Skip to Content

Foto van de dag-17-3

Levendige herfstkleuren omringen de Komadome Falls in Nasu Japan Nasu ligt bijna 200 kilometer ten noorden van Tokio en staat bekend om zijn prachtige wandelroutespinterest icon
Tsuyoshi Shirahama, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Levendige herfstkleuren omringen de Komadome Falls in Nasu Japan Nasu ligt bijna 200 kilometer ten noorden van Tokio en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes
Tsuyoshi Shirahama, National Geographic Your Shot
Levendige herfstkleuren omringen de Komadome Falls in Nasu, Japan. Nasu ligt bijna 200 kilometer ten noorden van Tokio en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes.
2
Your Shotfotograaf Vincent Roazzi Jr werkte in Havana Cuba toen hij de positieve kant van flexibiliteit leerde kennen Ik zou eigenlijk de monteur met het groene jumpsuit fotograferen bij zijn oranje auto toen een groep skaters verscheen zegt hij In plaats van zich eraan te irriteren knoopte Roazzi een gesprek met hen aan We hadden een gemproviseerde fotoshoot terwijl de monteur toekeek zijn gereedschap lag op straat
Vincent Roazzi Jr.
Your Shot-fotograaf Vincent Roazzi, Jr., werkte in Havana, Cuba, toen hij de positieve kant van flexibiliteit leerde kennen. "Ik zou eigenlijk de monteur met het groene jumpsuit fotograferen bij zijn oranje auto, toen een groep skaters verscheen," zegt hij. In plaats van zich eraan te irriteren, knoopte Roazzi een gesprek met hen aan. "We hadden een geïmproviseerde fotoshoot terwijl de monteur toekeek, zijn gereedschap lag op straat."
3
De huisvesting klimt hoog in Macau De autonome regio aan de zuidkust van China was tot 1999 een Portugese kolonie en is nu een vakantieoord Met ongeveer 55000 mensen per vierkante kilometer is het de meest dichtbevolkte regio ter wereld
António Leong
De huisvesting klimt hoog in Macau. De autonome regio aan de zuidkust van China was tot 1999 een Portugese kolonie en is nu een vakantieoord. Met ongeveer 55.000 mensen per vierkante kilometer is het de meest dichtbevolkte regio ter wereld.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een slackliner loopt over een touw over het strand van Navagio in Zakynthos Griekenland Slacklining is een sport waarbij een plat touw wordt gespannen tussen twee punten vaak met minder spanning dan een koord Degenen die overheen lopen dragen harnassen verbonden met de slackline om ze op te vangen als ze vallen
Aidan Williams
Een slackliner loopt over een touw over het strand van Navagio in Zakynthos, Griekenland. Slacklining is een sport waarbij een plat touw wordt gespannen tussen twee punten, vaak met minder spanning dan een koord. Degenen die overheen lopen dragen harnassen verbonden met de slackline, om ze op te vangen als ze vallen.
5
Drie zijdehaaien zwemmen in de wateren van Jardines de la Reina Cuba Het park beslaat 2201 vierkante kilometer en is nog steeds een van de best beschermde gebieden in het Caribisch gebied
Fabrice Dudenhofer
Drie zijdehaaien zwemmen in de wateren van Jardines de la Reina, Cuba. Het park beslaat 2201 vierkante kilometer en is nog steeds een van de best beschermde gebieden in het Caribisch gebied.
6
Een avondmarkt genaamd Talad Nud Rod Fai bruist in Bangkok Thailand achter het grote winkelcentrum Esplanade Op de markt die alleen s avonds en s nachts open is scoren zowel toeristen als de lokale bevolking  eten en scherp geprijsde goederen
Aotaro
Een avondmarkt, genaamd Talad Nud Rod Fai, bruist in Bangkok, Thailand, achter het grote winkelcentrum Esplanade. Op de markt, die alleen 's avonds en 's nachts open is, scoren zowel toeristen als de lokale bevolking eten en scherp geprijsde goederen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een poolvos wacht op het ijs terwijl hij op zoek is naar voedsel Slimme vossen volgen ijsberen in de hoop hun restjes te kunnen gebruiken als avondeten
Fred Lemire
Een poolvos wacht op het ijs terwijl hij op zoek is naar voedsel. Slimme vossen volgen ijsberen in de hoop hun restjes te kunnen gebruiken als avondeten.
8
Op een Holifestival in India geniet een vrouw van het kleurrijke feest Holi is een jaarlijks Hindoestaans festival dat het einde van de winter en de komst van de lente viert Deelnemers zingen dansen delen snoep uit en besproeien elkaar met water en gekleurd poeder
Lopamudra Talukdar
Op een Holi-festival in India, geniet een vrouw van het kleurrijke feest. Holi is een jaarlijks Hindoestaans festival dat het einde van de winter en de komst van de lente viert. Deelnemers zingen, dansen, delen snoep uit en besproeien elkaar met water en gekleurd poeder.
9
Koningspingunkuikens omringen een zeeolifant op South Georgia Island Het eiland gelegen in de zuidelijke Atlantische Oceaan is extreem afgelegen Elk voorjaar komen honderdduizenden zeeolifanten aan land voor het paarseizoen
Ron Clifford
Koningspinguïnkuikens omringen een zeeolifant op South Georgia Island. Het eiland, gelegen in de zuidelijke Atlantische Oceaan, is extreem afgelegen. Elk voorjaar komen honderdduizenden zeeolifanten aan land voor het paarseizoen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Jaren van erosie vormden deze meanderende zandsteenkloof in Utahs Grand StaircaseEscalante National Monument Daaronder gedijt de vegetatie aan de oevers van de rivier
David Swindler
Jaren van erosie vormden deze meanderende zandsteenkloof in Utah's Grand Staircase-Escalante National Monument. Daaronder gedijt de vegetatie aan de oevers van de rivier.
11
Your Shotfotograaf Peter Nestler bracht achttien uur door in de Italiaanse Alpen en bewonderde de Tre Cime di Lavaredo De meest gelukkige tijden in mijn leven zijn wanneer ik alleen ben in de natuur zegt hij Hoe dichterbevolkt we worden hoe belangrijker ik het vind om de natuur in zijn waarde te laten
Peter Nestler
Your Shot-fotograaf Peter Nestler bracht achttien uur door in de Italiaanse Alpen en bewonderde de Tre Cime di Lavaredo. "De meest gelukkige tijden in mijn leven zijn wanneer ik alleen ben in de natuur," zegt hij. "Hoe dichterbevolkt we worden, hoe belangrijker ik het vind om de natuur in zijn waarde te laten."
12
Toen ik op een middag op Jervis Bay in Australi snorkelde struikelde ik over deze gewone doornrog die gracieus over de ondiepe zandplaten gleed zegt Your Shotfotograaf Jordan Robins Terwijl de zon onderging slaagde ik erin om dit overonderbeeld vast te leggen waar je boven en onder het water kunt kijken in een enkele opname
Jordan Robins
"Toen ik op een middag op Jervis Bay [in Australië] snorkelde, struikelde ik over deze gewone doornrog die gracieus over de ondiepe zandplaten gleed," zegt Your Shot-fotograaf Jordan Robins. "Terwijl de zon onderging, slaagde ik erin om dit over-onderbeeld vast te leggen, waar je boven en onder het water kunt kijken in een enkele opname."
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Een oude Volkswagen Kever staat vlakbij een klip in het stadje Belen Turkije Belen bevindt zich op ongeveer 600 meter hoogte op slechts een paar kilometer van de Middellandse Zee
Mehmet Aslan
Een oude Volkswagen Kever staat vlakbij een klip in het stadje Belen, Turkije. Belen bevindt zich op ongeveer 600 meter hoogte, op slechts een paar kilometer van de Middellandse Zee.
14
Ossenpikkers genieten van een wederkerige relatie met hoefdieren in Afrika waaronder de kafferbuffel zebras en giraffen De ossenpikker verwijdert teken uit moeilijk te bereiken plekken van de dieren en krijgt hiervoor een smakelijke maaltijd terug
Hymakar Valluri
Ossenpikkers genieten van een wederkerige relatie met hoefdieren in Afrika, waaronder de kafferbuffel, zebra's en giraffen. De ossenpikker verwijdert teken uit moeilijk te bereiken plekken van de dieren en krijgt hiervoor een smakelijke maaltijd terug.
15
Een lange belichtingstijd vangt de feestelijke nieuwjaarsviering in Jujing een klein rond dorp in China De eerste dag van het Chinese nieuwjaar wordt vastgesteld aan de hand van de maankalender Vijftien dagen lang wordt feest gevierd met als afsluiting het lantaarnfeest
Hua Zhu
Een lange belichtingstijd vangt de feestelijke nieuwjaarsviering in Jujing, een klein, rond dorp in China. De eerste dag van het Chinese nieuwjaar wordt vastgesteld aan de hand van de maankalender. Vijftien dagen lang wordt feest gevierd met als afsluiting het lantaarnfeest.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Was droogt aan een muurtje naast het Choi Hunggebouw een appartementencomplex in Hong Kong De naam betekent Regenboogstad in Kantonees en er wonen meer dan 40000 mensen De kleurrijke appartementen zijn gebouwd in de jaren zestig en beslaan elf stadsblokken
Haitong Yu
Was droogt aan een muurtje naast het Choi Hung-gebouw, een appartementencomplex in Hong Kong. De naam betekent 'Regenboogstad' in Kantonees, en er wonen meer dan 40.000 mensen. De kleurrijke appartementen zijn gebouwd in de jaren zestig en beslaan elf stadsblokken.
17
Een zwarte havikadelaar neemt een douche in Misiones Argentini Haar ogen worden tijdelijk beschermd door een beschermend membraan
Nicolás Mango Marri
Een zwarte havik-adelaar neemt een douche in Misiones, Argentinië. Haar ogen worden tijdelijk beschermd door een beschermend membraan.
18
Tijdens een NCAAwedstrijd in Las Vegas Nevada houden piloten van de nabijgelegen Nellis Air Force Base een enorme Amerikaanse vlag op
Kevin Tanenbaum
Tijdens een NCAA-wedstrijd in Las Vegas, Nevada, houden piloten van de nabijgelegen Nellis Air Force Base een enorme Amerikaanse vlag op.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Leeuwenwelpjes volgen een paar volwassenen door de Masai Mara Kenia Vrouwelijke leeuwen van dezelfde groep bevallen vaak rond dezelfde tijd en voeden hun welpen samen op
Ali Saifaldeen
Leeuwenwelpjes volgen een paar volwassenen door de Masai Mara, Kenia. Vrouwelijke leeuwen van dezelfde groep bevallen vaak rond dezelfde tijd en voeden hun welpen samen op.
20
Op de drijvende markt van Lok Baintan in Indonesi komen maar liefst honderd boten samen vr zonsopgang zoals ze al vijfhonderd jaar doen Terwijl de boten over de rivier drijven verhandelen de vrouwen producten zoals vers fruit groenten gebak en vlees
Sina Falker
Op de drijvende markt van Lok Baintan in Indonesië komen maar liefst honderd boten samen vóór zonsopgang, zoals ze al vijfhonderd jaar doen. Terwijl de boten over de rivier drijven, verhandelen de vrouwen producten zoals vers fruit, groenten, gebak en vlees.

Fotografie

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder