Skip to Content

In Centraal-Azië leven Koreaanse immigranten tussen twee werelden

Vrouwelijke soldaten bekijken een militaire parade op een treinstation in het Kazachse Oesjtobepinterest icon
Michael Vince Kim
1
Een Oezbeekse bruiloft in de wijk Gospitalniy in Tasjkent waar tegenwoordig veel etnische Koreanen wonen
Michael Vince Kim
Een Oezbeekse bruiloft in de wijk Gospitalniy in Tasjkent, waar tegenwoordig veel etnische Koreanen wonen.
2
Koreaanse tieners in traditionele dracht kletsen na een repetitie op de eerste school waar Koreaans werd gegeven in het Kazachse Eskeldybi Tientallen jaren geleden waren negen van de tien leerlingen van deze school van Koreaanse afkomst maar tegenwoordig is dat nog maar n op de tien Op de school is Russisch de voertaal maar de leerlingen kunnen nog altijd lessen kiezen in het Koreaans en in Koreaanse muziek en dans
Michael Vince Kim
Koreaanse tieners in traditionele dracht kletsen na een repetitie op de eerste school waar Koreaans werd gegeven, in het Kazachse Eskeldy-bi. Tientallen jaren geleden waren negen van de tien leerlingen van deze school van Koreaanse afkomst, maar tegenwoordig is dat nog maar één op de tien. Op de school is Russisch de voertaal, maar de leerlingen kunnen nog altijd lessen kiezen in het Koreaans en in Koreaanse muziek en dans.
3
Mensen lopen op straat in Oesjtobe de eerste plaats waar Koreanen in 1937 naartoe werden gedeporteerd Het gebied staat nu bekend als het Koreaanse District van Kazachstan hoewel de meeste etnische Koreanen inmiddels naar de grotere steden zijn verhuisd op zoek naar betere economische kansen
Michael Vince Kim
Mensen lopen op straat in Oesjtobe, de eerste plaats waar Koreanen in 1937 naartoe werden gedeporteerd. Het gebied staat nu bekend als het ‘Koreaanse District’ van Kazachstan, hoewel de meeste etnische Koreanen inmiddels naar de grotere steden zijn verhuisd, op zoek naar betere economische kansen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Kazachse soldaten poseren voor een foto op het station van Oesjtobe
Michael Vince Kim
Kazachse soldaten poseren voor een foto op het station van Oesjtobe.
5
De ouders van Nastja en Sveta Nam zijn halfKoreaans halfRussisch Ze leren Koreaans in een Koreaanse kerk in Oesjtobe en dromen ervan om in ZuidKorea Koreaanse taal en traditionele dans te gaan studeren
Michael Vince Kim
De ouders van Nastja en Sveta Nam zijn half-Koreaans, half-Russisch. Ze leren Koreaans in een Koreaanse kerk in Oesjtobe en dromen ervan om in Zuid-Korea Koreaanse taal en traditionele dans te gaan studeren.
6
Gasten bereiden zich voor op een Oezbeekse bruiloft bij een Koreaans cultuurcentrum in de wijk Mirabad waar veel nakomelingen van Koreanen wonen
Michael Vince Kim
Gasten bereiden zich voor op een Oezbeekse bruiloft bij een Koreaans cultuurcentrum in de wijk Mirabad, waar veel nakomelingen van Koreanen wonen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een portret van Kim Pen Xva stichter van een van de succesvolste Koreaanse dorpen in Oezbekistan hangt in een museum dat aan hem is gewijd Op de twee spandoeken staat geschreven Ik heb een thuis gevonden in dit nieuwe land
Michael Vince Kim
Een portret van Kim Pen Xva, stichter van een van de succesvolste Koreaanse dorpen in Oezbekistan, hangt in een museum dat aan hem is gewijd. Op de twee spandoeken staat geschreven: “Ik heb een thuis gevonden in dit nieuwe land.”
8
Het Koreaanse Theater van AlmaAta in Kazachstan werd in 1932 opgericht in Vladivostok De opvoeringen stonden onder strikte controle van de regering waarbij slechts tien procent van de toneelstukken naar de Koreaanse cultuur mocht verwijzen De rest van de stukken moest Russisch of SovjetRussisch zijn AlmaAta Kazachstan 2014
Michael Vince Kim
Het Koreaanse Theater van Alma-Ata in Kazachstan werd in 1932 opgericht in Vladivostok. De opvoeringen stonden onder strikte controle van de regering, waarbij slechts tien procent van de toneelstukken naar de Koreaanse cultuur mocht verwijzen. De rest van de stukken moest Russisch of Sovjet-Russisch zijn. Alma-Ata, Kazachstan, 2014.
9
In Tasjkent in Oezbekistan viert een gezin dol janchi het Koreaanse feest ter gelegenheid van de eerste verjaardag van een baby Hoewel de etnische Koreanen van Oezbekistan de taal van hun overgrootouders niet meer spreken worden Koreaanse tradities nog altijd in ere gehouden
Michael Vince Kim
In Tasjkent in Oezbekistan viert een gezin dol janchi, het Koreaanse feest ter gelegenheid van de eerste verjaardag van een baby. Hoewel de etnische Koreanen van Oezbekistan de taal van hun overgrootouders niet meer spreken, worden Koreaanse tradities nog altijd in ere gehouden.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
KazachsKoreaanse gerechten zoals op deze foto verschillen van de traditionele Koreaanse keuken doordat ze zijn benvloed door ingredinten die in de Russische en Kazachse keukens worden gebruikt
Michael Vince Kim
Kazachs-Koreaanse gerechten zoals op deze foto verschillen van de traditionele Koreaanse keuken doordat ze zijn beïnvloed door ingrediënten die in de Russische en Kazachse keukens worden gebruikt.
11
In een tijdelijke kliniek die in Oesjtobe is opgezet door KoreaansAmerikaanse missionarissen ondergaat een Kazach een acupunctuurbehandeling
Michael Vince Kim
In een tijdelijke kliniek die in Oesjtobe is opgezet door Koreaans-Amerikaanse missionarissen, ondergaat een Kazach een acupunctuurbehandeling.
12
Het skelet van een gebouw uit de Sovjettijd in Oesjtobe in Kazachstan
Michael Vince Kim
Het skelet van een gebouw uit de Sovjettijd in Oesjtobe in Kazachstan

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder