Skip to Content

De eerste Olympische Spelen

Het Estdio Aqutico Olmpico ligt er verlaten bij in het Olympic Park op 18 maart 2017 in Rio de Janeiro in Brazili Zeven maanden nadat in Rio de eerste Olympische Spelen in ZuidAmerika werden gehouden zijn de meeste kostbare locaties voor het evenement grotendeels in onbruik geraaktpinterest icon
Yannis Behrakis, Reuters
1
Het achtergebleven erepodium bij de verlaten skischans van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Igman bij Sarajevo op 19 september 2013
Dado Ruvic, Reuters
Het achtergebleven erepodium bij de verlaten skischans van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Igman bij Sarajevo op 19 september 2013.
2
Het Estdio Aqutico Olmpico ligt er verlaten bij in het Olympic Park op 18 maart 2017 in Rio de Janeiro in Brazili Zeven maanden nadat in Rio de eerste Olympische Spelen in ZuidAmerika werden gehouden zijn de meeste kostbare locaties voor het evenement grotendeels in onbruik geraakt
Yannis Behrakis, Reuters
Het Estádio Aquático Olímpico ligt er verlaten bij in het Olympic Park op 18 maart 2017 in Rio de Janeiro in Brazilië. Zeven maanden nadat in Rio de eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika werden gehouden, zijn de meeste kostbare locaties voor het evenement grotendeels in onbruik geraakt.
3
Overzicht over het Olympic CanoeKayak Slalom Center in het Hellinikon Olympic Complex in Athene Griekenland op 31 juli 2014
03-olympic-stadium-abandoned-ruins.jpg
Overzicht over het Olympic Canoe/Kayak Slalom Center in het Hellinikon Olympic Complex in Athene, Griekenland op 31 juli 2014.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Downhillmountainbikers Kemal Mulic midden Tarik Hadzic links en Kamer Kolar trainen op de verlaten bobsleebaan van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Trebevic bij Sarajevo in Bosni en Herzegovina op 8 augustus 2015
Dado Ruvic, Reuters
Downhillmountainbikers Kemal Mulic (midden), Tarik Hadzic (links) en Kamer Kolar trainen op de verlaten bobsleebaan van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Trebevic bij Sarajevo in Bosnië en Herzegovina op 8 augustus 2015.
5
Het onderkomen voor de beachvolleybalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Beijing in 2008 ligt er verlaten bij in het hart van Beijing op 2 april 2012 Andere enorme gebouwen die werden neergezet voor de Olympische Spelen in Beijing namelijk het Nationaal Stadion  beter bekend als het Vogelnest  en het National Aquatics Center  beter bekend als de Water Cube  worden nu gebruikt voor culturele en sportevenementen
David Gray, Reuters
Het onderkomen voor de beachvolleybalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Beijing in 2008 ligt er verlaten bij in het hart van Beijing op 2 april 2012. Andere enorme gebouwen die werden neergezet voor de Olympische Spelen in Beijing, namelijk het Nationaal Stadion – beter bekend als ‘het Vogelnest’ – en het National Aquatics Center – beter bekend als de ‘Water Cube’ –, worden nu gebruikt voor culturele en sportevenementen.
6
De in onbruik geraakte skischans van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Igman
Dado Ruvic, Reuters
De in onbruik geraakte skischans van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 op de berg Igman.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Zicht op het zwembad in het voormalige olympische dorp in Athene in Griekenland op 31 juli 2014 Tien jaar eerder vond van 13 tot 29 augustus de XXVIII Olympiade plaats in Athene onder het motto Welkom thuis
Milos Bicanski, Getty Images
Zicht op het zwembad in het voormalige olympische dorp in Athene in Griekenland op 31 juli 2014. Tien jaar eerder vond van 13 tot 29 augustus de XXVIII Olympiade plaats in Athene, onder het motto ‘Welkom thuis’.
8
Het logo van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in de Zetrahal in 2013
Dado Ruvic, Reuters
Het logo van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in de Zetrahal in 2013.
9
In het Hellenikon Olympic Complex in Athene zijn op 16 juli 2014 kapotte stoeltjes te zien in het verlaten honkbalstadion
Yorgos Karahalis, Reuters
In het Hellenikon Olympic Complex in Athene zijn op 16 juli 2014 kapotte stoeltjes te zien in het verlaten honkbalstadion.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder