Skip to Content

Meer dan 800 Egyptische tombes blootgelegd op oude begraafplaats

Voordat de onderzoekers de eeuwenoude grafkamers uitgebreid in kaart brachten hebben ze eerst een van de tombes van de elite uitgegraven en gerestaureerd Volgens de naam op het bouwwerk was dit de tombe van Intef hoofd van de schatkist onder Senusret I Op deze foto leidt Reis Abu Hamid de opgraving van dit eeuwenoude bouwwerk in 2017pinterest icon
Sarah Parcak
1
Voordat de onderzoekers de eeuwenoude grafkamers uitgebreid in kaart brachten hebben ze eerst een van de tombes van de elite uitgegraven en gerestaureerd Volgens de naam op het bouwwerk was dit de tombe van Intef hoofd van de schatkist onder Senusret I Op deze foto leidt Reis Abu Hamid de opgraving van dit eeuwenoude bouwwerk in 2017
Sarah Parcak
Voordat de onderzoekers de eeuwenoude grafkamers uitgebreid in kaart brachten, hebben ze eerst een van de tombes van de elite uitgegraven en gerestaureerd. Volgens de naam op het bouwwerk was dit de tombe van Intef, hoofd van de schatkist onder Senusret I. Op deze foto leidt Reis Abu Hamid de opgraving van dit eeuwenoude bouwwerk in 2017.
2
Deze offertafel is in de tombe van Intef gevonden Hoewel de andere tombes grotendeels waren geplunderd hopen de onderzoekers nog steeds inzicht te krijgen in de cultuur van het Middenrijk door de bouwwerken te bestuderen
Sarah Parcak
Deze offertafel is in de tombe van Intef gevonden. Hoewel de andere tombes grotendeels waren geplunderd, hopen de onderzoekers nog steeds inzicht te krijgen in de cultuur van het Middenrijk door de bouwwerken te bestuderen.
3
Het team vond dit helder geschilderde gezicht in de tombe van Intef tijdens de opgraving van het bouwwerk in december 2017 De aanwezigheid van andere uitgehakte vergelijkbare bouwwerken wijst erop dat in het zuidelijke deel veel leden van de elite van de oude samenleving zijn begraven
Sarah Parcak
Het team vond dit helder geschilderde gezicht in de tombe van Intef tijdens de opgraving van het bouwwerk in december 2017. De aanwezigheid van andere uitgehakte, vergelijkbare bouwwerken wijst erop dat in het zuidelijke deel veel leden van de elite van de oude samenleving zijn begraven.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Dit familiegraf in het zuidelijke deel van Lisht is een van de 802 grafkamers die onlangs in kaart zijn gebracht
Sarah Parcak
Dit familiegraf in het zuidelijke deel van Lisht is een van de 802 grafkamers die onlangs in kaart zijn gebracht.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder