Skip to Content

Gestrand in een luxehotel uit de Sovjettijd

Verstopt in het hart van Tbilisi Georgi staat een Ritz Carlton uit de Sovjettijd Hotel Georgia is een zo goed als verlaten hotel dat wordt bezocht door een handvol gasten per jaar en wordt onderhouden door drie werknemers Alle drie hebben zij een IVPstatus sinds het Abchazi conflict in 1992pinterest icon
Alexandra Rose Howland
1
Larissa 68 werkt sinds 6 jaar in Hotel Georgia en strijkt beddengoed Zij ontvluchtte haar woonplaats Sukhumi in 1992 aan het begin van de Abchazische oorlog Ze verliet de stad met twee van haar drie zonen en enkele eigendommen Ze vond toevlucht in Tbilisi Georgi
Alexandra Rose Howland
Larissa, 68, werkt sinds 6 jaar in Hotel Georgia en strijkt beddengoed. Zij ontvluchtte haar woonplaats Sukhumi in 1992, aan het begin van de Abchazische oorlog. Ze verliet de stad met twee van haar drie zonen en enkele eigendommen. Ze vond toevlucht in Tbilisi, Georgië.
2
Een beeld van een gang op een van de verlaten verdiepingen van Hotel Georgia
Alexandra Rose Howland
Een beeld van een gang op een van de verlaten verdiepingen van Hotel Georgia.
3
Mzia 59 draagt schone lakens naar de linnenkast in Hotel Georgia Mzia heeft al bijna 9 jaar dezelfde functie in het hotel Ondanks het inconsequente loon houdt ze van de stabiliteit en consistentie dat Hotel Georgia haar geeft
Alexandra Rose Howland
Mzia, 59, draagt schone lakens naar de linnenkast in Hotel Georgia. Mzia heeft al bijna 9 jaar dezelfde functie in het hotel. Ondanks het inconsequente loon, houdt ze van de stabiliteit en consistentie dat Hotel Georgia haar geeft.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een logeerkamer in Hotel Georgia Het hotel houdt het hoofd boven water door verdiepingen te verhuren aan grote groepen die verblijven in de lege ruimte  en de drie werknemers overweldigen
Alexandra Rose Howland
Een logeerkamer in Hotel Georgia. Het hotel houdt het hoofd boven water door verdiepingen te verhuren aan grote groepen die verblijven in de lege ruimte – en de drie werknemers overweldigen.
5
Mzia 59 rookt een sigaret in de keuken van Hotel Georgia Ze herinnert zich wat ze heeft meegemaakt tijdens de oorlog vluchten voor het conflict en werken als chauffeuse heen en weer rijdend over de frontlinie Mzia raakte gewond tijdens de strijd een groot litteken op haar onderbuik doet nog steeds pijn
Alexandra Rose Howland
Mzia, 59, rookt een sigaret in de keuken van Hotel Georgia. Ze herinnert zich wat ze heeft meegemaakt tijdens de oorlog, vluchten voor het conflict en werken als chauffeuse heen en weer rijdend over de frontlinie. Mzia raakte gewond tijdens de strijd; een groot litteken op haar onderbuik doet nog steeds pijn.
6
Uitzicht in Tbilisi Georgi vanuit een van de ramen van Hotel Georgia De rest van het gebouw is ingenomen door IVPs en daklozen
Alexandra Rose Howland
Uitzicht in Tbilisi, Georgië, vanuit een van de ramen van Hotel Georgia. De rest van het gebouw is ingenomen door IVP’s en daklozen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een oude familiefoto van Larissa met een van haar drie zonen Familiefotos waren een van de weinige dingen die ze meenam wanneer zij en haar zonen vluchtten tijdens de oorlog
Alexandra Rose Howland
Een oude familiefoto van Larissa met een van haar drie zonen. Familiefoto’s waren een van de weinige dingen die ze meenam wanneer zij en haar zonen vluchtten tijdens de oorlog.
8
Leden van het Georgische Polyfone Koor  dat beide verdiepingen van het hotel huurt  spelen backgammon in een woonkamer van het hotel
Alexandra Rose Howland
Leden van het Georgische Polyfone Koor – dat beide verdiepingen van het hotel huurt – spelen backgammon in een woonkamer van het hotel.
9
Een lid van het Georgische Polyfone Koor dat in Tbilisi optreedt zit in zijn kamer in Hotel Georgia
Alexandra Rose Howland
Een lid van het Georgische Polyfone Koor dat in Tbilisi optreedt zit in zijn kamer in Hotel Georgia.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Nana 58 uit Sukhumi maakt schoon onder een tafel bij de receptie Ondanks dat er maar een handvol gasten per jaar verblijven poetsen de vrouwen elke kamer iedere dag
Alexandra Rose Howland
Nana, 58, uit Sukhumi, maakt schoon onder een tafel bij de receptie. Ondanks dat er maar een handvol gasten per jaar verblijven, poetsen de vrouwen elke kamer iedere dag.
11
Nana 58 poetst achter een gordijn op de bovenste verdieping van Hotel Georgia Waar ze 4 jaar werkt Als een IVP had Nana moeite met het vinden van een baan Ze ziet geen andere optie dan blijven in het hotel ondanks het onregelmatige loon
Alexandra Rose Howland
Nana, 58, poetst achter een gordijn op de bovenste verdieping van Hotel Georgia. Waar ze 4 jaar werkt. Als een IVP had Nana moeite met het vinden van een baan. Ze ziet geen andere optie dan blijven in het hotel, ondanks het onregelmatige loon.
12
Nana 58 dweilt de trap van Hotel Georgia Ze vluchtte uit Abchazi met haar kinderen aan het begin van de oorlog In de steek gelaten door haar man na zijn arrestatie voor terrorisme en vervroegde vrijlating moest ze haar kinderen alleen opvoeden Ze ontvangt maar 5150 per maand waardoor ze afhankelijk is van het salaris van haar dochter
Alexandra Rose Howland
Nana, 58, dweilt de trap van Hotel Georgia. Ze vluchtte uit Abchazië met haar kinderen aan het begin van de oorlog. In de steek gelaten door haar man na zijn arrestatie voor terrorisme en vervroegde vrijlating, moest ze haar kinderen alleen opvoeden. Ze ontvangt maar €51,50 per maand waardoor ze afhankelijk is van het salaris van haar dochter.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Een lid van het Georgische Polyfone Koor bereidt zich voor op een voorstelling van de groep in het centrum van Tbilisi
Alexandra Rose Howland
Een lid van het Georgische Polyfone Koor bereidt zich voor op een voorstelling van de groep in het centrum van Tbilisi.
14
Larissa gluurt tussen de deuren van een lift door na een werkdag in Hotel Georgia Hoewel ze weet dat het onmogelijk is door haar leeftijd slechte gezondheid en weinig bezittingen droomt Larissa er nog steeds van om terug te keren naar haar leven van voor de oorlog Naar haar zomerhuis aan de kust
Alexandra Rose Howland
Larissa gluurt tussen de deuren van een lift door na een werkdag in Hotel Georgia. Hoewel ze weet dat het onmogelijk is door haar leeftijd, slechte gezondheid en weinig bezittingen, droomt Larissa er nog steeds van om terug te keren naar haar leven van voor de oorlog. Naar haar zomerhuis aan de kust.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

symbol of peace between russia and ukraine as young couple hugs dressed in their national flags

Hoe ontstond het Rusland-Oekraïneconflict?

karikatuur van de 18deeeuwse toiletten van de emmer tot het open water

Het toilet: een hygiënisch hoogstandje

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder