Skip to Content

Dit is onze Reisfotograaf van het jaar 2017

Krachtige eruptie van de vulkaan Colima in het westen van Mexico op 13 december 2015 Die avond was ik in de gemeente Comala Het was droog en koud Plotseling zag ik een gloed boven de krater van de vulkaan dus ik begon fotos te nemen Na een paar seconden zorgde de krachtige vulkaanuitbarsting voor een enorme wrijving van asdeeltjes Daardoor ontstond een grote bliksemschicht van zon 600 meter die een verbinding maakte tussen de as en de vulkaan en die de boel verlichtte Het was een van de spannendste momenten van mijn leven Na de uitbarsting keek ik op het scherm van mijn camera Ik dacht dat het een foutje was de foto was ongelooflijk Pas toen ik de foto op mijn computer zag realiseerde ik me dat dit de foto van mijn leven waspinterest icon
Sergio Tapiro Velasco
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015
Sergio Tapiro Velasco
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015.
2
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015
Sergio Tapiro Velasco
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015.
3
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015
Sergio Tapiro Velasco
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015
Sergio Tapiro Velasco
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015.
5
Krachtige eruptie van de vulkaan Colima in het westen van Mexico op 13 december 2015 Die avond was ik in de gemeente Comala Het was droog en koud Plotseling zag ik een gloed boven de krater van de vulkaan dus ik begon fotos te nemen Na een paar seconden zorgde de krachtige vulkaanuitbarsting voor een enorme wrijving van asdeeltjes Daardoor ontstond een grote bliksemschicht van zon 600 meter die een verbinding maakte tussen de as en de vulkaan en die de boel verlichtte Het was een van de spannendste momenten van mijn leven Na de uitbarsting keek ik op het scherm van mijn camera Ik dacht dat het een foutje was de foto was ongelooflijk Pas toen ik de foto op mijn computer zag realiseerde ik me dat dit de foto van mijn leven was
Sergio Tapiro Velasco
Krachtige eruptie van de vulkaan Colima in het westen van Mexico op 13 december 2015. Die avond was ik in de gemeente Comala. Het was droog en koud. Plotseling zag ik een gloed boven de krater van de vulkaan, dus ik begon foto's te nemen. Na een paar seconden zorgde de krachtige vulkaanuitbarsting voor een enorme wrijving van asdeeltjes. Daardoor ontstond een grote bliksemschicht van zo'n 600 meter, die een verbinding maakte tussen de as en de vulkaan en die de boel verlichtte. Het was een van de spannendste momenten van mijn leven. Na de uitbarsting keek ik op het scherm van mijn camera. Ik dacht dat het een foutje was, de foto was ongelooflijk. Pas toen ik de foto op mijn computer zag, realiseerde ik me dat dit de foto van mijn leven was.
6
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015
Sergio Tapiro Velasco
Bekijk de momenten die voorafgingen aan de winnende foto van Tapiro van vulkaan Colima tijdens een krachtige eruptie op 13 december 2015.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder