Skip to Content

Diep in deze bossen leeft men bewust primitief

In de kreek die door het terrein van de commune Wild Roots in het westen van North Carolina loopt beschildert Niki links het gezicht van Julia met kleurstoffen uit zandsteen De beek is de enige bron van drinkwater en ook de plek waar de leden van de groep zich het hele jaar door wassenpinterest icon
Mike Belleme
1
Tod bouwde dit huis voor zijn vriendin Talia met behulp van de zogenaamde fitselstektechniek waarbij een vlechtwerk van verse twijgen tussen een frame van grotere balken wordt aangebracht Daarna wordt een mengsel van rode klei zand en stro tussen de twijgen aangedrukt om de wanden te maken het huis wordt afgedekt met de bast van de Amerikaanse tulpenboom een populierensoort Het huis werd kort daarna weer verlaten omdat de plek te vochtig was Oktober 2011
Mike Belleme
Tod bouwde dit huis voor zijn vriendin Talia met behulp van de zogenaamde fitselstek-techniek, waarbij een vlechtwerk van verse twijgen tussen een frame van grotere balken wordt aangebracht. Daarna wordt een mengsel van rode klei, zand en stro tussen de twijgen aangedrukt om de wanden te maken; het huis wordt afgedekt met de bast van de Amerikaanse tulpenboom, een populierensoort. Het huis werd kort daarna weer verlaten omdat de plek te vochtig was. Oktober 2011.
2
Natalie en Greyson spelen tussen de bladeren Oktober 2010
Mike Belleme
Natalie en Greyson spelen tussen de bladeren. Oktober 2010.
3
Lindsey midden en andere leden van de commune Wild Roots bereiden een maaltijd boven een vuur Kampvuren voor het ontbijt en avondeten worden ontstoken met behulp van wrijving Het dieet is door sommige leden omschreven als opportunistisch wat betekent dat ze zon beetje alles eten wat ze gratis kunnen vinden Oktober 2015
Mike Belleme
Lindsey (midden) en andere leden van de commune Wild Roots bereiden een maaltijd boven een vuur. Kampvuren voor het ontbijt en avondeten worden ontstoken met behulp van wrijving. Het dieet is door sommige leden omschreven als ‘opportunistisch’, wat betekent dat ze zo’n beetje alles eten wat ze gratis kunnen vinden. Oktober 2015
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De eenden zijn vrij recente nieuwkomers in Wild Roots en de eerste dieren die er worden gehouden Het gebied is niet erg geschikt voor het verbouwen van gewassen dus wordt er weinig aan akkerbouw gedaan en is het voedsel meestal afkomstig uit afvalcontainers van doodgereden dieren en giften van jagers en van het verzamelen van ander voedsel in de wilde natuur Oktober 2015
Mike Belleme
De eenden zijn vrij recente nieuwkomers in Wild Roots, en de eerste dieren die er worden gehouden. Het gebied is niet erg geschikt voor het verbouwen van gewassen, dus wordt er weinig aan akkerbouw gedaan en is het voedsel meestal afkomstig uit afvalcontainers, van doodgereden dieren en giften van jagers en van het verzamelen van ander voedsel in de wilde natuur. Oktober 2015.
5
Tod opent de kop van een hert  afkomstig uit de afvalcontainer van een poelier in Marion North Carolina  om de tong eruit te snijden Wild Roots heeft een afspraak met de poelier die de commune waarschuwt als de containers vol zijn Naast tongen gebruikt de groep ook de huiden en botten van stukken van de hersenen en oogballen worden stoofpotten en bouillons gemaakt December 2011
Mike Belleme
Tod opent de kop van een hert – afkomstig uit de afvalcontainer van een poelier in Marion, North Carolina – om de tong eruit te snijden. Wild Roots heeft een afspraak met de poelier, die de commune waarschuwt als de containers vol zijn. Naast tongen gebruikt de groep ook de huiden en botten; van stukken van de hersenen en oogballen worden stoofpotten en bouillons gemaakt. December 2011.
6
Niko 18 poseert voor een foto naast een van de bouwsels  de Bark Lodge of Basthut  in de commune Wild Roots Niko bracht de zomer van 2013 in Wild Roots door en was toen het jongste lid dat er had gewoond
Mike Belleme
Niko (18) poseert voor een foto naast een van de bouwsels – de Bark Lodge of ‘Basthut’ – in de commune Wild Roots. Niko bracht de zomer van 2013 in Wild Roots door en was toen het jongste lid dat er had gewoond.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Tod droogt kruiden en eikels op het dak van de hoofdwerkplaats van Wild Roots De commune verzamelt het merendeel van haar voedsel op wekelijkse uitstapjes naar afvalcontainers in naburige stadjes maar ze vullen dat aan met eetbare producten uit de wilde natuur en de moestuin en met de eieren van hun eenden Oktober 2015
Mike Belleme
Tod droogt kruiden en eikels op het dak van de hoofdwerkplaats van Wild Roots. De commune verzamelt het merendeel van haar voedsel op wekelijkse uitstapjes naar afvalcontainers in naburige stadjes, maar ze vullen dat aan met eetbare producten uit de wilde natuur en de moestuin, en met de eieren van hun eenden. Oktober 2015
8
Jonathan helpt bij het slachten van een zwarte beer Een van de voornaamste bronnen van voedsel zijn de plaatselijke jagers die een deel van hun buit tijdens het jachtseizoen bij de commune achterlaten als tegenprestatie krijgen de jagers via het land van Wild Roots toegang tot het aangrenzende bosreservaat Wanneer er geschoten wild arriveert legt iedereen het werk neer en wordt elk deel van het dier gedurende twee dagen verwerkt tot voedsel Oktober 2015
Mike Belleme
Jonathan helpt bij het slachten van een zwarte beer. Een van de voornaamste bronnen van voedsel zijn de plaatselijke jagers, die een deel van hun buit tijdens het jachtseizoen bij de commune achterlaten; als tegenprestatie krijgen de jagers via het land van Wild Roots toegang tot het aangrenzende bosreservaat. Wanneer er geschoten wild arriveert, legt iedereen het werk neer en wordt elk deel van het dier gedurende twee dagen verwerkt tot voedsel. Oktober 2015.
9
Leden van Wild Roots een bewust primitieve gemeenschap in de bossen keren in hun op plantaardige olie rijdende truck terug naar de commune na een dag van appels plukken voor het maken van cider De kleine gemeenschap is ongeveer vijftien jaar oud met n lid dat er al tien jaar woont de samenstelling van de groep verandert voortdurend met mensen die er af en toe wonen en voorbijgangers die er een tijdje wonen en dan weer vertrekken Het persen van de cider in de herfst is voor de commune een jaarlijkse terugkerende traditie geworden Oktober 2015
Mike Belleme
Leden van Wild Roots, een bewust primitieve gemeenschap in de bossen, keren in hun op plantaardige olie rijdende truck terug naar de commune, na een dag van appels plukken voor het maken van cider. De kleine gemeenschap is ongeveer vijftien jaar oud, met één lid dat er al tien jaar woont; de samenstelling van de groep verandert voortdurend, met mensen die er af en toe wonen en ‘voorbijgangers’ die er een tijdje wonen en dan weer vertrekken. Het persen van de cider in de herfst is voor de commune een jaarlijkse terugkerende traditie geworden. Oktober 2015.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Tod en Talia bereiden een maaltijd op een houtstoof in de Rat Shack Zelfs als er buiten sneeuw ligt moeten ze de deuren vaak openzetten om te voorkomen dat de krappe ruimten door het koken te warm worden Januari 2013
Mike Belleme
Tod en Talia bereiden een maaltijd op een houtstoof in de ‘Rat Shack’. Zelfs als er buiten sneeuw ligt, moeten ze de deuren vaak openzetten om te voorkomen dat de krappe ruimten door het koken te warm worden. Januari 2013.
11
De Rat Shack op een winteravond Het aantal bewoners van Wild Roots neemt s winters af tot twee of drie leden om op voorraden als hout te besparen Januari 2013
Mike Belleme
De Rat Shack op een winteravond. Het aantal bewoners van Wild Roots neemt ’s winters af tot twee of drie leden, om op voorraden als hout te besparen. Januari 2013.
12
Een pad slingert zich door de twaalf hectare land van Wild Roots Na de maaltijd laten de bewoners de warmte van het kampvuur achter zich en gaan zij in het pikkedonker over het pad op de tast terug naar hun hutten die dieper in het bos liggen
Mike Belleme
Een pad slingert zich door de twaalf hectare land van Wild Roots. Na de maaltijd laten de bewoners de warmte van het kampvuur achter zich en gaan zij in het pikkedonker over het pad op de tast terug naar hun hutten, die dieper in het bos liggen.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder