Skip to Content

Leefde deze mysterieuze mensachtige ooit naast Homo sapiens?

De Homo naledi is gemaakt van klei en in siliconen gegoten door paleoartiest John Gurche Hij is vervaardigd uit schedelblokken uit stoorkamers in het Rising Star grotsysteemDinaledi Chamber en Lesedi Chamber De Homo naledi had primitieve kenmerken van een skelet maar het gezicht de schedel en de tanden tonen genoeg moderne eigenschappen om hem bij het genus homo te plaatsenpinterest icon
Mark Thiessen, National Geographic
1
De Homo naledi is gemaakt van klei en in siliconen gegoten door paleoartiest John Gurche Hij is vervaardigd uit schedelblokken uit stoorkamers in het Rising Star grotsysteemDinaledi Chamber en Lesedi Chamber De Homo naledi had primitieve kenmerken van een skelet maar het gezicht de schedel en de tanden tonen genoeg moderne eigenschappen om hem bij het genus homo te plaatsen
Mark Thiessen, National Geographic
De Homo naledi is gemaakt van klei en in siliconen gegoten door paleoartiest John Gurche. Hij is vervaardigd uit schedelblokken uit stoorkamers in het Rising Star grotsysteem-Dinaledi Chamber en Lesedi Chamber. De Homo naledi had primitieve kenmerken van een skelet, maar het gezicht, de schedel en de tanden tonen genoeg moderne eigenschappen om hem bij het genus homo te plaatsen.
2
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex DIt is de bijna volledige schedel van een van de volwassenen
Lee Berger
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. DIt is de ‘bijna volledige schedel’ van een van de volwassenen.
3
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex DIt is de bijna volledige schedel van een van de volwassenen
Lee Berger
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. DIt is de ‘bijna volledige schedel’ van een van de volwassenen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex Dit individu die Neo genoemd wordt door het onderzoeksteam was waarschijnlijk van het mannelijke geslacht
Lee Berger
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. Dit individu, die ‘Neo’ genoemd wordt door het onderzoeksteam, was waarschijnlijk van het mannelijke geslacht.
5
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex DIt is de bijna volledige schedel van een van de volwassenen getoond vanuit vier gezichtspunten
Lee Berger
Botten die tot minstens drie personen behoren waren gevonden in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. DIt is de ‘bijna volledige schedel’ van een van de volwassenen, getoond vanuit vier gezichtspunten.
6
Marina Elliott onderzoekster aan de University of Withwatersrand rechts begraaft de overblijfselen van de Homo Naledi in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex Ze wordt geholpen door paleontoloog Ashley Kruger
Elliot Ross, National Geographic
Marina Elliott, onderzoekster aan de University of Withwatersrand (rechts) begraaft de overblijfselen van de Homo Naledi in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. Ze wordt geholpen door paleontoloog Ashley Kruger.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Marina Elliott onderzoekster aan de University of Withwatersrand rechts begraaft de overblijfselen van de Homo Naledi in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex Ze wordt geholpen door paleontoloog Ashley Kruger en Dirk van Rooyen Dankzij de computer kan paleontoloog Lee Berger de voortgang van het proces bijwonen
Elliot Ross, National Geographic
Marina Elliott, onderzoekster aan de University of Withwatersrand (rechts) begraaft de overblijfselen van de Homo Naledi in de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex. Ze wordt geholpen door paleontoloog Ashley Kruger en Dirk van Rooyen. Dankzij de computer kan paleontoloog Lee Berger de voortgang van het proces bijwonen.
8
Marina Elliott onderzoekster aan de University van Witwatersrand houdt een tand van de Homo naledi vast die net uit de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex komt
Elliot Ross, National Geographic
Marina Elliott, onderzoekster aan de University van Witwatersrand houdt een tand van de Homo naledi vast die net uit de Lesedikamer in het Rising Star grottencomplex komt.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder