Skip to Content

27x eten over de hele wereld

Het water loopt je in de mond bij deze smakelijke reis langs 's werelds mooiste eetculturen.
LANGKAWI MALEISI Een foto waar het water je van in de mond loopt niet alleen de start van een verrukkelijke maaltijd maar ook een renie van dierbaren de belangrijkste viering van thuis en familie schrijft Teopinterest icon
Melissa Teo, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
HUARAZ ANCASH PERU In en rond de overdekte centrale markt van Huaraz in Peru wemelt het s ochtends van de straatverkopers Baravelli ontdekte deze broodverkoper door achter de geur aan te gaan
Diego Baravelli, National Geographic Your Shot
HUARAZ, ANCASH, PERU: In en rond de overdekte centrale markt van Huaraz in Peru wemelt het ’s ochtends van de straatverkopers. Baravelli ontdekte deze broodverkoper door achter de geur aan te gaan.
2
PHONG DIEN CAN THO VIETNAM Vanuit dit ongebruikelijke perspectief krijg je een goed idee van de blijvende aantrekkingskracht van streetfood volgens Ram de ware ziel van een stad Zien hoe deze verkoper zijn werk deed was net zo leuk als het eten zelf schrijft hij
Shivesh Ram, National Geographic Your Shot
PHONG DIEN, CAN THO, VIETNAM: Vanuit dit ongebruikelijke perspectief krijg je een goed idee van de blijvende aantrekkingskracht van streetfood, volgens Ram “de ware ziel van een stad.” Zien hoe deze verkoper zijn werk deed, was “net zo leuk als het eten zelf,” schrijft hij.
3
CIE POLEN Abramiv legt uit dat het werk dat deze boer al decennialang verricht hem enorm veel deugd doet Hier bereidt hij samen met zijn zoon een levering tomaten voor verkoop op de lokale boerenmarkt voor
Artur Abramiv, National Geographic Your Shot
CIĄŻEŃ, POLEN: Abramiv legt uit dat het werk dat deze boer al decennialang verricht “hem enorm veel deugd doet.” Hier bereidt hij samen met zijn zoon een levering tomaten voor verkoop op de lokale boerenmarkt voor.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
DOHA AD DAWHAH QATAR Het winkelend publiek kan op de Waqifsoek in Doha een oogverblindend scala van koopwaar vinden Ook tientallen straatventers bieden etenswaar aan waaronder deze uitnodigende crpes
Alexandre Mounayer, National Geographic Your Shot
DOHA, AD DAWHAH, QATAR: Het winkelend publiek kan op de Waqif-soek in Doha een oogverblindend scala van koopwaar vinden. Ook tientallen straatventers bieden etenswaar aan, waaronder deze uitnodigende crêpes.
5
ALMOGRAVE ODEMIRA PORTUGAL Familietradities kunnen via gerechten aan de volgende generatie worden overgedragen Ik leerde van mijn vader hoe ik deze cake moest maken schrijft Melo Nu leer ik het recept aan mijn nichtje
Xana Melatilde, National Geographic Your Shot
ALMOGRAVE, ODEMIRA, PORTUGAL: Familietradities kunnen via gerechten aan de volgende generatie worden overgedragen. “Ik leerde van mijn vader hoe ik deze cake moest maken,” schrijft Melão. “Nu leer ik het recept aan mijn nichtje.”
6
LANGKAWI MALEISI Een foto waar het water je van in de mond loopt niet alleen de start van een verrukkelijke maaltijd maar ook een renie van dierbaren de belangrijkste viering van thuis en familie schrijft Teo
Melissa Teo, National Geographic Your Shot
LANGKAWI, MALEISIË: Een foto waar het water je van in de mond loopt: niet alleen de start van een verrukkelijke maaltijd, maar ook een reünie van dierbaren, “de belangrijkste viering van thuis en familie,” schrijft Teo.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
BULGAN MONGOLI Barbecuen wordt hier in teamverband gedaan In de bus is lamsvlees verpakt in verhitte keien uit de rivier Nadat de keien zijn weggehaald kunnen er volgens Warner nog stukjes gruis achterblijven wat onaangenaam geknars kan veroorzaken
P Warner, National Geographic Your Shot
BULGAN, MONGOLIË: Barbecueën wordt hier in teamverband gedaan. In de bus is lamsvlees verpakt in verhitte keien uit de rivier. Nadat de keien zijn weggehaald, kunnen er volgens Warner nog “stukjes gruis achterblijven, wat onaangenaam geknars kan veroorzaken.”
8
WAMENA PAPOEA INDONESI Hier biedt Teh Han Lin een zeldzaam inkijkje in de manier waarop leden van de Danistam hun varkensvlees en hun hoofdvoedsel zoals zoete aardappel koken in een traditionele aarden oven die is gevuld met verhitte stenen
Teh Han Lin, National Geographic Your Shot
WAMENA, PAPOEA, INDONESIË: Hier biedt Teh Han Lin een zeldzaam inkijkje in de manier waarop leden van de Dani-stam hun varkensvlees en hun hoofdvoedsel, zoals zoete aardappel, koken: in een traditionele aarden oven die is gevuld met verhitte stenen.
9
SO PAULO BRAZILI In Botucatu in het zuidoosten van Brazili geniet een gezin van een zelfgemaakt middagmaal Zelfs de kat kreeg zijn portie schrijft De Sousa
Arthur Matsuo Yamashita Rios de Sousa, National Geographic Your Shot
SÃO PAULO, BRAZILIË: In Botucatu in het zuidoosten van Brazilië geniet een gezin van een zelfgemaakt middagmaal. Zelfs de kat kreeg zijn portie, schrijft De Sousa.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
SALT BALKA JORDANI Als je in een bestelbus woont en door het MiddenOosten reist zoals het gezin van Larmour is de eerste de beste parkeerplek je thuishaven en eetkamer waar je ook bent  en soms met een magnifiek uitzicht
Kirsty Larmour, National Geographic Your Shot
SALT, BALKA, JORDANIË: Als je in een bestelbus woont en door het Midden-Oosten reist, zoals het gezin van Larmour, is de eerste de beste parkeerplek je thuishaven en eetkamer, “waar je ook bent – en soms met een magnifiek uitzicht.”
11
KASHAN IRAN De concentratie op het gezicht van deze kok in de Grote Bazaar van Kashan en de dynamische sfeer van de foto benadrukken het bijschrift van Tapsjanov Rond lunchtijd wordt het hier razend druk
Dragan Tapshanov, National Geographic Your Shot
KASHAN, IRAN: De concentratie op het gezicht van deze kok in de Grote Bazaar van Kashan en de dynamische sfeer van de foto benadrukken het bijschrift van Tapsjanov: “Rond lunchtijd wordt het hier razend druk.”
12
BABIYATARO NEPAL In Nepal worden pannenkoekjes als populair en voedzaam ontbijt gegeten vooral door bergwandelaars die brandstof voor een dag van klimmen moeten inslaan Volgens Hubert bereidt deze vrouw ze op een open vuur op de vloer
Pascal Hubert, National Geographic Your Shot
BABIYATARO, NEPAL: In Nepal worden pannenkoekjes als populair en voedzaam ontbijt gegeten, vooral door bergwandelaars die brandstof voor een dag van klimmen moeten inslaan. Volgens Hubert bereidt deze vrouw ze op een open vuur op de vloer.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
HARRISON ARKANSAS VS Dit restaurant was ooit een KFC maar volgens Fondriest heeft de nieuwe eigenaar het een eigen sfeer gegeven door er zijn jachttrofeen en een schilderijtje van een hertenbok van een plaatselijke schilder op te hangen
Terra Fondriest, National Geographic Your Shot
HARRISON, ARKANSAS, VS: Dit restaurant was ooit een KFC, maar volgens Fondriest heeft de nieuwe eigenaar het een eigen sfeer gegeven door er zijn jachttrofeeën en een schilderijtje van een hertenbok van een plaatselijke schilder op te hangen.
14
PARIJS FRANKRIJK In het XIIIe arrondissement van Parijs is het Quartier Asiatique de grootste Chinatown van Europa Het wemelt er van de Chinese en Vietnamese restaurants en hongerige toeristen op zoek naar een maaltijd hebben hier een enorme keus
Stanislav Sitnikov, National Geographic Your Shot
PARIJS, FRANKRIJK: In het XIIIe arrondissement van Parijs is het Quartier Asiatique de grootste ‘Chinatown’ van Europa. Het wemelt er van de Chinese en Vietnamese restaurants, en hongerige toeristen op zoek naar een maaltijd hebben hier een enorme keus.
15
TROPIE POLENLEen eenvoudig middagmaal brengt generaties samen Adamczak schrijft dat ze als kind in dit vakantiehuisje logeerde nu komen haar eigen kinderen op bezoek om hier de appels te eten die van de bomen op het erf worden geplukt
Magda Adamczak, National Geographic Your Shot
TROPIE, POLENL Een eenvoudig middagmaal brengt generaties samen. Adamczak schrijft dat ze als kind in dit vakantiehuisje logeerde; nu komen haar eigen kinderen op bezoek om hier de appels te eten die van de bomen op het erf worden geplukt.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
GAILAI GUIZHOU CHINA Eten kan ook een ingang tot vreemde culturen bieden Volgens Leong werkte hij als vrijwilliger op het platteland toen de bewoners zijn groep uitnodigden om het middagmaal te delen
António Leong, National Geographic Your Shot
GAILAI, GUIZHOU, CHINA: Eten kan ook een ingang tot vreemde culturen bieden. Volgens Leong werkte hij als vrijwilliger op het platteland toen de bewoners zijn groep uitnodigden om het middagmaal te delen.
17
BANGKOK THAILANDIn Jek Pui Curry een simpel straattentje in de Chinatown van Bangkok hoef je niet na te denken over een tafeltje bij het raam Saengchai vergelijkt de ervaring met een stoelendans Pak de eerste de beste kruk die je ziet
Athikhom Saengchai, National Geographic Your Shot
BANGKOK, THAILAND: In Jek Pui Curry, een simpel straattentje in de Chinatown van Bangkok, hoef je niet na te denken over een tafeltje bij het raam. Saengchai vergelijkt de ervaring met een stoelendans: “Pak de eerste de beste kruk die je ziet.”
18
BEJA PORTUGALEen familie komt rond de tafel bijeen om van de zondagse maaltijd te genieten Tot verrukking van iedereen had de matriarch van de familie cozido de gros bereidt een traditionele stoofschotel met kikkererwten uit de Alentejo schrijft Melo
Xana Melatilde, National Geographic Your Shot
BEJA, PORTUGAL: Een familie komt rond de tafel bijeen om van de zondagse maaltijd te genieten. “Tot verrukking van iedereen had de matriarch van de familie cozido de grãos bereidt, een traditionele stoofschotel met kikkererwten uit de Alentejo,” schrijft Melão.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
REGGIO CALABRIA CALABRI ITALIEten verbindt ons met onze voorouders en de plekken waar we zijn opgegroeid In deze foto van zijn grootmoeder beschrijft Pellicano de kunst van de pastabereiding als de traditie van mijn land
Joel blu Pellicano, National Geographic Your Shot
REGGIO CALABRIA, CALABRIË, ITALIË: Eten verbindt ons met onze voorouders en de plekken waar we zijn opgegroeid. In deze foto van zijn grootmoeder beschrijft Pellicano de kunst van de pastabereiding als “de traditie van mijn land.”
20
HUNG YEN VIETNAM Het Vietnamese gehucht Ban is beroemd om zijn sojasaus die wordt bereid uit langkorrelige plakrijst en korte sojabonen De productie is een spektakel en houdt in dat dorpelingen honderden kruiken met het brouwsel vullen
Huynh Thanh Huy, National Geographic Your Shot
HUNG YEN, VIETNAM: Het Vietnamese gehucht Ban is beroemd om zijn sojasaus, die wordt bereid uit langkorrelige plakrijst en korte sojabonen. De productie is een spektakel en houdt in dat dorpelingen honderden kruiken met het brouwsel vullen.
Watch Next
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

Het principe van de kantellift

Kantellift

het levensverhaal van elizabeth bthory die ook wel bekendstaat als de bloedhertogin en wordt beschouwd als de meest beruchte vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden is onherroepelijk gehuld in gruwelijke mythen eind zestiende begin zeventiende eeuw zou zij honderden jonge vrouwen hebben gemarteld en vermoord

De hertogin Elizabeth Báthory was een moordenaar

Op deze tekening is het wrak van de jonk Nanhai Nr 1 in het slib op de zeebodem uitgebeeld voordat het schip werd gelicht

Dit Chinese scheepswrak bleef jarenlang geheim

een tekening van de nazcalijnen in peru

Het grootste mysterie van Peru: de Nazcalijnen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder