Skip to Content

Hoe overleefden vogels uit het dinotijdperk de apocalyps na de meteorietinslag?

Lohmann Brown kippen bij een schuur van Meadow Haven Farm in Sheffield in de Amerikaanse staat Illinois De enige vogels die wisten te ontkomen aan de massaextinctie waren soorten die op de grond leefden zoals de voorouders van kippen eenden en struisvogelspinterest icon
Daniel Acker, Bloomberg, Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Lohmann Brown kippen bij een schuur van Meadow Haven Farm in Sheffield in de Amerikaanse staat Illinois De enige vogels die wisten te ontkomen aan de massaextinctie waren soorten die op de grond leefden zoals de voorouders van kippen eenden en struisvogels
Daniel Acker, Bloomberg, Getty Images
Lohmann Brown kippen bij een schuur van Meadow Haven Farm in Sheffield in de Amerikaanse staat Illinois. De enige vogels die wisten te ontkomen aan de massa-extinctie, waren soorten die op de grond leefden, zoals de voorouders van kippen, eenden en struisvogels.
2
Grote zaagbekken op Lake Placid in de Amerikaanse staat New York
Michael Melford, National Geographic Creative
Grote zaagbekken op Lake Placid in de Amerikaanse staat New York.
3
Een grote groep struisvogels op een boerderij in de Oekraense provincie Dnjepropetrovsk
Jim Richardson, National Geographic Creative
Een grote groep struisvogels op een boerderij in de Oekraïense provincie Dnjepropetrovsk.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder