In dit Franse museum bleek meer dan de helft van de kunstwerken vals
Gepubliceerd 7 mei 2018 12:36 CEST

Deze nepversie van een schilderij van Mark Rothko was een van de werken die een frauderende kunsthandelaar vijftien jaar lang wist te verkopen aan verzamelaars. Ze schaften in totaal voor ruim 50 miljoen euro aan vervalsingen aan, van Rothko en anderen.
Foto door Patrick Semansky, AP PhotoIn juni 2013 rolde de Duitse politie een internationaal netwerk op dat miljoenen winst had gemaakt met nepwerken die werden toegeschreven aan Russische avant-gardekunstenaars als Vasily Kandinsky.
Foto door Fredrik von Erichsen, AP PhotosDe imitatie die de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren maakte van Het laatste avondmaal van Vermeer is te zien in de Rotterdamse Kunsthal, samen met andere valse Vermeers.
Foto door Jasper Juinene, ReutersIn 2002 wist de Britse familie Greenhalgh, die zich bezighield met kunstvervalsingen, het Bolton Museum bij Manchester zover te krijgen dat het dit vervalste beeldje van een Egyptische prinses voor zo'n 500.000 euro aankocht.
Foto door Peter Byrne, PA Images, GettyDe in 1906 geboren Elmyr de Hory was een Hongaarse schilder en vervalser die meer dan duizend vervalsingen zou hebben verkocht aan galeries van naam in de hele wereld. De Hory overleed in 1976.
Foto door Pierre Boulat, Cosmos, Redux