Skip to Content

Malawi: Het warme hart van Afrika

Op reis door Malawi
door Paul Römer
This is an imagepinterest icon
Raymond Rutting
1
Een kajakker geniet bij de Blue Zebra Lodge in het Malawimeer van de leegte en de intens blauwe waterspiegel
Raymond Rutting
Een kajakker geniet bij de Blue Zebra Lodge in het Malawimeer van de leegte en de intens blauwe waterspiegel.
2
De Nederlandse Maaike de Jong kijkt uit over een vallei in het Ntchisi Forest Reserve tussen hoofdstad Lilongwe en natuurreservaat Nkhotakota in
Raymond Rutting
De Nederlandse Maaike de Jong kijkt uit over een vallei in het Ntchisi Forest Reserve, tussen hoofdstad Lilongwe en natuurreservaat Nkhotakota in.
3
De Shire een rivier in nationaal park Liwonde in zuidelijk Malawi is een paradijs voor talloze diersoorten met de olifantals hoofdrolspeler Tijdens een safari per fluisterboot kun je er tientallen de rivier zien oversteken
Raymond Rutting
De Shire, een rivier in nationaal park Liwonde in zuidelijk Malawi, is een paradijs voor talloze diersoorten, met de olifant als hoofdrolspeler. Tijdens een safari per fluisterboot kun je er tientallen de rivier zien oversteken.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Captain Bishop medewerker van de Pumulani Lodge hijst de zeilen van een dhow tijdens een tocht over het Malawimeer dat bijna 160 jaar eerder werd ontdekt door niemand minder dan David Livingstone Lake of Stars noemde de ontdekkingsreiziger het naar de weerspiegeling van de hemel in het water Het meer dat prijkt op Unescos werelderfgoedlijst is bijna zo groot als Belgi en grenst aan Mozambique en Tanzania
Raymond Rutting
Captain Bishop, medewerker van de Pumulani Lodge, hijst de zeilen van een dhow tijdens een tocht over het Malawimeer, dat bijna 160 jaar eerder werd ‘ontdekt’ door niemand minder dan David Livingstone. Lake of Stars noemde de ontdekkingsreiziger het, naar de weerspiegeling van de hemel in het water. Het meer, dat prijkt op Unesco’s werelderfgoedlijst, is bijna zo groot als België en grenst aan Mozambique en Tanzania.
5
Twee medewerkers van de Pumulani Lodge zoeken tegen zonsondergang verkoeling in het zuidelijke deel van het Malawimeer
Raymond Rutting
Twee medewerkers van de Pumulani Lodge zoeken tegen zonsondergang verkoeling in het zuidelijke deel van het Malawimeer.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder