Skip to Content

Patagonië - paradijs voor bergbeklimmers

Een alpinist beklimt de noordwand van de Torre Egger in Patagonipinterest icon
Rolando Garibotti, Aurora
1
Een hiker doorkruist het rotsachtige landschap van het Parque Nacional Torres del Paine Het park in het zuiden van Chili werd in 1978 uitgeroepen tot Unescobiosfeerreservaat en telt vier verschillende ecosystemen preAndeaans kreupelhout bladverliezend Magellaans woud Patagonische steppe en Andeaanse woestijn
Jānis Miglavs, Aurora
Een hiker doorkruist het rotsachtige landschap van het Parque Nacional Torres del Paine. Het park in het zuiden van Chili werd in 1978 uitgeroepen tot Unesco-biosfeerreservaat en telt vier verschillende ecosystemen: pre-Andeaans kreupelhout, bladverliezend Magellaans woud, Patagonische steppe en Andeaanse woestijn.
2
Twee tenten lichten op onder een sterrenhemel boven de Salar de Surire Dit Chileense natuurmonument ligt op een hoogte van 4198 meter boven de zeespiegel en bestaat voornamelijk uit uitgestrekte zoutpannen een stel kleine zoutmeren
Cedrik Strahm, Getty Images
Twee tenten lichten op onder een sterrenhemel boven de Salar de Surire. Dit Chileense natuurmonument ligt op een hoogte van 4198 meter boven de zeespiegel en bestaat voornamelijk uit uitgestrekte zoutpannen een stel kleine zoutmeren.
3
Op de Greygletsjer in het Parque Nacional Torres del Paine verkent een ijsklimmer een gletsjergrot Bezoekers aan de regio kunnen hier ook een nunatak zien een stuk rotsachtig land waar de gletsjer omheen stroomt en dat als een eiland in zijn centrum ligt
Christian Vorhofer, Alamy
Op de Greygletsjer in het Parque Nacional Torres del Paine verkent een ijsklimmer een gletsjergrot. Bezoekers aan de regio kunnen hier ook een 'nunatak' zien, een stuk rotsachtig land waar de gletsjer omheen stroomt en dat als een eiland in zijn centrum ligt.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een groep wandelaars trekt over de grasvlakten van het Parque Nacional Torres del Paine Omdat het weer hier snel kan omslaan moeten bezoekers zich goed voorbereiden met zonnebrandcrme en een warm en waterdicht jack
Ruben Sanchez, Getty Images
Een groep wandelaars trekt over de grasvlakten van het Parque Nacional Torres del Paine. Omdat het weer hier snel kan omslaan, moeten bezoekers zich goed voorbereiden, met zonnebrandcrème en een warm en waterdicht jack.
5
In het skioord Nevados de Chilln voorheen Termas de Chilln stort een skir zich van een steile helling Vanuit het resort kan worden geskied op talloze avontuurlijke offpisteroutes die zijn ontstaan bij historische uitbarstingen van drie naburige vulkanen
Gabe Rogel, Aurora
In het skioord Nevados de Chillán, voorheen Termas de Chillán, stort een skiër zich van een steile helling. Vanuit het resort kan worden geskied op talloze avontuurlijke off-pisteroutes, die zijn ontstaan bij historische uitbarstingen van drie naburige vulkanen.
6
De heldere Melkweg schijnt boven een schotelantenne van het La SillaObservatorium in de Chileense Atacamawoestijn Het observatorium heeft vele astronomische ontdekkingen op zijn naam staan waaronder de waarneming van exoplaneten planeten buiten ons zonnestelsel en exploderende reuzensterren
Science Photo Library, Alamy
De heldere Melkweg schijnt boven een schotelantenne van het La Silla-Observatorium in de Chileense Atacamawoestijn. Het observatorium heeft vele astronomische ontdekkingen op zijn naam staan, waaronder de waarneming van exoplaneten (planeten buiten ons zonnestelsel) en exploderende reuzensterren.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een bergklimmer bestijgt een uitdagende rotswand in het Andesgebergte Alpinisme vrij klimmen en sportklimmen zijn populair in Chili waar ruim vierduizend kilometer aan bergketens valt te ontdekken
Menno Boermans, Aurora
Een bergklimmer bestijgt een uitdagende rotswand in het Andesgebergte. Alpinisme, vrij klimmen en sportklimmen zijn populair in Chili, waar ruim vierduizend kilometer aan bergketens valt te ontdekken.
8
Twee kampeerders maken zich op voor een zomeravond in het skioord La Parva Gelegen aan de voet van de gondelbaan Las guilas biedt het resort het hele jaar door avontuurlijke accommodaties waaronder een kampeerterrein met water en elektriciteit
Twee kampeerders maken zich op voor een zomeravond in het skioord La Parva. Gelegen aan de voet van de gondelbaan Las Águilas, biedt het resort het hele jaar door avontuurlijke accommodaties, waaronder een kampeerterrein met water en elektriciteit.
9
Wolken glijden over een smalle piek in het Merengebied van Chili een regio met besneeuwde vulkanen glinsterende meren en oeroude wouden De meeste bezoekers beginnen hun reis in dit gebied door naar de stad Puerto Montt te vliegen en vandaaruit de omringende natuur te verkennen
Adam Clark, Aurora
Wolken glijden over een smalle piek in het Merengebied van Chili, een regio met besneeuwde vulkanen, glinsterende meren en oeroude wouden. De meeste bezoekers beginnen hun reis in dit gebied door naar de stad Puerto Montt te vliegen en vandaaruit de omringende natuur te verkennen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
In het Parque Nacional Torres del Paine glijdt een kajakker langs buitenaards ogende ijsbergen in het Lago Grey Dit meer wordt gevoed met smeltwater van de Greygletsjer de grootste in dit ZuidChileense natuurreservaat
Marco Simoni, Aurora
In het Parque Nacional Torres del Paine glijdt een kajakker langs buitenaards ogende ijsbergen in het Lago Grey. Dit meer wordt gevoed met smeltwater van de Greygletsjer, de grootste in dit Zuid-Chileense natuurreservaat.
11
Bij het skioord Portillo in de Chileense provincie Valparaso stort een skir zich van een helling In de zomer zijn de besneeuwde flanken rond dit skioord een geliefd trainingsgebied voor de nationale skiteams van de VS Canada Noorwegen en Oostenrijk
Adam Clark, Aurora
Bij het skioord Portillo, in de Chileense provincie Valparaíso, stort een skiër zich van een helling. In de zomer zijn de besneeuwde flanken rond dit skioord een geliefd trainingsgebied voor de nationale skiteams van de VS, Canada, Noorwegen en Oostenrijk.
12
Lava welt op uit de 2846 meter hoge top van de vulkaan Villarrica ruim 640 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago de Chile Al sinds 1558 worden uitbarstingen en thermale activiteiten van deze vulkaan vermeld waaronder recente aardbevingen in 2014 en 2016
Francisco Negroni, Alamy
Lava welt op uit de 2846 meter hoge top van de vulkaan Villarrica, ruim 640 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago de Chile. Al sinds 1558 worden uitbarstingen en thermale activiteiten van deze vulkaan vermeld, waaronder recente aardbevingen in 2014 en 2016.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Tijdens een storm op de Cordillera Darwin een bergketen in het zuidwesten van het Isla Grande van de provincie Tierra del Fuego graven vastberaden reizigers hun tent uit Hoewel een deel van de bergketen in Argentini ligt strekt het grootste deel ervan zich in Chili uit
Steve Ogle, Getty Images
Tijdens een storm op de Cordillera Darwin, een bergketen in het zuidwesten van het Isla Grande van de provincie Tierra del Fuego, graven vastberaden reizigers hun tent uit. Hoewel een deel van de bergketen in Argentinië ligt, strekt het grootste deel ervan zich in Chili uit.
14
Op de top van een berg bij het stadje La Parva ten oosten van Santiago de Chile bekijkt een offpisteskir de ondergaande zon Bezoekers aan het stadje en het naburige skioord kunnen hier zowel in de winter als in de zomer activiteiten ontplooien
Adam Clark, Aurora
Op de top van een berg bij het stadje La Parva, ten oosten van Santiago de Chile, bekijkt een off-pisteskiër de ondergaande zon. Bezoekers aan het stadje en het naburige skioord kunnen hier zowel in de winter als in de zomer activiteiten ontplooien.
15
Op de top van een berg in het Merengebied van Chili loopt een skir met zijn uitrusting door een wolk In deze regio in het zuiden van Chili liggen talloze skioorden vanwaaruit wintersportliefhebbers routes kunnen verkennen die bij vulkaanuitbarstingen zijn gevormd
Adam Clark, Getty Images
Op de top van een berg in het Merengebied van Chili loopt een skiër met zijn uitrusting door een wolk. In deze regio in het zuiden van Chili liggen talloze skioorden, vanwaaruit wintersportliefhebbers routes kunnen verkennen die bij vulkaanuitbarstingen zijn gevormd.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Bergwandelaars trekken door de zandduinen van de Valle de la Luna in de Chileense Atacamawoestijn De vallei ligt vlakbij het stadje San Pedro de Atacama en bestaat overwegend uit unieke rotsformaties en uitgestrekte duinen
Matthew Williams-Ellis, Aurora
Bergwandelaars trekken door de zandduinen van de Valle de la Luna in de Chileense Atacamawoestijn. De vallei ligt vlakbij het stadje San Pedro de Atacama en bestaat overwegend uit unieke rotsformaties en uitgestrekte duinen.
17
Vanaf het uitkijkpunt Base de las Torres in het Parque Nacional Torres del Paine is te zien hoe de graniettorens van de Torres del Paine in het zonlicht glanzen Het nationale park herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna waaronder Chileense huemuls vossen en condors
<p> Singhaphan Thitiratsanont, Getty Images<a href="https://www.flickr.com/mail/write/?to=78489235@N02" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer"></a></p> <p>&nbsp;</p>
Vanaf het uitkijkpunt Base de las Torres in het Parque Nacional Torres del Paine is te zien hoe de graniettorens van de Torres del Paine in het zonlicht glanzen. Het nationale park herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna, waaronder Chileense huemuls, vossen en condors.
18
Een professionele freeskir springt van een helling bij het skioord Nevados de Chilln waar een project voor het bevorderen van verantwoord offpisteskin loopt Deelname aan het programma is gratis en skirs worden verzocht zich te melden bij de organisatie om een veiligheidscontract te ondertekenen en hun medische gegevens door te geven
Adam Clark, Aurora
Een professionele freeskiër springt van een helling bij het skioord Nevados de Chillán, waar een project voor het bevorderen van verantwoord off-pisteskiën loopt. Deelname aan het programma is gratis en skiërs worden verzocht zich te melden bij de organisatie om een veiligheidscontract te ondertekenen en hun medische gegevens door te geven.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
De Melkweg straalt boven de Atacamawoestijn Door zijn kristalheldere lucht is deze regio in het noorden van Chili een uitmuntende plek voor het bestuderen van de sterrenhemel
Giulio Ercolani, Alamy
De Melkweg straalt boven de Atacamawoestijn. Door zijn kristalheldere lucht is deze regio in het noorden van Chili een uitmuntende plek voor het bestuderen van de sterrenhemel.
20
Stoom rijst op uit de vulkaan Villarica in de regio Zona Central van Chili In tegenstelling tot veel andere vulkanen herbergt de krater van de Villarica een permanent lavameer
Aaron Mccoy, Alamy
Stoom rijst op uit de vulkaan Villarica, in de regio Zona Central van Chili. In tegenstelling tot veel andere vulkanen herbergt de krater van de Villarica een permanent lavameer.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder