Skip to Content

Werken in een boomhut

Het gebouw The Spheres dat vorige week werd geopend is een uitbreiding van Amazons hoofdkantoor in Seattle Onder de drie biokoepels groeien circa 40000 planten en werken 800 van de 40000 werknemers van het bedrijf in Seattle Het is een plek om te relaxen van de natuur te genieten vergaderingen te houden  en vernieuwend te denkenpinterest icon
Jordan Stead, Amazon
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Het gebouw The Spheres dat vorige week werd geopend is een uitbreiding van Amazons hoofdkantoor in Seattle Onder de drie biokoepels groeien circa 40000 planten en werken 800 van de 40000 werknemers van het bedrijf in Seattle Het is een plek om te relaxen van de natuur te genieten vergaderingen te houden  en vernieuwend te denken
Jordan Stead, Amazon
Het gebouw ‘The Spheres’, dat vorige week werd geopend, is een uitbreiding van Amazons hoofdkantoor in Seattle. Onder de drie biokoepels groeien circa 40.000 planten en werken 800 van de 40.000 werknemers van het bedrijf in Seattle. Het is een plek om te relaxen, van de natuur te genieten, vergaderingen te houden – en vernieuwend te denken.
2
Hoog bovenin The Spheres en toegankelijk via een hangend looppad door het bladerdak biedt het kraaiennest plaats aan twaalf mensen de boomhut is uitgerust met een bank met een hoge rugleuning en zitstoelen en kussens
Jordan Stead, Amazon
Hoog bovenin The Spheres en toegankelijk via een hangend looppad door het bladerdak, biedt het ‘kraaiennest’ plaats aan twaalf mensen; de boomhut is uitgerust met een bank met een hoge rugleuning en zitstoelen en -kussens.
3
The Spheres is ontworpen als een moderne botanische tuin Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur iemands prestaties in cognitieve tests kan verbeteren We zijn meer geneigd tot welwillendheid en samenwerking en we denken meer op lange termijn zegt Timothy Beatley die ervoor pleit om stadsbewoners aan meer groen bloot te stellen En er duiken steeds meer bewijzen op dat contact met de natuur de productiviteit van werknemers verhoogt
Jordan Stead, Amazon
The Spheres is ontworpen als een moderne botanische tuin. Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur iemands prestaties in cognitieve tests kan verbeteren. “We zijn meer geneigd tot welwillendheid en samenwerking en we denken meer op lange termijn,” zegt Timothy Beatley, die ervoor pleit om stadsbewoners aan meer groen bloot te stellen. “En er duiken steeds meer bewijzen op dat contact met de natuur de productiviteit van werknemers verhoogt.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Langverwachte aankondigingen worden gedaan in het duizend zitplaatsen tellende Steve Jobs Theater onderdeel van de 71 hectare grote campus van Apple in het Californische Cupertino dat vorig jaar werd geopend Op de campus met de naam Apple Park groeien achtduizend bomen
Justin Sullivan, Getty Images
Langverwachte aankondigingen worden gedaan in het duizend zitplaatsen tellende Steve Jobs Theater, onderdeel van de 71 hectare grote campus van Apple in het Californische Cupertino, dat vorig jaar werd geopend. Op de campus, met de naam Apple Park, groeien achtduizend bomen.
5
Het ringvormige hoofdkantoor van Apple is uitgerust met wanden van vensterglas en een open binnenruimte Het kantoor wordt door zonneenergie verzorgd en is ontworpen om zo veel mogelijk natuurlijke ventilatie toe te laten  alleen bij extreme temperaturen schakelt het gebouw over op een traditioneel verwarmings en airconditioningsysteem
Justin Sullivan, Getty Images
Het ringvormige hoofdkantoor van Apple is uitgerust met wanden van vensterglas en een open binnenruimte. Het kantoor wordt door zonne-energie verzorgd en is ontworpen om zo veel mogelijk natuurlijke ventilatie toe te laten – alleen bij extreme temperaturen schakelt het gebouw over op een traditioneel verwarmings- en airconditioningsysteem.
6
Bezoekers aan het Steve Jobs Theater in het Apple Park
Justin Sullivan
Bezoekers aan het Steve Jobs Theater in het Apple Park
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In het NoordAmerikaanse hoofdkwartier van elektronicareus Samsung in San Jose zijn werknemers nooit meer dan n etage verwijderd van tuinen die  samen met miniparken en zelfs een golfgreen om het putten te oefenen  tussen de kantooretages zijn aangelegd
Samsung
In het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van elektronicareus Samsung in San Jose zijn werknemers nooit meer dan één etage verwijderd van tuinen die – samen met ‘miniparken’ en zelfs een golfgreen om het putten te oefenen – tussen de kantooretages zijn aangelegd.
8
De kantoren aan de binnenzijde van het hoofdkantoor van Samsung komen uit op een centrale binnenplaats Het gebouw maximaliseert de natuurlijke lichtval en ventilatie en maakt optimaal gebruik van gerecycled water waterbesparende installaties en ledlampen
Samsung
De kantoren aan de binnenzijde van het hoofdkantoor van Samsung komen uit op een centrale binnenplaats. Het gebouw maximaliseert de natuurlijke lichtval en ventilatie en maakt optimaal gebruik van gerecycled water, waterbesparende installaties en ledlampen.
9
Volgens de architecten bevordert het open interieur van Samsungs hoofdkantoor de samenwerking en ontmoetingen tussen medewerkers In de Chill Zone niet afgebeeld kunnen werknemers op banken loungen en pingpong tafelvoetbal en andere spelletjes spelen
Volgens de architecten bevordert het open interieur van Samsungs hoofdkantoor de samenwerking en ontmoetingen tussen medewerkers. In de Chill Zone (niet afgebeeld) kunnen werknemers op banken loungen en pingpong, tafelvoetbal en andere spelletjes spelen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Voor het hoofdkantoor van TripAdvisor in Needham Massachusetts wordt een parkje in de vorm van een amfitheater gebruikt voor vergaderingen yoga en andere activiteiten In het interieur is de lucht door het open dak te zien en zorgen muren die groen van de planten zijn voor accenten in de informeel ontworpen ruimte
Jessica Rinaldi, The Boston Globe, Getty Images
Voor het hoofdkantoor van TripAdvisor in Needham, Massachusetts, wordt een parkje in de vorm van een amfitheater gebruikt voor vergaderingen, yoga en andere activiteiten. In het interieur is de lucht door het open dak te zien en zorgen muren die groen van de planten zijn voor accenten in de informeel ontworpen ruimte.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder