Skip to Content

Bekijk oude watertunnels onder de woestijn van Iran

De antieke stad Petra werd in het huidige Jordani in rozekleurige rotsen uitgehouwen en verraadt in zijn bouwstijlen de invloed van het oude Griekenland Egypte Rome en Syri en van talloze NoordAfrikaanse culturen Het werelderfgoed wordt bedreigd door nietduurzaam toerisme overstromingen vallend gesteente en erosiepinterest icon
Gordon Wiltsie, National Geographic Creative
1
Een plek van het geweten op Bunce Island een achttiendeeeuwse Britse handelspost werden duizenden Afrikaanse slaven gevangen gehouden voordat ze naar Amerika werden getransporteerd Het tropische klimaat van Sierra Leone leidt tot het snelle verval van de gebouwen
Joe Penney, Reuters, Corbis
Een ‘plek van het geweten’: op Bunce Island, een achttiende-eeuwse Britse handelspost, werden duizenden Afrikaanse slaven gevangen gehouden voordat ze naar Amerika werden getransporteerd. Het tropische klimaat van Sierra Leone leidt tot het snelle verval van de gebouwen.
2
De antieke stad Petra werd in het huidige Jordani in rozekleurige rotsen uitgehouwen en verraadt in zijn bouwstijlen de invloed van het oude Griekenland Egypte Rome en Syri en van talloze NoordAfrikaanse culturen Het werelderfgoed wordt bedreigd door nietduurzaam toerisme overstromingen vallend gesteente en erosie
Gordon Wiltsie, National Geographic Creative
De antieke stad Petra werd in het huidige Jordanië in rozekleurige rotsen uitgehouwen en verraadt in zijn bouwstijlen de invloed van het oude Griekenland, Egypte, Rome en Syrië en van talloze Noord-Afrikaanse culturen. Het werelderfgoed wordt bedreigd door niet-duurzaam toerisme, overstromingen, vallend gesteente en erosie.
3
Een van de zwembaden van de Moseley Road Swimming Baths in het Engelse Birmingham is geliefd vanwege zijn kenmerkende negentiendeeeuwse architectuur en wordt nog altijd gebruikt Maar door gebrek aan geld worden veel andere complexen uit de Edwardiaanse tijd met sluiting bedreigd
Simon Webster, Alamy
Een van de zwembaden van de Moseley Road Swimming Baths in het Engelse Birmingham is geliefd vanwege zijn kenmerkende negentiende-eeuwse architectuur en wordt nog altijd gebruikt. Maar door gebrek aan geld worden veel andere complexen uit de Edwardiaanse tijd met sluiting bedreigd.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze stad in het zuidoosten van Zimbabwe die tussen de elfde en vijftiende eeuw werd gebouwd telde ooit 18000 inwoners en was de residentie van de Zimbabwaanse vorsten Door de welig tierende vegetatie en het gebrekkige beheer is het voortbestaan van de plek onzeker
Walter Meayers Edwards, National Geographic
Deze stad in het zuidoosten van Zimbabwe, die tussen de elfde en vijftiende eeuw werd gebouwd, telde ooit 18.000 inwoners en was de residentie van de Zimbabwaanse vorsten. Door de welig tierende vegetatie en het gebrekkige beheer is het voortbestaan van de plek onzeker.
5
De runes van het ooit bruisende handelscentrum Kua op het eiland Joani voor de Swahilikust van Tanzania worden bedreigd door plunderaars en door het nietsontziende klimaat
J. Marshall, Tribaleye Images, Alamy
De ruïnes van het ooit bruisende handelscentrum Kua, op het eiland Joani voor de Swahilikust van Tanzania, worden bedreigd door plunderaars en door het nietsontziende klimaat.
6
De Boog van Janus in Rome is het enige monument op het Forum Boarium  de oude veemarkt van de stad  dat nog niet is gerestaureerd Het heeft dringend een schoonmaakbeurt nodig en moet gestabiliseerd worden Ook moet het monument worden voorzien van bordjes met uitleg voor toeristen en plaatselijke bezoekers
Tino Soriano, National Geographic Creative
De Boog van Janus in Rome is het enige monument op het Forum Boarium – de oude veemarkt van de stad – dat nog niet is gerestaureerd. Het heeft dringend een schoonmaakbeurt nodig en moet gestabiliseerd worden. Ook moet het monument worden voorzien van bordjes met uitleg voor toeristen en plaatselijke bezoekers.
Watch Next
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

grotwoningen in spanje

De bewoners van oeroude Spaanse grotten

het levensverhaal van elizabeth bthory die ook wel bekendstaat als de bloedhertogin en wordt beschouwd als de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden is onherroepelijk gehuld in gruwelijke mythen eind zestiende begin zeventiende eeuw zou zij honderden jonge vrouwen hebben gemarteld en vermoord

De hertogin Elizabeth Báthory was een moordenaar

Op deze tekening is het wrak van de jonk Nanhai Nr 1 in het slib op de zeebodem uitgebeeld voordat het schip werd gelicht

Dit Chinese scheepswrak bleef jarenlang geheim

een tekening van de nazcalijnen in peru

Het grootste mysterie van Peru: de Nazcalijnen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder