Skip to Content

Bekijk het International Space Station terwijl het langs de aarde raast

De inktzwarte ruimte en de atmosfeer van de aarde vormen de achtergrond voor deze opname van een aangekoppelde Soyuz 13 op de voorgrond en het bevoorradingsvaartuig Progress 22 Astronauten fotografeerden de Soyuz door een venster van het ISS terwijl de spaceshuttle Discovery aan het ruimtestation was aangekoppeldpinterest icon
NASA
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De inktzwarte ruimte en de atmosfeer van de aarde vormen de achtergrond voor deze opname van een aangekoppelde Soyuz 13 op de voorgrond en het bevoorradingsvaartuig Progress 22 Astronauten fotografeerden de Soyuz door een venster van het ISS terwijl de spaceshuttle Discovery aan het ruimtestation was aangekoppeld
NASA
De inktzwarte ruimte en de atmosfeer van de aarde vormen de achtergrond voor deze opname van een aangekoppelde Soyuz 13 (op de voorgrond) en het bevoorradingsvaartuig Progress 22. Astronauten fotografeerden de Soyuz door een venster van het ISS terwijl de spaceshuttle Discovery aan het ruimtestation was aangekoppeld.
2
Astronaut Robert Curbeam werkt aan een van de grote zonnepaneelvleugels aan bakboordzijde van de P6ligger van het International Space Station ISS Aan het ISS worden voortdurend modules aangebouwd en reparaties uitgevoerd Wanneer het ruimtestation eenmaal is voltooid zal het groter zijn dan een woning van vijf kamers
NASA
Astronaut Robert Curbeam werkt aan een van de grote zonnepaneelvleugels aan bakboordzijde van de P6-ligger van het International Space Station (ISS). Aan het ISS worden voortdurend modules aangebouwd en reparaties uitgevoerd. Wanneer het ruimtestation eenmaal is voltooid, zal het groter zijn dan een woning van vijf kamers.
3
Tijdens een ruimtewandeling in 2006 werken Discoveryastronauten Robert Curbeam links en Christer Fuglesang aan de bouw van het ISS Bezoekende astronauten wonen en werken doorgaans zon halfjaar in het ruimtestation voordat ze weer naar de aarde terugkeren
NASA
Tijdens een ruimtewandeling in 2006 werken Discovery-astronauten Robert Curbeam (links) en Christer Fuglesang aan de bouw van het ISS. Bezoekende astronauten wonen en werken doorgaans zo'n halfjaar in het ruimtestation voordat ze weer naar de aarde terugkeren.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze opname van een blauwwitte aarde genomen vanuit het International Space Station werd gemaakt kort nadat de spaceshuttle Atlantis was losgekoppeld van het ruimtestation op 17 september 2006 Tijdens hun zesdaagse verblijf in het ISS installeerde de Atlantisbemanning een tweetal 73 meter lange zonnepaneelvleugels die werden bevestigd aan een 175 ton wegende liggersectie met accus elektronica en een groot draaigewricht De nieuwe zonnepanelen werden genstalleerd om de interne stroomvoorziening van het ruimtestation te verdubbelen
NASA
Deze opname van een blauwwitte aarde, genomen vanuit het International Space Station, werd gemaakt kort nadat de spaceshuttle Atlantis was losgekoppeld van het ruimtestation, op 17 september 2006. Tijdens hun zesdaagse verblijf in het ISS installeerde de Atlantis-bemanning een tweetal 73 meter lange zonnepaneelvleugels, die werden bevestigd aan een 17,5 ton wegende liggersectie met accu's, elektronica en een groot draaigewricht. De nieuwe zonnepanelen werden geïnstalleerd om de interne stroomvoorziening van het ruimtestation te verdubbelen.
5
Een bemanningslid aan boord van de spaceshuttle Endeavour maakte deze foto van het aankoppelen van de Pirsmodule aan het International Space Station Het compartiment heeft twee hoofdfuncties als aandoksluis voor transport en bevoorradingsvaartuigen en als luchtsluis voor ruimtewandelingen
NASA
Een bemanningslid aan boord van de spaceshuttle Endeavour maakte deze foto van het aankoppelen van de Pirs-module aan het International Space Station. Het compartiment heeft twee hoofdfuncties: als aandoksluis voor transport- en bevoorradingsvaartuigen en als luchtsluis voor ruimtewandelingen.
6
De turkooizen zee voor de kust van Miami in Florida glinstert ver beneden terwijl het International Space Station op zon 390 kilometer boven de aarde zweeft In het rond de aarde draaiende laboratorium hebben sinds november 2000 afwisselende bemanningen gewoond en gewerkt
NASA
De turkooizen zee voor de kust van Miami in Florida glinstert ver beneden terwijl het International Space Station op zo'n 390 kilometer boven de aarde zweeft. In het rond de aarde draaiende laboratorium hebben sinds november 2000 afwisselende bemanningen gewoond en gewerkt.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De bouw van het International Space Station begon in november 1998 In dat jaar werd het eerste bouwdeel de controlemodule Zarya met behulp van een Russische Protonraket in een baan om de aarde gebracht Tegenwoordig biedt het ruimtestation meer woon en werkruimte dan een gemiddelde vijfkamerwoning  en wordt het steeds verder uitgebreid
NASA
De bouw van het International Space Station begon in november 1998. In dat jaar werd het eerste bouwdeel, de controlemodule Zarya, met behulp van een Russische Proton-raket in een baan om de aarde gebracht. Tegenwoordig biedt het ruimtestation meer woon- en werkruimte dan een gemiddelde vijfkamerwoning - en wordt het steeds verder uitgebreid.
8
Als er aan het ISS renovatie of reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd dan is dat de taak van de astronauten Maar voordat ze zich in een speciaal drukpak voor ruimtewandelingen hijsen moeten ze eerst ruim twee uur lang in een decompressiekamer doorbrengen om caissonziekte te voorkomen Wanneer ze hun ruimtepakken eenmaal aan hebben moeten de astronauten nog eens n uur lang pure zuurstof inademen voordat ze zich buiten het ruimtestation kunnen wagen
NASA
Als er aan het ISS renovatie- of reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, dan is dat de taak van de astronauten. Maar voordat ze zich in een speciaal drukpak voor ruimtewandelingen hijsen, moeten ze eerst ruim twee uur lang in een decompressiekamer doorbrengen om caissonziekte te voorkomen. Wanneer ze hun ruimtepakken eenmaal aan hebben, moeten de astronauten nog eens één uur lang pure zuurstof inademen voordat ze zich buiten het ruimtestation kunnen wagen.
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

de melkweg ontvouwt zich boven cathedral rock in sedona arizona

Dit zijn de 8 beste plekken om sterren te kijken

Onderzoekers nemen monsters van de maaginhoud van tzi de Ijsman om precies te kunnen bepalen uit welke plantaardige en dierlijke ingredinten zijn laatste maaltijd bestond

5 verrassende feiten over Ötzi de ijsmummie

saturnus en zijn iconische ringenstelsel

Het ontstaan van Saturnus' iconische ringen

perseverance rover op mars

Alles wat je wil weten over Mars

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder