Skip to Content

Adelaars van de zeeën

De grote oorlogsschepen van Rome. De Romeinen waren erg bedreven in oorlogvoering op het land, maar op zee was hun macht beperkt. Tot ze enkele tactieken van de strijd van de wal toepasten op zee.
door Esteban Bérchez Castaño
Een moderne reconstructie van de zeeslag van Octavianus tegen Marcus Antonius Tijdens de Slag bij Actium 31 vC omsingelden de kleinere en wendbaardere schepen van Octavianus de grote schepen van Marcus Antonius Deze laatste waren bewapend met ballistische wapens die op de hogere dekken stondenpinterest icon
Rado Javor
1

Adelaars van de zeeën

Een moderne reconstructie van de zeeslag van Octavianus tegen Marcus Antonius Tijdens de Slag bij Actium 31 vC omsingelden de kleinere en wendbaardere schepen van Octavianus de grote schepen van Marcus Antonius Deze laatste waren bewapend met ballistische wapens die op de hogere dekken stonden
Rado Javor
Een moderne reconstructie van de zeeslag van Octavianus tegen Marcus Antonius. Tijdens de Slag bij Actium (31 v.C.) omsingelden de kleinere en wendbaardere schepen van Octavianus de grote schepen van Marcus Antonius. Deze laatste waren bewapend met ballistische wapens die op de hogere dekken stonden.
2
De Corvus was met touwen aan de mast vastgemaakt en werd losgelaten om de afstand naar het vijandelijke dek te overbruggen Met een haak pikte de Corvus zich vast De Corvus ging meestal verloren bij de zeeslag
Stanley Meltzoff, Ngs
De Corvus was met touwen aan de mast vastgemaakt en werd losgelaten om de afstand naar het vijandelijke dek te overbruggen. Met een haak pikte de Corvus zich vast. De Corvus ging meestal verloren bij de zeeslag.
3
De soldaten van Trajanus gaan aan boord op weg naar de Balkan Reconstructie op basis van de relifs op de Zuil van Trajanus volgende foto
éditions Errance
De soldaten van Trajanus gaan aan boord, op weg naar de Balkan. Reconstructie op basis van de reliëfs op de Zuil van Trajanus (volgende foto).
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Op de Zuil van Trajanus staat de veldtocht van Trajanus tegen de Dacirs tussen 101 en 106 nC afgebeeld Linksonder op de afbeelding is de keizer zelf te zien die een schip richting Dacia stuurt
Bridgeman, ACI
Op de Zuil van Trajanus staat de veldtocht van Trajanus tegen de Daciërs tussen 101 en 106 n.C. afgebeeld. Linksonder op de afbeelding is de keizer zelf te zien die een schip richting Dacia stuurt.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder