Skip to Content

Vreemde storm zo groot als de aarde op Neptunus

Deze foto van Neptunus is een bewerking van twee opnamen gemaakt de kleinhoekcamera van Voyager 2 door de groene en heldere filters Op het beeld zijn drie verschijnselen te zien die Voyager 2 in de afgelopen weken heeft gefotografeerd In het noorden bovenaan is de grote donkere vlek te zien die gepaard gaat met heldere witte wolken die snel van gedaante wisselen Ten zuiden van de grote donkere vlek is het heldere verschijnsel zichtbaar dat van Voyagerwetenschappers de bijnaam Scooter kreeg Nog verder naar het zuiden is de donkere vlek 2 te zien die een heldere kern heeft De verschijnselen bewegen zich ieder met een verschillende snelheid oostwaarts waardoor ze maar af en toe dicht bij elkaar te zien zijn zoals op het moment dat deze foto werd genomen De Voyagermissie wordt uitgevoerd door JPL voor het Office of Space Science and Applications van de NASApinterest icon
NASA
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Deze foto van Neptunus is een bewerking van twee opnamen gemaakt de kleinhoekcamera van Voyager 2 door de groene en heldere filters Op het beeld zijn drie verschijnselen te zien die Voyager 2 in de afgelopen weken heeft gefotografeerd In het noorden bovenaan is de grote donkere vlek te zien die gepaard gaat met heldere witte wolken die snel van gedaante wisselen Ten zuiden van de grote donkere vlek is het heldere verschijnsel zichtbaar dat van Voyagerwetenschappers de bijnaam Scooter kreeg Nog verder naar het zuiden is de donkere vlek 2 te zien die een heldere kern heeft De verschijnselen bewegen zich ieder met een verschillende snelheid oostwaarts waardoor ze maar af en toe dicht bij elkaar te zien zijn zoals op het moment dat deze foto werd genomen De Voyagermissie wordt uitgevoerd door JPL voor het Office of Space Science and Applications van de NASA
NASA
Deze foto van Neptunus is een bewerking van twee opnamen gemaakt de kleinhoekcamera van Voyager 2, door de groene en heldere filters. Op het beeld zijn drie verschijnselen te zien die Voyager 2 in de afgelopen weken heeft gefotografeerd. In het noorden (bovenaan) is de grote donkere vlek te zien, die gepaard gaat met heldere, witte wolken die snel van gedaante wisselen. Ten zuiden van de grote donkere vlek is het heldere verschijnsel zichtbaar dat van Voyager-wetenschappers de bijnaam ‘Scooter’ kreeg. Nog verder naar het zuiden is de ‘donkere vlek 2’ te zien, die een heldere kern heeft. De verschijnselen bewegen zich ieder met een verschillende snelheid oostwaarts, waardoor ze maar af en toe dicht bij elkaar te zien zijn, zoals op het moment dat deze foto werd genomen. De Voyagermissie wordt uitgevoerd door JPL voor het Office of Space Science and Applications van de NASA.
2
Neptunus maan Triton lijkt onder de ijsreus te hangen in dit beeld van Voyager 2
NASA
Neptunus’ maan Triton lijkt onder de ijsreus te hangen in dit beeld van Voyager 2.
3
Voyager 2 nam bijna continu fotos van Neptunus toen de ruimtesonde in augustus 1989 de planeet op korte afstand passeerde
NASA
Voyager 2 nam bijna continu foto's van Neptunus toen de ruimtesonde in augustus 1989 de planeet op korte afstand passeerde.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Neptunus ziet eruit als een pastelkleurige sikkel op deze foto van Voyager 2 die werd genomen toen de ruimtesonde wegvloog van de planeet op weg naar de verre ruimte
NASA
Neptunus ziet eruit als een pastelkleurige sikkel op deze foto van Voyager 2, die werd genomen toen de ruimtesonde wegvloog van de planeet, op weg naar de verre ruimte.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder