Skip to Content

Artistieke foto’s tonen de harde realiteit van dierensmokkel

Elk jaar worden ongeveer dertigduizend Afrikaanse olifanten gedood om hun ivoor Hiervan worden sieraden zoals deze ketting en chopsticks beeldjes en ander snijwerk gemaaktpinterest icon
Christine Fitzgerald
1
Elk jaar worden ongeveer dertigduizend Afrikaanse olifanten gedood om hun ivoor Hiervan worden sieraden zoals deze ketting en chopsticks beeldjes en ander snijwerk gemaakt
Christine Fitzgerald
Elk jaar worden ongeveer dertigduizend Afrikaanse olifanten gedood om hun ivoor. Hiervan worden sieraden, zoals deze ketting, en chopsticks, beeldjes en ander snijwerk gemaakt.
2
Hoewel neushoornhoorn net als je nagels en haar uit keratine bestaat wordt het in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt als geneesmiddel tegen kwalen als koorts en epilepsie Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het weinig tot geen merkbare farmacologische effecten heeft
Christine Fitzgerald
Hoewel neushoornhoorn net als je nagels en haar uit keratine bestaat, wordt het in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt als geneesmiddel tegen kwalen als koorts en epilepsie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het weinig tot geen merkbare farmacologische effecten heeft.
3
De hoorns in de kandelaars zijn van de ernstig bedreigde saigaantilope Door stropen en ziekte is hun populatie in vijftien jaar tijd met 95 procent afgenomen Dat is volgens de Saiga Conservation Alliance de snelste afname die ooit voor een soort is vastgelegd
Christine Fitzgerald
De hoorns in de kandelaars zijn van de ernstig bedreigde saiga-antilope. Door stropen en ziekte is hun populatie in vijftien jaar tijd met 95 procent afgenomen. Dat is volgens de Saiga Conservation Alliance de snelste afname die ooit voor een soort is vastgelegd.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze ivoren armbanden zijn over de slagtand van een olifant geschoven
Christine Fitzgerald
Deze ivoren armbanden zijn over de slagtand van een olifant geschoven.
5
Deze opgezette slang is een van de talloze illegale voorwerpen die bij de Canadese grens in beslag zijn genomen
Christine Fitzgerald
Deze opgezette slang is een van de talloze illegale voorwerpen die bij de Canadese grens in beslag zijn genomen.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder