Op reis: ongelofelijk India
Advertentie - Lees hieronder verder
1 
Antonino Puppi, My Shot

Dicht opeengepakt lopen vrouwen in felgekleurde sari’s mee in een bruidsstoet in Mandawa, Rajasthan. Rajasthan is de grootste deelstaat van India en een land van extremen – met tropische wouden, droge steppen en de besneeuwde pieken van de Himalaya.
2 
Joe Mcnally, National Geographic Stock

In Jaipur vieren twee vrouwen het lichtfeest Diwali met kaarsjes. Het vijf dagen durende festival wordt in heel India gevierd en symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis. Het feest luidt ook het begin van het nieuwe zakelijke jaar in.
3 
Dinodia Dinodia, Photolibrary

Een man betreedt de Varadharaja-tempel in Kanchipuram, de ‘stad der duizend tempels’. Kanchipuram is ook beroemd om zijn productie van zijden sari’s, die de regio veel werkgelegenheid oplevert.
Advertentie - Lees hieronder verder
4 
Apratim Saha, Your Shot

De Mogolkeizer Sjah Jahan liet de Taj Mahal in Agra oprichten als eerbetoon aan zijn favoriete vrouw, die in 1630 overleed tijdens de bevalling. De bouw van het monument van wit marmer en de aanleg van zijn uitgestrekte tuinen kostten twintig jaar. Ernaast staat een moskee van rode zandsteen.
5 
Patitucci, Aurora Photos

Rijkversierde olifanten vervoeren toeristen langs de forten van Jaigarh en Ajmer in Jaipur, Rajasthan, die begin vijftiende eeuw werden gebouwd. Het uit marmer en zandsteen opgetrokken Fort Ajmer is rijk gedecoreerd, terwijl het reusachtige Fort Jaigarh ooit als centrum van de artillerieproductie diende.
6 
Thomas Holton/Getty Images

Passagiers turen uit de ramen van een trein op een station in Varanasi (het vroegere Benares), een heilige stad van drieduizend jaar oud waar het wemelt van de religieuze beeldhouwwerken en tempels. Veel hindoes reizen naar Varanasi om de ghats of trappen langs de Ganges af te dalen en een louterend bad in deze heilige rivier te nemen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7 
David Lazar, Your Shot

Hindoepelgrims baden in de rivier de Ganges, in de hoop hun zonden weg te wassen. Eens in de twaalf jaar nemen tientallen miljoenen hindoes deel aan het 45 dagen durende Kumbh Mela (het ‘Grote-Kruikenfeest’), waarbij ze rituele baden nemen in deze en andere rivieren.
8 
Subhrojyoti Banerjee

De glooiende heuvels bij Munnar in Kerala zijn bedekt met theeplantages die eind negentiende eeuw werden aangelegd door een Schot.
9 
John Henry Claude Wilson/Getty Images

Tijdens het ‘Lampionnenfeest’ (Akasha Deep Puja) worden ter ere van de doden lampionnen opgehangen aan stokken en langs de oever van de rivier de Ganges geplaatst.
Advertentie - Lees hieronder verder
10 
Vikram Singh, Your Shot

In Kerala is de visserij een belangrijke bron van inkomsten. In deze zuidwestelijke deelstaat is het analfabetisme het laagst en is de bevolking het gezondst van heel India.
11 
Robert Harding, Masterfile

De traditioneel Tibetaanse regio Ladakh is een centrum van boeddhistische tempels en gompa’s of kloosters, waaronder die van Lamayuru. Deze droge bergregio in de Himalaya was tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw gesloten voor toeristen en is ook nu nog dunbevolkt.
12 
Mark Henley, Photolibrary.com

Koeien zoals deze twee in Varanasi zijn een gebruikelijke verschijning in de overvolle straten van India. Hindoes aanbidden koeien, omdat ze in het levensonderhoud van veel mensen voorzien en er niets voor terugvragen.
Advertentie - Lees hieronder verder
13 
Ed Kashi

Een koe ligt in het midden van de ‘Gouden Quadrilateraal’, een supersnelweg die in 1998 werd geopend en India’s vier grootste steden met elkaar verbindt: Mumbai, Chennai, Kolkata (Calcutta) en Delhi. De snelweg is onderdeel van het ruim 25 miljard euro kostende National Highways Development Project, het meest ambitieuze bouwproject in India sinds de Britten in de negentiende eeuw het spoorwegennet aanlegden.
14 
Ed Kashi

Kolkata’s alomtegenwoordige riksja’s zijn een symbool van de stad, maar de politiek zou daar graag verandering in brengen. Stadsbeambten denken na over een verbod op de door mensen voortgetrokken voertuigjes, met het oog op verkeersopstoppingen en humanitaire principes.
15 
Aji Lal, Your Shot

Een meisje loopt door de sloppenwijk Dharavi in Mumbai, waar één miljoen mensen wonen. Veel Indiërs wonen inmiddels in moderne buitenwijken en werken in glanzende wolkenkrabbers, maar nog veel meer – de overgrote meerderheid – leeft nog in armoedige omstandigheden en wordt beperkt door tradities.
Advertentie - Lees hieronder verder
16 
Jonas Bendiksen, National Geographic Stock

A young girl walks through Mumbai's Dharavi slum, home to about a million people. Many Indians live in modern suburbs and work in gleaming skyscrapers, but many more—a large majority—remain impoverished and trapped by tradition.
17 
Walter Bibikow, Photolibrary.com

De bruisende Brigade Road in Bangalore is een teken van de snelle ontwikkeling van het Indiase bedrijfsleven als antwoord op de globalisering. Samen met de Commercial Street en de MG Road is de Brigade Road vooral in trek bij jonge mensen die weten wat ze willen.
18 
Kris Pannecoucke, Aurora Photos

Op een jaïnistische bruiloft in Mumbai geeft de bruid de bruidegom te eten, een van de vele rituelen waarmee de goden worden bedankt. Sommige grondslagen van het jaïnisme zijn hetzelfde als die van het hindoeïsme, maar de religie zelf heeft zich buiten India nauwelijks verspreid.
Advertentie - Lees hieronder verder
19 
Petra Warner

De handen van een vrouw in Jaipur zijn bedekt met mehndi-patronen die met henna zijn geschilderd. In de afgelopen jaren zijn deze kantachtige patronen steeds populairder geworden, maar ze maken deel uit van een vijfduizend jaar oude traditie van decoraties die bedoeld zijn om boze geesten af te weren of een gevoel van geluk uit te drukken.
20 
Rachael Williams, Your Shot

In Deshnoke in Rajasthan staat een vrouw voor de Karni Mata-tempel, een monument voor de gelijknamige rattengodin. In de tempel leven ruim 20.000 ratten, waaronder een handvol witte exemplaren, die als directe afstammelingen van Karni Mata worden gezien en daarom met speciale eerbied worden aanbeden.

Kraamkamer van koraal

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder