Skip to Content

Ontmoet de eerste vrouwelijke dragers op de Inca Trail

Drager Gregoria Jaimes poseert voor de camera De meeste dragers zijn afkomstig uit kleine dorpjes in de Andes waarvan bijna alle bewoners behoren tot het inheemse Quichuavolk Inheemse bevolkingsgroepen waaronder de Quichua maken zon 46 uit van de bevolking van Perupinterest icon
Jeff Heimsath
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Drager Gregoria Jaimes poseert voor de camera De meeste dragers zijn afkomstig uit kleine dorpjes in de Andes waarvan bijna alle bewoners behoren tot het inheemse Quichuavolk Inheemse bevolkingsgroepen waaronder de Quichua maken zon 46 uit van de bevolking van Peru
Jeff Heimsath
Drager Gregoria Jaimes poseert voor de camera. De meeste dragers zijn afkomstig uit kleine dorpjes in de Andes, waarvan (bijna) alle bewoners behoren tot het inheemse Quichua-volk. Inheemse bevolkingsgroepen, waaronder de Quichua, maken zo'n 46% uit van de bevolking van Peru.
2
De 24jarige Sara Qqehuarahucho Zamalloa is een gids in opleiding en een drager Hoewel ze vaker wordt bekritiseerd dan gesteund is ze blij met de steun van de mannen
Jeff Heimsath
De 24-jarige Sara Qqehuarahucho Zamalloa is een gids in opleiding en een drager. Hoewel ze vaker wordt bekritiseerd dan gesteund, is ze blij met de steun van de mannen.
3
Nelly Hancco Tucta is ook een drager die een opleiding volgt tot gids Voordat ze voor Evolution werkte verdiende ze haar geld door handwerk te verkopen en deed ze soms klusjes als lokale gids
Jeff Heimsath
Nelly Hancco Tucta is ook een drager die een opleiding volgt tot gids. Voordat ze voor Evolution werkte, verdiende ze haar geld door handwerk te verkopen en deed ze soms klusjes als lokale gids.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Drager Raymunda Tucta poseert met haar bepakking De dragers zijn niet allemaal jonge vrouwen soms zijn het moeders die hun familie in arme bergdorpjes proberen te onderhouden Als wij de reisbureaus vier of vijf dagen lang gebruikmaken van hun paden en hun armoedige omstandigheden zien dan is het niet meer dan rechtvaardig dat we ze proberen te helpen vind ik aldus Huaraya
Jeff Heimsath
Drager Raymunda Tucta poseert met haar bepakking. De dragers zijn niet allemaal jonge vrouwen, soms zijn het moeders die hun familie in arme bergdorpjes proberen te onderhouden. “Als wij, de reisbureaus, vier of vijf dagen lang gebruikmaken van hun paden, en [hun armoedige omstandigheden] zien, dan is het niet meer dan rechtvaardig dat we ze proberen te helpen, vind ik,” aldus Huaraya.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder