Skip to Content

In beeld: de helden van Vrygrond

Jongeren in het oudste township van de West-Kaap belichamen de toekomst van Zuid-Afrika.
Sivuyisiwe Asanga 27 actief voor een ngo die kinderen ondersteuntpinterest icon
Isabel Corthier
1
Avela Magagasi 28 werd op haar vijftiende moeder Nu maakt en verkoopt ze sieraden Daarnaast richtte ze een netbalteam op Na de training geef ik jonge spelers les over relaties en het gevaar van hiv
Isabel Corthier
Avela Magagasi (28) werd op haar vijftiende moeder. Nu maakt en verkoopt ze sieraden. Daarnaast richtte ze een netbalteam op. ‘Na de training geef ik jonge spelers les over relaties en het gevaar van hiv.’
2
Amandla Galeni 23 volgde een toneelopleiding en was een van de oprichters van theatergroep Lisedi Arts Veel hangt af van jezelf en door wie je je laat inspireren Ik omring mezelf met positief ingestelde mensen
Isabel Corthier
Amandla Galeni (23) volgde een toneelopleiding en was een van de oprichters van theatergroep Lisedi Arts. ‘Veel hangt af van jezelf en door wie je je laat inspireren. Ik omring mezelf met positief ingestelde mensen.’
3
Freddy Jayy Nyezi 18 werd vroeger gepest In 2008 kwam hij naar Vrygrond en leerde hij acteren en dansen Dat maakte me vrij Nu geeft hij dansles aan leeftijdsgenoten zodat ze weg blijven van de drugs en alcohol
Isabel Corthier
Freddy Jayy Nyezi (18) werd vroeger gepest. In 2008 kwam hij naar Vrygrond en leerde hij acteren en dansen. ‘Dat maakte me vrij.’ Nu geeft hij dansles aan leeftijdsgenoten, ‘zodat ze weg blijven van de drugs en alcohol.’
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Sivuyisiwe Asanga 27 actief voor een ngo die kinderen ondersteunt
Isabel Corthier
Sivuyisiwe Asanga (27), actief voor een ngo die kinderen ondersteunt.
5
Litha SamSam 19 medeoprichter van kledingmerk Ubuntu Trends
Litha Sam-Sam (19), medeoprichter van kledingmerk Ubuntu Trends.
6
Nolukhanyo Zibaya 21 sopraan
Isabel Corthier
Nolukhanyo Zibaya (21), sopraan.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Sikelela Kwatsha 20 model
Isabel Corthier
Sikelela Kwatsha (20), model.
8
Linamandla Deliwe 25 was voorzitter van het jeugdparlement van de provincie WestKaap Zijn ervaring deelt hij met jongeren onder meer door hen te trainen in debatteren Zo kunnen ze zelf een rolmodel worden
Isabel Corthier
Linamandla Deliwe (25) was voorzitter van het jeugdparlement van de provincie West-Kaap. Zijn ervaring deelt hij met jongeren, onder meer door hen te trainen in debatteren. ‘Zo kunnen ze zelf een rolmodel worden.’
9
Thembani BabyJake Mbangatha 27 is politieman en bokser In 2017 werd hij Afrikaans WBAkampioen in het vedergewicht Zijn droom een eigen sportschool om er kinderen te trainen Ik wil een voorbeeld voor hen zijn
Isabel Corthier
Thembani ‘Baby-Jake’ Mbangatha (27) is politieman en bokser. In 2017 werd hij Afrikaans WBA-kampioen in het vedergewicht. Zijn droom: een eigen sportschool om er kinderen te trainen. ‘Ik wil een voorbeeld voor hen zijn.’

Fotografie

het wit oorzwammetje crepidotus variabilis groeit op bomen en wordt gekweekt voor gebruik in medicijnen

Foto's op de Veluwe: paddenstoel of kunst?

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder