Skip to Content

Heilige dieren in Egypte: vliegende goden

VALK HORUSDe valk stond voor oorlogs en zonnegoden onder wie Horus Die komt voor in twee van de koningsnamen de Horusnaam en de Horus van Goudnaam als vertegenwoordiger van de levende koning Hier is een pectoral te zien in de vorm van Horus afkomstig uit de schat van ToetanchamonEgyptisch Museum Caropinterest icon
Araldo de Luca
Advertentie - Lees hieronder verder
1
NECHBET DE GIERENGODINMet haar gespreide vleugels werd de aasgiergodin beschouwd als de beschermster van de koningen van OpperEgyptePectoraal uit KV55 in de Vallei der Koningen Egyptisch Museum Caro
Akg, Album
NECHBET, DE GIERENGODIN: Met haar gespreide vleugels werd de aasgiergodin beschouwd als de beschermster van de koningen van Opper-Egypte. Pectoraal uit KV55 in de Vallei der Koningen. Egyptisch Museum, Caïro.
2
DE HEILIGE GANSEen heilige gans die staat voor de god Amon uit de late periodeLouvre Parijs
Akg, Album
DE HEILIGE GANS: Een heilige gans, die staat voor de god Amon, uit de late periode. Louvre, Parijs
3
DE HEILIGE IBISDe ibis was de personificatie van de geestkracht van Ra de wijsheid de wetenschappen en de letteren De ibis op deze afbeelding stamt uit de Ptolemesche periodeLouvre Parijs
Akg, Album
DE HEILIGE IBIS: De ibis was de personificatie van de geestkracht van Ra, de wijsheid, de wetenschappen en de letteren. De ibis op deze afbeelding stamt uit de Ptolemeïsche periode. Louvre, Parijs
Advertentie - Lees hieronder verder
4
KEBEHSENOEFDe vier zoons van Horus bewaakten de gemummificeerde ingewanden van de doden Een van hen Kebehsenoef met valkenkop beschermde de darmenLouvre Parijs
Dea, Album
KEBEHSENOEF: De vier zoons van Horus bewaakten de gemummificeerde ingewanden van de doden. Een van hen, Kebehsenoef, met valkenkop, beschermde de darmen. Louvre, Parijs.
5
THOT GOD VAN DE WIJSHEIDDeze maangod afkomstig uit Hermopolis Magna werd afgebeeld met een ibiskop of met de kop van een baviaan Deze variant is te vinden in de graftombe van Amonherchepesjef een zoon van Ramses III
Superstock, Album
THOT, GOD VAN DE WIJSHEID: Deze maangod, afkomstig uit Hermopolis Magna, werd afgebeeld met een ibiskop of met de kop van een baviaan. Deze variant is te vinden in de graftombe van Amon-her-chepesjef, een zoon van Ramses III.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder