Skip to Content

Op de markt in Saigon

Struin mee over de bizarre Ben Thanh markt van Saigon, waar je de vreemdste drankjes, kleurrijkste kramen en lekkerste gerechten vindt. Digital Nomad Veerle neemt je mee over de grootste markt van Ho Chi Minh City, in Vietnam!
door Veerle Witte
In Vietnam houden ze van gedroogd eten in alle vormen en maten gedroogd vlees zeevruchten en fruitMijn favorieten zijngedroogde gezoete gember en gedroogde mangopinterest icon
Veerle Witte
Advertentie - Lees hieronder verder
1
In Vietnam houden ze van gedroogd eten in alle vormen en maten gedroogd vlees zeevruchten en fruitMijn favorieten zijngedroogde gezoete gember en gedroogde mango
Veerle Witte
In Vietnam houden ze van gedroogd eten in alle vormen en maten: gedroogd vlees, zeevruchten en fruit. Mijn favorieten zijn gedroogde, gezoete gember en gedroogde mango!
2
Mijn grootste tip als je naar Vietnam reist is om gewoon te gaan zitten bij lokale eettentjes De Vietnamezen vinden het fantastisch en kijken met grote ogen toe of je hun eten lekker vindt Bovendien is het vaak vele malen lekkerder dan het eten in de restaurants waar de meeste toeristen zittenIk proefde bnh bo hu op de markt in Saigon een lokale lekkernij Het zijn een soort gestoomde gevulde rijstcakejes overgoten met vissaus Een aanrader
Veerle Witte
Mijn grootste tip als je naar Vietnam reist, is om gewoon te gaan zitten bij lokale eettentjes. De Vietnamezen vinden het fantastisch en kijken met grote ogen toe of je hun eten lekker vindt. Bovendien is het vaak vele malen lekkerder dan het eten in de restaurants waar de meeste toeristen zitten. Ik proefde bánh bèo hué op de markt in Saigon: een lokale lekkernij. Het zijn een soort gestoomde, gevulde rijstcakejes, overgoten met vissaus. Een aanrader!
3
Schaafijs met fruit pindas siroop kokosmelk Je kunt het zo gek niet bedenken of in Vietnam gooien ze het door elkaar Ik probeerde een drankje met meloen en ijsschaafsel Lekker alhoewel ik het niet durfdeop te drinken omdat ik achteraf bang was dat het misschien kraanwater zou zijn
Veerle Witte
Schaafijs met fruit, pinda’s, siroop, kokosmelk. Je kunt het zo gek niet bedenken of in Vietnam gooien ze het door elkaar. Ik probeerde een drankje met meloen en ijsschaafsel. Lekker, alhoewel ik het niet durfde op te drinken, omdat ik achteraf bang was dat het misschien kraanwater zou zijn.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In Vietnam zijn ze gek op vis en zeevruchten De zeevruchten op de markt en bij eettentjes leven vaak nog Dat toont nogmaals hoeveel waarden de Vietnamezen hechten aan de versheid van hun eten
Veerle Witte
In Vietnam zijn ze gek op vis en zeevruchten. De zeevruchten op de markt en bij eettentjes, leven vaak nog. Dat toont nogmaals hoeveel waarden de Vietnamezen hechten aan de versheid van hun eten.
5
Dit moest ik gewoon proberen alleen al vanwege hoe het eruitziet Het is ijs met kokosmelk en allerlei geleiachtige dingen erin Hoe hetprecies heet weet ik niet Ik weet wel dat ze tientallen varianten hierop hebben en dat het veel lekkerder is dan ik had gedacht Het proberen waard
Veerle Witte
Dit moest ik gewoon proberen, alleen al vanwege hoe het eruitziet. Het is ijs met kokosmelk en allerlei geleiachtige dingen erin. Hoe het precies heet, weet ik niet. Ik weet wel dat ze tientallen varianten hierop hebben en dat het veel lekkerder is dan ik had gedacht. Het proberen waard!
6
Deze mysterieuze bolletjes veranderen in prachtige bloemen zodra je ze in heet water gooit Het zijn theebloemen in de smaken kamille en jasmijn Best prijzig voor Vietnamese begrippen maar uit n bolletje kan je wel drie tot vijf glazen thee halen En het ziet er vooral heel mooi uit
Veerle Witte
Deze mysterieuze bolletjes veranderen in prachtige bloemen zodra je ze in heet water gooit. Het zijn theebloemen, in de smaken kamille en jasmijn. Best prijzig voor Vietnamese begrippen, maar uit één bolletje kan je wel drie tot vijf glazen thee halen. En het ziet er vooral heel mooi uit!
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is een cobra in een fles Ik kon niet helemaal uit de uitleg ontcijferen wat voor drank het precies is maar volgens de verkoopster in kwestie bracht dit drankje geluk en was het heel goed voor je lichaam Ik heb overgeslagen maar vond het wel een fotootje waard
Veerle Witte
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is... een cobra in een fles! Ik kon niet helemaal uit de uitleg ontcijferen wat voor drank het precies is, maar volgens de verkoopster in kwestie bracht dit drankje geluk en was het heel goed voor je lichaam. Ik heb overgeslagen, maar vond het wel een fotootje waard.
8
Keurig gestapeld en geordend vind je talloze bergen van allerlei soorten noten op de markten in Vietnam Niet heel apart of bijzonder wel lekker
Veerle Witte
Keurig gestapeld en geordend vind je talloze bergen van allerlei soorten noten op de markten in Vietnam. Niet heel apart of bijzonder, wel lekker!
9
De Ben Thanh markt heeft niet alleen maar eten en vreemde drankjes je vindt er ook hele kramen vol souvenirs kleding en schoenen Zo vond ik deze kraam in het bijzonder leuk met honderden slippertjes en sandaaltjes keurig geordend in nette rijen
Veerle Witte
De Ben Thanh markt heeft niet alleen maar eten en vreemde drankjes: je vindt er ook hele kramen vol souvenirs, kleding en schoenen. Zo vond ik deze kraam in het bijzonder leuk, met honderden slippertjes en sandaaltjes, keurig geordend in nette rijen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Kort nadat ik deze foto maakte kreeg ik een bordje eten voor mijn neus en begon zij fotos te maken van mij hoe ik haar specialiteit aan het eten was Vietnamezen houden ervan om te kijken hoe je hun eten eet en vinden het prachtig als buitenlanders aan komen schuiven bij hun eetkraam Doen
Veerle Witte
Kort nadat ik deze foto maakte, kreeg ik een bordje eten voor mijn neus en begon zij foto’s te maken van mij hoe ik haar specialiteit aan het eten was. Vietnamezen houden ervan om te kijken hoe je hun eten eet en vinden het prachtig als buitenlanders aan komen schuiven bij hun eetkraam. Doen!

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder