Skip to Content

@natgeo: fotografenwerk

De internationale Instagram-account @natgeo heeft de afgelopen jaren bijna 20.000 foto’s gepost. Dit zijn de verhalen die iedereen ter wereld aanspraken.
Onder toeziend oog van gidsen van de Gitgaastam fotografeert Paul Nicklen een Kermodebeer of spirit bear Hij gaf deze beer de bijnaam Friendly Bear omdat hij ondanks hun aanwezigheid zo onverstoord bleefpinterest icon
Jed Weingarten @jedweingarten
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Onder toeziend oog van gidsen van de Gitgaastam fotografeert Paul Nicklen een Kermodebeer of spirit bear Hij gaf deze beer de bijnaam Friendly Bear omdat hij ondanks hun aanwezigheid zo onverstoord bleef
Jed Weingarten @jedweingarten
Onder toeziend oog van gidsen van de Gitga’a-stam fotografeert Paul Nicklen een Kermode-beer of ‘spirit bear’. Hij gaf deze beer de bijnaam ‘Friendly Bear’, omdat hij ondanks hun aanwezigheid zo onverstoord bleef.
2
Jennifer Hayes fotografeert een ijsbergtuin in wateren rond Rde  Rode Eiland in de Scoresbybaai aan de oostkust van Groenland Deze ijsformaties ontstaan door het terugtrekken van gletsjers
David Doubilet @daviddoubilet
Jennifer Hayes fotografeert een ‘ijsbergtuin’ in wateren rond Røde Ø (Rode Eiland) in de Scoresby-baai aan de oostkust van Groenland. Deze ijsformaties ontstaan door het terugtrekken van gletsjers.
3
Ik dacht over een ander perspectief voor het fotograferen van keizerspinguns in hun broedkolonies op het pakijs voor de kust van Antarctica en deze uitkijkpost voor de hertenjacht was een van de bouwsels die ik daarvoor bedacht schrijft fotograaf Frans Lanting
Frans Lanting @FransLanting, National Geographic
“Ik dacht over een ander perspectief voor het fotograferen van keizerspinguïns in hun broedkolonies op het pakijs voor de kust van Antarctica, en deze uitkijkpost voor de hertenjacht was een van de bouwsels die ik daarvoor bedacht,” schrijft fotograaf Frans Lanting.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De fraai gestreepte gleufcanyons in het Escalante National Monument in Utah zijn nog onderdeel van het monument nadat president Donald Trump de omvang van het park inperkte en het natuurgebied in drie aparte stukken verdeelde De trekroute naar de ravijnen en de bufferzone eromheen vielen wel buiten de nieuwe grenzen
Aaron Huey @argonautphoto, National Geographic
De fraai gestreepte gleufcanyons in het Escalante National Monument in Utah zijn nog onderdeel van het monument nadat president Donald Trump de omvang van het park inperkte en het natuurgebied in drie aparte stukken verdeelde. De trekroute naar de ravijnen en de bufferzone eromheen vielen wel buiten de nieuwe grenzen.

Fotografie

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder