Skip to Content

Archeologen verbluft door gespietste hoofden

Een foetus van zeven maanden draagtijd rechts is gevonden in het graf van Toetanchamon samen met een kleinere fragielere foetus Een ervan of beide kunnen zijn dochters zijn geweest Geneste grafkisten links bevatten een haarlok misschien van Toetanchamons grootmoeder Tiyepinterest icon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
1
De bekendste farao in het oude Egypte was het kind van een huwelijk tussen broer en zus Inteelt kan de oorzaak zijn geweest van zijn aangeboren klompvoet en er zelfs voor gezorgd hebben dat hij geen erfopvolger kon krijgen met zijn vrouw die waarschijnlijk zijn halfzus was
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
De bekendste farao in het oude Egypte was het kind van een huwelijk tussen broer en zus. Inteelt kan de oorzaak zijn geweest van zijn aangeboren klompvoet en er zelfs voor gezorgd hebben dat hij geen erfopvolger kon krijgen met zijn vrouw, die waarschijnlijk zijn halfzus was.
2
DNAresulaten wijzen erop dat deze mummie  onthoofd door vandalen  de moeder is van minstens een van de foetussen die gevonden zijn in het graf van Toetanchamon Als dat zo is dan is ze waarschijnlijk Anchesenamon een dochter van Achnaton en de enige bekende vrouw van Toetanchamon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
DNA-resulaten wijzen erop dat deze mummie - onthoofd door vandalen - de moeder is van minstens een van de foetussen die gevonden zijn in het graf van Toetanchamon. Als dat zo is, dan is ze waarschijnlijk Anchesenamon, een dochter van Achnaton, en de enige bekende vrouw van Toetanchamon.
3
Amenhotep III regeerde zon 3400 jaar geleden in overvloed Zijn lichaam werd gevonden in 1898 samen met meer dan een dozijn andere koninklijke doden in KV35 het graf van zijn eigen grootvader Amenhotep II
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Amenhotep III regeerde zo'n 3400 jaar geleden in overvloed. Zijn lichaam werd gevonden in 1898 samen met meer dan een dozijn andere koninklijke doden in KV35, het graf van zijn eigen grootvader Amenhotep II.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
DNAanalyse toont aan dat deze koninklijke schoonheid Tiye was de vrouw van Amenhotep III en grootmoeder van Toetanchamon Ze was gebalsemd met haar linkerarm over haar borst gekruist wat we interpreteren als de houding van een koningin Haar haar is bewaard gebleven door het droge klimaat in Egypte
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
DNA-analyse toont aan dat deze koninklijke schoonheid Tiye was, de vrouw van Amenhotep III en grootmoeder van Toetanchamon. Ze was gebalsemd met haar linkerarm over haar borst gekruist, wat we interpreteren als de houding van een koningin. Haar haar is bewaard gebleven door het droge klimaat in Egypte.
5
Deze ernstig vergane mummie is in 1907 ontdekt Koninklijk opschriften op de beschadigde grafkist suggereren dat het wellicht Achnaton was de ketterse farao die de goden van het rijk verwierp om n enkele god aan te hangen DNA toont aan dat het de vader is van Toetanchamon
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Deze ernstig vergane mummie is in 1907 ontdekt. Koninklijk opschriften op de beschadigde grafkist suggereren dat het wellicht Achnaton was, de ketterse farao die de goden van het rijk verwierp om één enkele god aan te hangen. DNA toont aan dat het de vader is van Toetanchamon.
6
Volgens de DNA testen is deze mummie die bekend staat als de Jongere Dame een volle zus van Achnaton en de moeder van zijn zoon Toetanchamon De Jongere Dame is waarschijnlijk een van de vijf bekende dochters van Amenhotep III en Tiye
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Volgens de DNA testen is deze mummie, die bekend staat als de Jongere Dame, een volle zus van Achnaton en de moeder van zijn zoon Toetanchamon. De Jongere Dame is waarschijnlijk een van de vijf bekende dochters van Amenhotep III en Tiye.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een foetus van zeven maanden draagtijd rechts is gevonden in het graf van Toetanchamon samen met een kleinere fragielere foetus Een ervan of beide kunnen zijn dochters zijn geweest Geneste grafkisten links bevatten een haarlok misschien van Toetanchamons grootmoeder Tiye
Kenneth Garrett, National Geographic Creative
Een foetus van zeven maanden draagtijd (rechts) is gevonden in het graf van Toetanchamon samen met een kleinere, fragielere foetus. Een ervan of beide kunnen zijn dochters zijn geweest. Geneste grafkisten (links) bevatten een haarlok, misschien van Toetanchamons grootmoeder Tiye.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder