Skip to Content

In dit Franse museum bleek meer dan de helft van de kunstwerken vals

Het Muse Terrus in Elne in Frankrijk raakte meer dan de helft van zijn collectie kwijt toen aan het licht kwam dat 82 van de 142 werken van het museum vervalsingen warenpinterest icon
Raymond Roig, AFP, Getty
1
Deze nepversie van een schilderij van Mark Rothko was een van de werken die een frauderende kunsthandelaar vijftien jaar lang wist te verkopen aan verzamelaars Ze schaften in totaal voor ruim 50 miljoen euro aan vervalsingen aan van Rothko en anderen
Patrick Semansky, AP Photo
Deze nepversie van een schilderij van Mark Rothko was een van de werken die een frauderende kunsthandelaar vijftien jaar lang wist te verkopen aan verzamelaars. Ze schaften in totaal voor ruim 50 miljoen euro aan vervalsingen aan, van Rothko en anderen.
2
In juni 2013 rolde de Duitse politie een internationaal netwerk op dat miljoenen winst had gemaakt met nepwerken die werden toegeschreven aan Russische avantgardekunstenaars als Vasily Kandinsky
Fredrik von Erichsen, AP Photos
In juni 2013 rolde de Duitse politie een internationaal netwerk op dat miljoenen winst had gemaakt met nepwerken die werden toegeschreven aan Russische avant-gardekunstenaars als Vasily Kandinsky.
3
De imitatie die de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren maakte van Het laatste avondmaal van Vermeer is te zien in de Rotterdamse Kunsthal samen met andere valse Vermeers
Jasper Juinene, Reuters
De imitatie die de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren maakte van Het laatste avondmaal van Vermeer is te zien in de Rotterdamse Kunsthal, samen met andere valse Vermeers.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In 2002 wist de Britse familie Greenhalgh die zich bezighield met kunstvervalsingen het Bolton Museum bij Manchester zover te krijgen dat het dit vervalste beeldje van een Egyptische prinses voor zon 500000 euro aankocht
Peter Byrne, PA Images, Getty
In 2002 wist de Britse familie Greenhalgh, die zich bezighield met kunstvervalsingen, het Bolton Museum bij Manchester zover te krijgen dat het dit vervalste beeldje van een Egyptische prinses voor zo'n 500.000 euro aankocht.
5
De in 1906 geboren Elmyr de Hory was een Hongaarse schilder en vervalser die meer dan duizend vervalsingen zou hebben verkocht aan galeries van naam in de hele wereld De Hory overleed in 1976
Pierre Boulat, Cosmos, Redux
De in 1906 geboren Elmyr de Hory was een Hongaarse schilder en vervalser die meer dan duizend vervalsingen zou hebben verkocht aan galeries van naam in de hele wereld. De Hory overleed in 1976.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder