Skip to Content

De nasleep van orkaan Florence in foto’s

Shimika Williams staat naast het hek van haar huis in New Bern North Carolina waar een boom van de buurman tijdens orkaan Florence omwaaide Williams woont nog maar een jaar in het huis maar ze prees zich gelukkig dat er door de omgevallen boom maar een paar ramen waren gesneuveldpinterest icon
Greg Kahn, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Shimika Williams staat naast het hek van haar huis in New Bern North Carolina waar een boom van de buurman tijdens orkaan Florence omwaaide Williams woont nog maar een jaar in het huis maar ze prees zich gelukkig dat er door de omgevallen boom maar een paar ramen waren gesneuveld
Greg Kahn, National Geographic
Shimika Williams staat naast het hek van haar huis in New Bern, North Carolina, waar een boom van de buurman tijdens orkaan Florence omwaaide. Williams woont nog maar een jaar in het huis, maar ze prees zich gelukkig dat er door de omgevallen boom maar een paar ramen waren gesneuveld.
2
Voor zijn garage kijkt Darrell Ham uit over zijn ondergelopen buurt in Goldsboro North Carolina Het huis van Ham bleef droog maar zijn vrienden moesten per boot worden bevoorraad
Greg Kahn, National Geographic
Voor zijn garage kijkt Darrell Ham uit over zijn ondergelopen buurt in Goldsboro, North Carolina. Het huis van Ham bleef droog, maar zijn vrienden moesten per boot worden bevoorraad.
3
Het is moeilijk om een huis waarin je veertig jaar hebt gewoond in zon toestand te zien zei Lynette Brock nadat ze haar huis onderwater zag staan Brock woonde vier decennia in Goldsboro maar de orkaan Matthew en Florence deden haar besluiten om te verhuizen
Greg Kahn, National Geographic
“Het is moeilijk om een huis waarin je veertig jaar hebt gewoond, in zo’n toestand te zien,” zei Lynette Brock nadat ze haar huis onderwater zag staan. Brock woonde vier decennia in Goldsboro, maar de orkaan Matthew en Florence deden haar besluiten om te verhuizen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Zack Rosner 14 verkent een ondergelopen park in New Bern North Carolina nadat orkaan Florence op vrijdag aan land kwam
Greg Kahn, National Geographic
Zack Rosner (14) verkent een ondergelopen park in New Bern, North Carolina nadat orkaan Florence op vrijdag aan land kwam.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder