Skip to Content

Colombiaanse transseksuelen zijn veilig op koffieplantages

Ik voelde rond mn twaalfde dat ik anders was Ik hield ervan om jurken te dragen en met de meisjes te spelen zegt Anglica een van de landarbeiders Toen ze vijftien was vertrok ze uit haar dorp en begon op de koffieplantages van Risaralda te werkenpinterest icon
Lena Mucha
1
Yuliana behoort tot het indianenvolk van de Ember Katio en komt uit het oostelijke departement Choc aan de Pacifische kust
Lena Mucha
Yuliana behoort tot het indianenvolk van de Emberá Katio en komt uit het oostelijke departement Chocó, aan de Pacifische kust.
2
Anglica heeft zich op een zaterdagochtend opgedoft voor een uitstapje naar het naburige dorp Santuario Elke zaterdag gaan de vrouwen naar het dorp om er te winkelen van het geld dat ze gedurende de week hebben verdiend Het is een van de weinige keren dat ze buiten de koffieplantage komen
Lena Mucha
Angélica heeft zich op een zaterdagochtend opgedoft voor een uitstapje naar het naburige dorp Santuario. Elke zaterdag gaan de vrouwen naar het dorp om er te winkelen van het geld dat ze gedurende de week hebben verdiend. Het is een van de weinige keren dat ze buiten de koffieplantage komen.
3
Nadat ze zich heeft gekleed voor de avond zit Francy  die tot het indianenvolk van de Ember Katio behoort  op het balkon van het plantagegebouw Ze woont met haar partner Dario samen op de koffieplantage
Lena Mucha
Nadat ze zich heeft gekleed voor de avond, zit Francy - die tot het indianenvolk van de Emberá Katio behoort - op het balkon van het plantagegebouw. Ze woont met haar partner Dario samen op de koffieplantage.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Zelfs als kind voelde het voor Anglica niet prettig om zich als jongen te kleden Als tiener begon ze traditionele vrouwenkleren te dragen en haar ware seksuele identiteit te uiten
Lena Mucha
Zelfs als kind voelde het voor Angélica niet prettig om zich als jongen te kleden. Als tiener begon ze traditionele vrouwenkleren te dragen en haar ware seksuele identiteit te uiten.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder