Skip to Content

Nieuwe zeeparken beschermen 750.000 vierkante kilometer zee

Deze kleurrijke organismen die voor de kust van Isla Rbinson Crusoe zijn gefotografeerd zijn geen koralen maar Corallimorpharia die nauw verwant zijn met anemonenpinterest icon
Enric Sala, National Geographic
1
Een schijfkwal zwemt door een woud van reuzenkelp bij Kaap Hoorn De kelpwouden rond de zuidelijkste eilanden van Chili zijn z dicht dat ze vanuit de ruimte te zien zijn
Enric Sala, National Geographic
Een schijfkwal zwemt door een woud van reuzenkelp bij Kaap Hoorn. De kelpwouden rond de zuidelijkste eilanden van Chili zijn zó dicht dat ze vanuit de ruimte te zien zijn.
2
Deze kleurrijke organismen die voor de kust van Isla Rbinson Crusoe zijn gefotografeerd zijn geen koralen maar Corallimorpharia die nauw verwant zijn met anemonen
Enric Sala, National Geographic
Deze kleurrijke organismen, die voor de kust van Isla Róbinson Crusoe zijn gefotografeerd, zijn geen koralen maar Corallimorpharia, die nauw verwant zijn met anemonen.
3
De Juan Fernndezpelsrob leek een eeuw geleden als gevolg van de jacht uitgestorven te zijn maar in 1965 werden enkele honderden exemplaren herontdekt De populatie van deze inheemse pelsrob telt inmiddels weer zon 16000 exemplaren en blijft groeien
Enric Sala, National Geographic
De Juan Fernández-pelsrob leek een eeuw geleden als gevolg van de jacht uitgestorven te zijn, maar in 1965 werden enkele honderden exemplaren herontdekt. De populatie van deze inheemse pelsrob telt inmiddels weer zo’n 16.000 exemplaren en blijft groeien.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Op de rotsige zeebodem rond het Isla Alejandro Selkirk leven talloze ongewervelde soorten waaronder honderdduizenden exemplaren van de zeeegel Diadema antillarum en de zeesterren die erop jagen
Enric Sala, National Geographic
Op de rotsige zeebodem rond het Isla Alejandro Selkirk leven talloze ongewervelde soorten, waaronder honderdduizenden exemplaren van de zee-egel Diadema antillarum en de zeesterren die erop jagen.
5
Toen duikers van het Pristine Seasproject eerder dit jaar tijdens een expeditie in de Archipilago Juan Fernndez de wateren bij Isla Rbinson Crusoe verkenden werden ze enthousiast verwelkomd door Juan Fernndezpelsrobben
Enric Sala, National Geographic
Toen duikers van het Pristine Seas-project eerder dit jaar tijdens een expeditie in de Archipiélago Juan Fernández de wateren bij Isla Róbinson Crusoe verkenden, werden ze enthousiast verwelkomd door Juan Fernández-pelsrobben.
6
Rond de Archipilago Juan Fernndez en de Islas Desventuradas in Chili is een van de meest unieke visbestanden ter wereld aangetroffen bijna alle soorten die hier leven waaronder ook deze lipvissensoort komen alleen rond deze eilanden voor
Enric Sala, National Geographic
Rond de Archipiélago Juan Fernández en de Islas Desventuradas in Chili is een van de meest unieke visbestanden ter wereld aangetroffen; bijna alle soorten die hier leven, waaronder ook deze lipvissensoort, komen alleen rond deze eilanden voor.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder