Skip to Content

12x de meest unieke en verbluffende foto’s

Sommige aanblikken in het leven zijn even bizar als onvergetelijk. Ze verbijsteren je en tonen de wonderbaarlijke pracht van onze planeet. Een selectie uit ‘Spectacle’, het nieuwe fotoboek van National Geographic.
BLACK ROCK CITY NEVADA VS Een zes meter lang wild zwijn van staal genaamd Lord Snort dient als klimrek voor uitgelaten Burners tijdens het jaarlijkse Burning Manfestivalpinterest icon
Aaron Huey
Advertentie - Lees hieronder verder
1
BLACK ROCK CITY NEVADA VS Een zes meter lang wild zwijn van staal genaamd Lord Snort dient als klimrek voor uitgelaten Burners tijdens het jaarlijkse Burning Manfestival
Aaron Huey
BLACK ROCK CITY, NEVADA, VS | Een zes meter lang wild zwijn van staal genaamd ‘Lord Snort’ dient als klimrek voor uitgelaten ‘Burners’ tijdens het jaarlijkse Burning Man-festival.
2
WASHINGTON DC VS Dankzij een stroboscoop met een hoge frequentie wordt het moment stilgezet waarop een ballon vol water uiteenspat waarbij het water in de vorm van de ballon achterblijft
Mark Thiessen
WASHINGTON DC, VS | Dankzij een stroboscoop met een hoge frequentie wordt het moment stilgezet waarop een ballon vol water uiteenspat, waarbij het water in de vorm van de ballon achterblijft.
3
KILAUEA HAWA VS Een onderzoeker van het Hawaiian Volcano Observatory rent over lava die nog maar n uur oud is om tijdens een van de fases van een uitbarsting van de Mauna Ulu zoveel mogelijk lavamonsters te nemen
Robert Madden
KILAUEA, HAWAÏ, VS | Een onderzoeker van het Hawaiian Volcano Observatory rent over lava die nog maar één uur oud is, om tijdens een van de fases van een uitbarsting van de Mauna Ulu zoveel mogelijk lavamonsters te nemen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
BERKELEY CALIFORNI VS Waterdruppels schieten als komeetstaarten door de lucht doordat een Annakolibrie met razendsnel opeenvolgende bewegingen van zijn kop en romp een nagebootste plensbui van zich afschudt
Anand Varma
BERKELEY, CALIFORNIË, VS | Waterdruppels schieten als komeetstaarten door de lucht doordat een Anna-kolibrie met razendsnel opeenvolgende bewegingen van zijn kop en romp een nagebootste plensbui van zich afschudt.
5
KOLMANSKOP NAMIBI Woestijnzand overstroomt verlaten gebouwen in een voormalige diamantstad ooit een van de rijkste plaatsjes ter wereld die zijn rijkdommen al in de jaren dertig van de vorige eeuw heeft prijsgegeven
Alex Treadway
KOLMANSKOP, NAMIBIË | Woestijnzand overstroomt verlaten gebouwen in een voormalige diamantstad – ooit een van de rijkste plaatsjes ter wereld – die zijn rijkdommen al in de jaren dertig van de vorige eeuw heeft prijsgegeven.
6
BAJA CALIFORNIA MEXICO Drooggevallen rivierbeddingen vormen ets in de vorm van bomen in de woestijn van Baja California
Adriana Franco
BAJA CALIFORNIA, MEXICO | Drooggevallen rivierbeddingen vormen ets in de vorm van bomen in de woestijn van Baja California.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
ALASKA VS Methaanbellen die uit de modderbodem van een meer zijn opgeborreld zijn in buitenaardse vormen vereeuwigd in ijs
Mark Thiessen
ALASKA, VS | Methaanbellen die uit de modderbodem van een meer zijn opgeborreld, zijn in buitenaardse vormen vereeuwigd in ijs.
8
NAIROBI KENIA In het dierenpark Giraffe Manor in Langata schuift de voorovergebogen kop van een Rothschildgiraffe voor het hoofd van een zesjarig meisje dat het dier zemelenkoekjes en melassestroop aanbiedt
Robin Moore
NAIROBI, KENIA | In het dierenpark Giraffe Manor in Lang’ata schuift de voorovergebogen kop van een Rothschild-giraffe voor het hoofd van een zesjarig meisje, dat het dier zemelenkoekjes en melassestroop aanbiedt.
9
SPITSBERGEN NOORWEGEN Een walrus op een ijsschots showt zijn in de zon blikkerende slagtanden De enorme gebogen hoektanden kunnen het zeezoogdier helpen om zich uit het ijzige water van de Bellsundfjord te hijsen
Paul Nicklen
SPITSBERGEN, NOORWEGEN | Een walrus op een ijsschots showt zijn in de zon blikkerende slagtanden. De enorme gebogen hoektanden kunnen het zeezoogdier helpen om zich uit het ijzige water van de Bellsund-fjord te hijsen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
TABASCO MEXICO Vliegjes voeden zich op de kleverige biofilm die van de wanden van de Cueva de Villa Luz druipt Deze verraderlijke kalksteengrot is gevuld met een cocktail van natuurlijke maar giftige dampen
Mark Thiessen
TABASCO, MEXICO | Vliegjes voeden zich op de kleverige biofilm die van de wanden van de Cueva de Villa Luz druipt. Deze verraderlijke kalksteengrot is gevuld met een cocktail van natuurlijke maar giftige dampen.
11
SEELEY LAKE MONTANA VS Een brandweervoorman die vanuit zijn truck de schade opneemt nadat een ziedende bosbrand over een weg is geslagen staat een gevaarlijke route te wachten
Mark Thiessen
SEELEY LAKE, MONTANA, VS | Een brandweervoorman die vanuit zijn truck de schade opneemt nadat een ziedende bosbrand over een weg is geslagen, staat een gevaarlijke route te wachten.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder