Skip to Content

Waarom op dit eilandje naar Amelia Earhart wordt gezocht

Ze werd beroemd als vliegenier maar haar verdwijning maakte haar tot legende Earhart wilde haar carrire in 1937 bekronen door als eerste vrouw rond de wereld te vliegen Ze moest die poging met de dood bekopen maar onderzoekers hopen nu met behulp van speurhonden haar stoffelijke resten op te sporenpinterest icon
Bettman, Getty
1
Op eerdere expedities naar Nikumaroro werden voorwerpen gevonden die van Earhart kunnen zijn geweest Dit glazen potje komt overeen met een potje voor een crme die begin vorige eeuw werd gebruikt voor het bleken van sproeten Van Earhart was bekend dat ze haar sproeten lelijk vond
Laurie Rubin
Op eerdere expedities naar Nikumaroro werden voorwerpen gevonden die van Earhart kunnen zijn geweest. Dit glazen potje komt overeen met een potje voor een crème die begin vorige eeuw werd gebruikt voor het bleken van sproeten. Van Earhart was bekend dat ze haar sproeten lelijk vond.
2
In 2010 vonden onderzoekers een stukje van een flesje met vloeibare zalf liniment uit de tijd van Earhart
Laurie Rubin
In 2010 vonden onderzoekers een stukje van een flesje met vloeibare zalf (liniment) uit de tijd van Earhart.
3
De International Group for Historic Aircraft Recovery TIGHAR ontdekte in 1991 dit stuk van een aluminium vliegtuigromp op het eilandje Afgaande op de vorm en het patroon van de klinkgaten denkt de groep dat het stuk metaal afkomstig is van Earharts vliegtuig
Laurie Rubin
De ‘International Group for Historic Aircraft Recovery’ (TIGHAR) ontdekte in 1991 dit stuk van een aluminium vliegtuigromp op het eilandje. Afgaande op de vorm en het patroon van de klinkgaten, denkt de groep dat het stuk metaal afkomstig is van Earharts vliegtuig.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een stuk plexiglas dat op het eiland werd ontdekt komt overeen met het type glas dat voor Earharts Lockheed Electra 10E werd gebruikt
Laurie Rubin
Een stuk plexiglas dat op het eiland werd ontdekt, komt overeen met het type glas dat voor Earharts Lockheed Electra 10E werd gebruikt.
5
Onderzoekers van TIGHAR vonden stukken van een zakmes dat volgens hun hypothese uit elkaar kan zijn gehaald om een speer te vervaardigen waarmee gevist kon worden
Laurie Rubin
Onderzoekers van TIGHAR vonden stukken van een zakmes dat volgens hun hypothese uit elkaar kan zijn gehaald om een speer te vervaardigen waarmee gevist kon worden.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder