Skip to Content

Fotogalerij: enge beesten

Om alvast in de stemming te komen voor Halloween: 7 dieren waar je zeker van moet griezelen.
Als de meest voorkomende uil van Noord en ZuidAmerika heeft de Amerikaanse oehoe zich aangepast aan een breed scala van habitats en klimatenpinterest icon
Foto: Joel Sartore
Advertentie - Lees hieronder verder
1

Fotogalerij: enge beesten

Als de meest voorkomende uil van Noord en ZuidAmerika heeft de Amerikaanse oehoe zich aangepast aan een breed scala van habitats en klimaten
Foto: Joel Sartore
Als de meest voorkomende uil van Noord- en Zuid-Amerika heeft de Amerikaanse oehoe zich aangepast aan een breed scala van habitats en klimaten.
2
Het lege exoskelet van een jachtkrabspin zoals dit exemplaar in Arizona is bijna net zo eng als de spin zelf Deze achtpoters kunnen enorm worden sommige soorten ruim 12 centimeter in doorsnee Doorgaans zijn ze schuw en gehard en ze hebben een beet die pijnlijk is maar niet schadelijk
Paul Zahl
Het lege exoskelet van een jachtkrabspin, zoals dit exemplaar in Arizona, is bijna net zo eng als de spin zelf. Deze achtpoters kunnen enorm worden –sommige soorten ruim 12 centimeter in doorsnee. Doorgaans zijn ze schuw en gehard, en ze hebben een beet die pijnlijk is maar niet schadelijk.
3
Deze closeup toont het waakzame oog van een Gabonadder de grootste adder van Afrika De zeer giftige slang kan twee meter lang en ruim 20 kilo zwaar worden Van alle gifslangen op aarde heeft hij de langste tanden die 5 centimeter kunnen worden
Michael Nichols
Deze close-up toont het waakzame oog van een Gabonadder, de grootste adder van Afrika. De zeer giftige slang kan twee meter lang en ruim 20 kilo zwaar worden. Van alle gifslangen op aarde heeft hij de langste tanden, die 5 centimeter kunnen worden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Gewone naam Gewone vampierWetenschappelijke naam Desmodus rotundusType zoogdierDieet carnivoorNaam van groep kolonie Gemiddelde leeftijd in het wild 9 jaarGrootte lichaam 9 cm spanwijdte vleugels 1718 cmGewicht 50 tot 60 gram kan variren en bij n voeding verdubbelenHuidige populatietrend stabielBeschermingsstatus Rode Lijst IUCN nietbedreigd
Bruce Dale
Gewone naam: Gewone vampier Wetenschappelijke naam: Desmodus rotundus Type: zoogdier Dieet: carnivoor Naam van groep: kolonie Gemiddelde leeftijd in het wild: 9 jaar Grootte: lichaam: 9 cm; spanwijdte vleugels: 17-18 cm Gewicht: 50 tot 60 gram (kan variëren en bij één voeding verdubbelen) Huidige populatietrend: stabiel Beschermingsstatus Rode Lijst (IUCN): niet-bedreigd
5
De vogelspin of tarantula ziet er enger uit dan hij is want zijn gif is zwakker dan dat van een bij en zijn beet is pijnlijk maar onschadelijk voor de mens
Paul Zahl
De vogelspin of ‘tarantula’ ziet er enger uit dan hij is, want zijn gif is zwakker dan dat van een bij en zijn beet is pijnlijk maar onschadelijk voor de mens.
6
Mensen hebben de wolf lange tijd gedemoniseerd in popsongs romans en spotprenten Dit dier bestreek ooit grote delen van de wereld maar hun angstaanjagend gehuil verstomde bijna als gevolg van de wolvenjacht door boeren die hun vee beschermden Maar de wolf wordt nu met succes weer in het wild uitgezet Deze wolf waakt verbeten over zijn voedsel in het International Wolf Center in Ely Minnesota
Joël Sartore
Mensen hebben de wolf lange tijd gedemoniseerd, in popsongs, romans en spotprenten. Dit dier bestreek ooit grote delen van de wereld, maar hun angstaanjagend gehuil verstomde bijna, als gevolg van de wolvenjacht door boeren die hun vee beschermden. Maar de wolf wordt nu met succes weer in het wild uitgezet. Deze wolf waakt verbeten over zijn voedsel, in het International Wolf Center in Ely, Minnesota.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Overal ter wereld worden zwarte katten door bijgelovigen gezien als de brengers van ongeluk Deze kat lijkt zich van geen kwaad bewust te zijn terwijl hij op een bankje in een park in Savannah Georgia springt
Brian Gordon Green
Overal ter wereld worden zwarte katten door bijgelovigen gezien als de brengers van ongeluk. Deze kat lijkt zich van geen kwaad bewust te zijn terwijl hij op een bankje in een park in Savannah, Georgia, springt.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder