Skip to Content

De nasleep van orkaan Florence in foto’s

Op het erf van zijn huis in New Bern North Carolina klimt Larry Jones op een omgewaaide boom om de schade op te nemen die is ontstaan nadat orkaan Florence in de kustplaats heeft huisgehoudenpinterest icon
Greg Kahn, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Op het erf van zijn huis in New Bern North Carolina klimt Larry Jones op een omgewaaide boom om de schade op te nemen die is ontstaan nadat orkaan Florence in de kustplaats heeft huisgehouden
Greg Kahn, National Geographic
Op het erf van zijn huis in New Bern, North Carolina, klimt Larry Jones op een omgewaaide boom om de schade op te nemen die is ontstaan nadat orkaan Florence in de kustplaats heeft huisgehouden.
2
Aan het einde van hun straat in Vanceboro North Carolina maken Tyler Townsend rechts en zijn vader Mitch een boot vast Door de regen tijdens orkaan Florence trad de Swift Creek buiten zijn oevers en kwamen de straten onder water te staan
Greg Kahn, National Geographic
Aan het einde van hun straat in Vanceboro, North Carolina, maken Tyler Townsend (rechts) en zijn vader Mitch een boot vast. Door de regen tijdens orkaan Florence trad de Swift Creek buiten zijn oevers en kwamen de straten onder water te staan.
3
Na de drie meter hoge stormvloed tijdens orkaan Florence is een boot vanaf de overzijde van de rivier de Trent aangespoeld bij een hotel in de kustplaats New Bern North Carolina
Greg Kahn, National Geographic
Na de drie meter hoge stormvloed tijdens orkaan Florence is een boot vanaf de overzijde van de rivier de Trent aangespoeld bij een hotel in de kustplaats New Bern, North Carolina.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Nadat het gazon van het huis van zijn schoonmoeder tijdens de stormvloed van orkaan Florence is overspoeld met rommel helpen Charles Davis en zijn 6jarig dochtertje Isla mee met het schoonmaken van het voorerf van het huis in Bern North Carolina Dit is echt een hooggelegen gebied maar het was een ongebruikelijk zware storm aldus een van de inwoners
Greg Kahn, National Geographic
Nadat het gazon van het huis van zijn schoonmoeder tijdens de stormvloed van orkaan Florence is overspoeld met rommel, helpen Charles Davis en zijn 6-jarig dochtertje Isla mee met het schoonmaken van het voorerf van het huis in Bern, North Carolina. “Dit is echt een hooggelegen gebied, maar het was een ongebruikelijk zware storm,” aldus een van de inwoners.
5
Een deel van de begraafplaats Greenwood Cemetery in New Bern North Carolina staat na de stormvloed van orkaan Florence nog steeds onder water
Greg Kahn, National Geographic
Een deel van de begraafplaats Greenwood Cemetery in New Bern, North Carolina, staat na de stormvloed van orkaan Florence nog steeds onder water.
6
Na dagen van zware regenval als gevolg van orkaan Florence is de rivier de Neuse bij het Thoroughfare Swamp in Goldsboro buiten zijn oevers getreden door de toevloed van water uit zijrivieren
Greg Kahn, National Geographic
Na dagen van zware regenval als gevolg van orkaan Florence is de rivier de Neuse bij het Thoroughfare Swamp in Goldsboro buiten zijn oevers getreden door de toevloed van water uit zijrivieren.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder