Skip to Content

Deze driedaagse paardentocht houdt Mexicaanse tradities in stand

Duizenden Mexicanen nemen deel aan de Cabalgata de Morelos een driedaagse paardentocht met rodeos muziek en activiteiten De jaarlijks gehouden tochten zijn belangrijke culturele evenementen in deze agrarische regiopinterest icon
Kirsten Luce, National Geographic
1
Het hoogtepunt van het driedaagse evenement vindt plaats in een arena voor hanengevechten waar de menigte vanaf de tribune toekijkt De stadjes Morelos en Allende liggen naast elkaar Beide hadden te lijden onder een bloedbad in 2011 waarbij tientallen mogelijk honderden mensen verdwenen en vermoedelijk de dood vonden
Kirsten Luce, National Geographic
Het hoogtepunt van het driedaagse evenement vindt plaats in een arena voor hanengevechten, waar de menigte vanaf de tribune toekijkt. De stadjes Morelos en Allende liggen naast elkaar. Beide hadden te lijden onder een bloedbad in 2011, waarbij tientallen, mogelijk honderden mensen verdwenen en vermoedelijk de dood vonden.
2
De menigte kijkt toe terwijl elke familie wordt aangekondigd via een luidspreker en wordt rondgeleid door de arena Families doen hun best om zo goed mogelijk voor de dag te komen en rijden op hun mooiste paarden tijdens de cabalgata
Kirsten Luce, National Geographic
De menigte kijkt toe terwijl elke familie wordt aangekondigd via een luidspreker en wordt rondgeleid door de arena. Families doen hun best om zo goed mogelijk voor de dag te komen en rijden op hun mooiste paarden tijdens de cabalgata.
3
Het is een feestelijk en uitbundig evenement je zou bijna vergeten dat er in deze regio in 2011 een afschuwelijk bloedbad plaatsvond
Kirsten Luce, National Geographic
Het is een feestelijk en uitbundig evenement; je zou bijna vergeten dat er in deze regio in 2011 een afschuwelijk bloedbad plaatsvond.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een jonge vrouw poseert tijdens de activiteiten in het kader van de cabalgata voor een portret Tijdens het evenement is er iets te doen voor alle generaties Sommige families kamperen terwijl andere alleen meedoen aan ritten overdag
Kirsten Luce, National Geographic
Een jonge vrouw poseert tijdens de activiteiten in het kader van de cabalgata voor een portret. Tijdens het evenement is er iets te doen voor alle generaties. Sommige families kamperen terwijl andere alleen meedoen aan ritten overdag.
5
Een groep jongens rijdt op hun paarden mee in de processie van de cabalgata
Kirsten Luce, National Geographic
Een groep jongens rijdt op hun paarden mee in de processie van de cabalgata.
6
De 24jarige Cristian Valdez is een tattooartist uit het naburige stadje Allende dat het epicentrum was van het bloedbad waarbij tientallen huizen werden verwoest en veel bewoners werden vermoord
Kirsten Luce, National Geographic
De 24-jarige Cristian Valdez is een tattoo-artist uit het naburige stadje Allende dat het epicentrum was van het bloedbad, waarbij tientallen huizen werden verwoest en veel bewoners werden vermoord.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een groepje jongens verzorgt hun paarden zodat ze klaar zijn voor de festiviteiten van die dag
Kirsten Luce, National Geographic
Een groepje jongens verzorgt hun paarden, zodat ze klaar zijn voor de festiviteiten van die dag.
8
Kinderen spelen in Los Ejidos een boerencoperatie van de gemeenschap die een verzamelpunt vormt tijdens de cabalgata Zowel plaatselijke bewoners als hun familieleden die nu in de Verenigde Staten wonen komen naar dit speciale evenement dat wordt gehouden op slechts een uur rijden van de grens met Texas
Kirsten Luce, National Geographic
Kinderen spelen in Los Ejidos, een boerencoöperatie van de gemeenschap die een verzamelpunt vormt tijdens de cabalgata. Zowel plaatselijke bewoners als hun familieleden die nu in de Verenigde Staten wonen, komen naar dit speciale evenement dat wordt gehouden op slechts een uur rijden van de grens met Texas.
9
Een jongen speelt met een speelgoedpistool Ondanks het recente geweld stellen de plaatselijke bewoners dat het nu veel veiliger is dan in afgelopen jaren
Kirsten Luce, National Geographic
Een jongen speelt met een speelgoedpistool. Ondanks het recente geweld stellen de plaatselijke bewoners dat het nu veel veiliger is dan in afgelopen jaren.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Bijna alle plaatselijke bewoners komen kijken naar de processie De cabalgata vindt ieder jaar plaats ondanks de dreiging van geweld die uitgaat van de drugsbende Los Zetas
Kirsten Luce, National Geographic
Bijna alle plaatselijke bewoners komen kijken naar de processie. De cabalgata vindt ieder jaar plaats, ondanks de dreiging van geweld die uitgaat van de drugsbende Los Zetas.
11
Een jong stel kijkt naar de zonsondergang op de eerste avond van de cabalgata
Kirsten Luce, National Geographic
Een jong stel kijkt naar de zonsondergang op de eerste avond van de cabalgata.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder