Skip to Content

9x interessante scheepswrakken

Door hun grote aantallen ondiepe koraalriffen zijn de Britse Maagdeneilanden een paradijs voor scubaduikers  en een nachtmerrie voor scheepskapiteins Hier ligt op de zanderige bodem van de Carabische Zee ook het wrak van een sleepbootpinterest icon
Heather Perry, National Geographic
1
Door hun grote aantallen ondiepe koraalriffen zijn de Britse Maagdeneilanden een paradijs voor scubaduikers  en een nachtmerrie voor scheepskapiteins Hier ligt op de zanderige bodem van de Carabische Zee ook het wrak van een sleepboot
Heather Perry, National Geographic
Door hun grote aantallen ondiepe koraalriffen zijn de Britse Maagdeneilanden een paradijs voor scubaduikers – en een nachtmerrie voor scheepskapiteins. Hier ligt op de zanderige bodem van de Caraïbische Zee ook het wrak van een sleepboot.
2
Duikers en vissen zweven boven de resten van een schip dat op een van de vele koraalriffen rond de Kaaimaneilanden in de Carabische Zee is gelopen
Joe Stancampiano, National Geographic
Duikers en vissen zweven boven de resten van een schip dat op een van de vele koraalriffen rond de Kaaimaneilanden in de Caraïbische Zee is gelopen.
3
Een onderzeer laat zijn spookachtige licht schijnen op de verroeste boeg van de RMS Titanic De beroemde oceaanstomer zonk in april 1912 na een aanvaring met een ijsberg en werd in 1985 in wateren voor de kust van Newfoundland teruggevonden op een diepte van 3800 meter
Emory Kristof, National Geographic
Een onderzeeër laat zijn spookachtige licht schijnen op de verroeste boeg van de RMS Titanic. De beroemde oceaanstomer zonk in april 1912 na een aanvaring met een ijsberg en werd in 1985 in wateren voor de kust van Newfoundland teruggevonden, op een diepte van 3800 meter.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In de buurt van het plaatsje Rabaul in PapoeaNieuwGuinea onderzoekt een duiker het wrak van een Japans gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog De zeebodem voor de kust van Rabaul  tijdens de oorlog een Japans steunpunt  ligt bezaaid met de vernielde resten van oorlogsschepen en vliegtuigen zowel van de Geallieerden als de Asmogendheden
David Doubilet, National Geographic
In de buurt van het plaatsje Rabaul in Papoea-Nieuw-Guinea onderzoekt een duiker het wrak van een Japans gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. De zeebodem voor de kust van Rabaul – tijdens de oorlog een Japans steunpunt – ligt bezaaid met de vernielde resten van oorlogsschepen en vliegtuigen, zowel van de Geallieerden als de Asmogendheden.
5
In wateren voor de kust van het eiland Espiritu Santo in Vanuatu zwemmen duikers langs een stuk geschut van de gezonken USS President Coolidge Dit luxe cruiseschip liep in 1931 van stapel en werd in de Tweede Wereldoorlog tot oorlogsschip omgebouwd Het schip zonk in 1942 nadat het bij het naderen van Espiritu Santo per ongeluk op een Amerikaanse zeemijn liep
David Doubilet, National Geographic
In wateren voor de kust van het eiland Espiritu Santo in Vanuatu zwemmen duikers langs een stuk geschut van de gezonken USS President Coolidge. Dit luxe cruiseschip liep in 1931 van stapel en werd in de Tweede Wereldoorlog tot oorlogsschip omgebouwd. Het schip zonk in 1942 nadat het bij het naderen van Espiritu Santo per ongeluk op een Amerikaanse zeemijn liep.
6
De verroeste romp van een scheepswrak ligt in ondiep water voor de Filipijnse Tubbatahariffen die 32000 hectare van de drukbevaren Suluzee beslaan en waar talloze scheepswrakken zijn te vinden
Wolcott Henry, National Geographic
De verroeste romp van een scheepswrak ligt in ondiep water voor de Filipijnse Tubbataha-riffen, die 32.000 hectare van de drukbevaren Suluzee beslaan en waar talloze scheepswrakken zijn te vinden.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De koraalriffen van de Rode Zee zijn even fraai als dodelijk Hier verkennen duikers de met koraal bedekte resten van het Britse stoomschip SS Carnatic dat in september 1869 zonk nadat het bij het eiland Goebal aan de grond was gelopen
David Doubilet, National Geographic
De koraalriffen van de Rode Zee zijn even fraai als dodelijk. Hier verkennen duikers de met koraal bedekte resten van het Britse stoomschip SS Carnatic, dat in september 1869 zonk nadat het bij het eiland Goebal aan de grond was gelopen.
8
Aan weerszijden van een gouden kelk liggen een amfora links en een drinkschaal met twee handvaten van het type kylix rechts tussen andere wrakstukken van een koopvaardijschip uit de oudheid Het circa vijftien meter lange schip was beladen met kostbaarheden en goederen toen het rond 3400 jaar geleden in de Middellandse Zee voor de kust van Turkije zonk
Bill Curtsinger, National Geographic
Aan weerszijden van een gouden kelk liggen een amfora (links) en een drinkschaal met twee handvaten van het type kylix (rechts) tussen andere wrakstukken van een koopvaardijschip uit de oudheid. Het circa vijftien meter lange schip was beladen met kostbaarheden en goederen toen het rond 3400 jaar geleden in de Middellandse Zee voor de kust van Turkije zonk.
9
Door de eeuwenlange zeevaart op de drukbevaren transAtlantische route is de zeebodem van de NoordAmerikaanse kust een waar scheepswrakkenkerkhof Dit onfortuinlijke scheepje ging bij de Bahamas ten onder
Nick Caloyianis, National Geographic
Door de eeuwenlange zeevaart op de drukbevaren trans-Atlantische route is de zeebodem van de Noord-Amerikaanse kust een waar scheepswrakkenkerkhof. Dit onfortuinlijke scheepje ging bij de Bahama’s ten onder.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder