Skip to Content

Nieuwe soort ‘tankdinosauriër’ ontdekt

Ankylosauriden staan vooral bekend om hun vervaarlijke staarten die zich tijdens de evolutie ontwikkelden tot onbuigzame wapens met strijdknotsen van been soms met een doorsnede van wel zestig centimeter Met zijn strijdknots kon Zuul roofdieren en rivalen van zijn eigen soort van het lijf houden een eigenschap het dier de naam crurivastator  Latijns voor schenenverbrijzelaar  opleverdepinterest icon
Mark Thiessen
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Ankylosauriden staan vooral bekend om hun vervaarlijke staarten die zich tijdens de evolutie ontwikkelden tot onbuigzame wapens met strijdknotsen van been soms met een doorsnede van wel zestig centimeter Met zijn strijdknots kon Zuul roofdieren en rivalen van zijn eigen soort van het lijf houden een eigenschap het dier de naam crurivastator  Latijns voor schenenverbrijzelaar  opleverde
Mark Thiessen
Ankylosauriden staan vooral bekend om hun vervaarlijke staarten, die zich tijdens de evolutie ontwikkelden tot onbuigzame wapens met strijdknotsen van been, soms met een doorsnede van wel zestig centimeter. Met zijn strijdknots kon Zuul roofdieren en rivalen van zijn eigen soort van het lijf houden, een eigenschap het dier de naam crurivastator – Latijns voor ‘schenenverbrijzelaar’ – opleverde.
2
Opmerkelijk genoeg bevinden de beenplaten die Zuul zijn stekelige uiterlijk geven zich nog op de oorspronkelijke plek Gewoonlijk raken deze platen of osteodermen verspreid omdat ze bij de afbraak van het kadaver uit de huid vallen
Mark Thiessen
Opmerkelijk genoeg bevinden de beenplaten die Zuul zijn stekelige uiterlijk geven zich nog op de oorspronkelijke plek. Gewoonlijk raken deze platen (of osteodermen) verspreid omdat ze bij de afbraak van het kadaver uit de huid vallen.
3
Amelia Madill preparateur van Research Casting International verwijdert schilfertje voor schilfertje het overtollige zandsteen rond het rugpantser van Zuul Onder leiding van Madill werken vijf preparateurs al een jaar aan het blootleggen van het fossiel
Mark Thiessen
Amelia Madill, preparateur van Research Casting International, verwijdert schilfertje voor schilfertje het overtollige zandsteen rond het rugpantser van Zuul. Onder leiding van Madill werken vijf preparateurs al een jaar aan het blootleggen van het fossiel.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Niet alleen het pantser van Zuul is goed bewaard gebleven ook zijn zachte weefsels waaronder de geplooide lagen van de osteodermen beenplaten die zijn opgebouwd uit keratine de protene waaruit ook neushoornhoorn en onze vingernagels bestaan
Niet alleen het pantser van Zuul is goed bewaard gebleven, ook zijn zachte weefsels, waaronder de geplooide lagen van de osteodermen (beenplaten) die zijn opgebouwd uit keratine, de proteïne waaruit ook neushoornhoorn en onze vingernagels bestaan.
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

perseverance rover op mars

Alles wat je wil weten over Mars

op een angiogram die door personeel van het universitair ziekenhuis van de university of virginia is afgenomen is het bloedvatenstelsel in de hersenen van een patint te zien hoofdpijn die ontstaat na besmetting met het sarscov2virus kan het gevolg zijn van een aantasting op microvasculair niveau van de drielingzenuw

Dit zijn de oorzaken van hoofdpijn bij corona

de planeet jupiter

Jupiter, alle feiten op een rij

een waterlelie met gaatjes

Bang voor gaatjes? Misschien heb je trypofobie

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder