel uit van het nationaal park Kellerwald-Edersee in het noorden van deelstaat Hessen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Prachtige wandelingen maak je langs de krijtrotsen van nationaal park Jasmund op het eiland Rgen
Sascha Schalkwijk
Prachtige wandelingen maak je langs de krijtrotsen van nationaal park Jasmund, op het eiland Rügen.
5
Turen over het oerbos doe je op het adembenemende boomkroonpad in nationaal park Hainich Op 44 meter hoogte over een lengte van 500 meter  wandel je tussen de boomtoppen In de zomermaanden worden hier regelmatig yoga en meditatiesessies georganiseerd
Deutsche Zentrale fur Tourismus, Caspar Diederik
Turen over het oerbos doe je op het adembenemende boomkroonpad in nationaal park Hainich. Op 44 meter hoogte, over een lengte van 500 meter, wandel je tussen de boomtoppen. In de zomermaanden worden hier regelmatig yoga- en meditatiesessies georganiseerd.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder