Skip to Content

Vogels en vissen die het nieuwe eiland in het Haringvliet gaan gebruiken

Het Wereld Natuur Fond bouwt een eiland bij Middelharnis, middenin het Haringvliet. Op en rond de nieuw aangelegde zandbank kunnen vissen paaien en opgroeien en vinden trekvogels volop gelegenheid om te broeden en eten te zoeken. Lees meer: bit.ly/2B7jQTH
De Kluutpinterest icon
Gerard Visser
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De Kluut
Gerard Visser
De Kluut
2
Atlantische Steur
Jelger Herder
Atlantische Steur
3
Bonte strandloper
Gerard Visser
Bonte strandloper
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Driedoornige stekelbaars
Jelger Herder
Driedoornige stekelbaars
5
Grote stern
Bert Ooms
Grote stern
6
Houting
Jelger Herder
Houting
Advertentie - Lees hieronder verder
8
Tureluur
Gerard Visser
Tureluur
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Zilverplevier
Gerard Visser
Zilverplevier

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder