Skip to Content

Exclusief: klimmer bedwingt de allergevaarlijkste rotswand zonder touw

Honnold heeft ruim een jaar geoefend voor de gedurfde klim Hij trainde op routes in de Yosemitevallei en op andere locaties over de hele wereldpinterest icon
Jimmy Chin
1
Honnold heeft ruim een jaar geoefend voor de gedurfde klim Hij trainde op routes in de Yosemitevallei en op andere locaties over de hele wereld
Jimmy Chin
Honnold heeft ruim een jaar geoefend voor de gedurfde klim. Hij trainde op routes in de Yosemite-vallei en op andere locaties over de hele wereld.
2
Alex Honnold traint op de Freerider een route die zo lastig wordt gevonden dat het tot voor kort nog in het nieuws kwam wanneer iemand deze zonder touw had beklommen
Jimmy Chin, National Geographic
Alex Honnold traint op de Freerider, een route die zo lastig wordt gevonden, dat het tot voor kort nog in het nieuws kwam wanneer iemand deze zonder touw had beklommen.
3
Honnold hangt aan een vingerplaat die aan het dak van zijn bestelwagen is bevestigd om zijn grip te verstevigen Jarenlang reisde hij met zijn aangepaste bestelwagen die dienstdoet als mobiel basiskamp naar klimlocaties in de Verenigde Staten
Jimmy Chin, National Geographic
Honnold hangt aan een vingerplaat die aan het dak van zijn bestelwagen is bevestigd om zijn grip te verstevigen. Jarenlang reisde hij met zijn aangepaste bestelwagen, die dienstdoet als mobiel basiskamp, naar klimlocaties in de Verenigde Staten.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Als onderdeel van zijn training maakte Honnold een vrije soloklim op de Yosemiteroute Excellent Adventure
Jimmy Chin, National Geographic
Als onderdeel van zijn training maakte Honnold een vrije soloklim op de Yosemite-route Excellent Adventure.
5
Alex Honnold en klimlegende Peter Croft rusten uit op een band tijdens een oefenklim op de Freeriderroute van El Capitan Croft was in de jaren 80 en 90 een pionier binnen het vrije soloklimmen Een vrije solobeklimming van El Capitan was de voor de hand liggende volgende stap aldus Croft Ik heb alleen geen idee wat er nu nog mogelijk is
Jimmy Chin, National Geographic
Alex Honnold en klimlegende Peter Croft rusten uit op een band tijdens een oefenklim op de Freerider-route van El Capitan. Croft was in de jaren 80 en 90 een pionier binnen het vrije soloklimmen. “(Een vrije solobeklimming van El Capitan) was de voor de hand liggende volgende stap,” aldus Croft. “Ik heb alleen geen idee wat er nu nog mogelijk is.”

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder