Skip to Content

In beeld: Payday in de jungle

In Congo trekken bankmedewerkers diep de jungle in om ambtenaren hun loon uit te betalen.
door Kris Pannecoucke
Om dorpen rond Inongo te bereiken een stad in het westen van Congo steekt een uit Bandundu afkomstig geldkonvooi MaiNdombe over een meer zo groot als de provincie Antwerpen waar bij storm al menig boot is verongelukt Het is de laatste halte op de route Omdat de uitbetaling van ambtenaren van belang is voor de economie vaart de boot altijd uit zo nodig ook op zondagpinterest icon
Kris Pannecoucke
1
Meestal zoeken de bankmedewerkers een kantoortje of klaslokaal om de ambtenaren uit te betalen Is zon locatie niet beschikbaar dan betalen ze vanuit de auto zoals hier in Epokofunga Mai Ndombe
Kris Pannecoucke
Meestal zoeken de bankmedewerkers een kantoortje of klaslokaal om de ambtenaren uit te betalen. Is zo'n locatie niet beschikbaar, dan betalen ze vanuit de auto, zoals hier in Epokofunga, Mai Ndombe.
2
Om dorpen rond Inongo te bereiken een stad in het westen van Congo steekt een uit Bandundu afkomstig geldkonvooi MaiNdombe over een meer zo groot als de provincie Antwerpen waar bij storm al menig boot is verongelukt Het is de laatste halte op de route Omdat de uitbetaling van ambtenaren van belang is voor de economie vaart de boot altijd uit zo nodig ook op zondag
Kris Pannecoucke
Om dorpen rond Inongo te bereiken, een stad in het westen van Congo, steekt een uit Bandundu afkomstig geldkonvooi Mai-Ndombe over, een meer zo groot als de provincie Antwerpen, waar bij storm al menig boot is verongelukt. Het is de laatste halte op de route. Omdat de uitbetaling van ambtenaren van belang is voor de economie, vaart de boot altijd uit, zo nodig ook op zondag.
3
Tussen Bandundu en Inongo graven bankmedewerkers en politiebegeleiders de jeep uit
Kris Pannecoucke
Tussen Bandundu en Inongo graven bankmedewerkers en politiebegeleiders de jeep uit.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In een dorp tussen Kindu en Kasongo in OostCongo krijgen agenten vanuit de auto hun loon betaald
Kris Pannecoucke
In een dorp tussen Kindu en Kasongo in Oost-Congo krijgen agenten vanuit de auto hun loon betaald.
5
In Bandundu wordt de geldkoffer gevuld voor een wekenlange reis langs duizenden ambtenaren
Kris Pannecoucke
In Bandundu wordt de geldkoffer gevuld voor een wekenlange reis langs duizenden ambtenaren.
6
In Tandembelo WestCongo moeten een schoolhoofd en docent een dag fietsen met het loon van alle leraren
Kris Pannecoucke
In Tandembelo (West-Congo) moeten een schoolhoofd en docent een dag fietsen met het loon van alle leraren.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In Kasenga in ZuidoostCongo kijkt een lerares uit naar het moment dat ze haar salaris krijgt Ambtenaren worden nog steeds uitbetaald tegen de wisselkoers van 2013 terwijl de waarde van de Congolese frank sindsdien bijna is gehalveerd ten opzichte van de dollar Het Franse acroniem SIDA aids staat nu in Congo voor Salaire Insignifiant Drisoirement Acquis onbetekenende lonen op bespottelijke manier verkregen
Kris Pannecoucke
In Kasenga, in Zuidoost-Congo, kijkt een lerares uit naar het moment dat ze haar salaris krijgt. Ambtenaren worden nog steeds uitbetaald tegen de wisselkoers van 2013, terwijl de waarde van de Congolese frank sindsdien bijna is gehalveerd ten opzichte van de dollar. Het Franse acroniem SIDA (aids) staat nu in Congo voor ‘Salaire Insignifiant Dérisoirement Acquis’, ’onbetekenende lonen op bespottelijke manier verkregen’.
8
Na aankomst in Feshi in het zuidwesten van Congo nemen bankmedewerkers hun intrek in kantoren van een plaatselijke bestuurder Ze blijven daar tot alle ambtenaren in de regio zijn betaald
Kris Pannecoucke
Na aankomst in Feshi, in het zuidwesten van Congo, nemen bankmedewerkers hun intrek in kantoren van een plaatselijke bestuurder. Ze blijven daar tot alle ambtenaren in de regio zijn betaald.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder