Skip to Content

Heilige dieren in Egypte: watergodheden

TAWERET DE GROTEDe godin met de kop van een nijlpaard poten van een leeuw grote borsten bolle buik en staart van een krokodi was de godheid van het moederschap en de bevallingBeeld uit de 26ste dynastie gevonden in de temple van Karnak Egyptisch Museum Caropinterest icon
Araldo de Luca
Advertentie - Lees hieronder verder
1
KIKKERSDe Egyptenaren meenden dat kikkervisjes spontaan werden geboren Daardoor brachten ze kikkers in verband met hun ideen over eerdere levens en over transmutatieBeeldje van een kikker uit de predynastieke periode Neues Museum Berlijn
Dea, Album
KIKKERS: De Egyptenaren meenden dat kikkervisjes spontaan werden geboren. Daardoor brachten ze kikkers in verband met hun ideeën over eerdere levens en over transmutatie. Beeldje van een kikker uit de predynastieke periode. Neues Museum, Berlijn.
2
KARPERSEen van de favoriete vissoorten in de Egyptische iconografie was de karper Om zijn ovale vorm zijn kleur en zijn manier van voortplanten werd deze vis in verband gebracht met de wedergeboorte Bronzen vissen Museo Civico Archeologico Bologna
Dea, Album
KARPERS: Een van de favoriete vissoorten in de Egyptische iconografie was de karper. Om zijn ovale vorm, zijn kleur en zijn manier van voortplanten werd deze vis in verband gebracht met de wedergeboorte. Bronzen vissen, Museo Civico Archeologico, Bologna.
3
DE OXYRHYNCHUSDoor een samenloop van omstandigheden at de oxyrhynchusvis het geslachtsdeel van de god Osiris op nadat Seth hem had vermoord en zijn lichaam in de Nijl had gegooid Isis verving het geslachtsdeel door magische vervanger en raakte zo zwanger van Horus Bronzen oxyrhynchus met zonneschijf op zijn kop uit de Late periode
Dagli Orti, Aurimages
DE OXYRHYNCHUS: Door een samenloop van omstandigheden at de oxyrhynchus-vis het geslachtsdeel van de god Osiris op, nadat Seth hem had vermoord en zijn lichaam in de Nijl had gegooid. Isis verving het geslachtsdeel door magische vervanger en raakte zo zwanger van Horus. Bronzen oxyrhynchus met zonneschijf op zijn kop, uit de Late periode.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder