Skip to Content

Notre-Dame de Paris – meer dan 800 jaar geschiedenis

De reusachtige kerkklokken van de kathedraal zijn beroemd en hebben elk hun eigen naam In de zuidtoren van de westelijke hoofdfaade hangt de grote bourdon Emmanuel De klok werd in de zeventiende eeuw opnieuw gegoten en weegt dertien ton Alleen al de klepel heeft een gewicht van vijfhonderd kilopinterest icon
Bertrand Rieger, Gtres
1
De reusachtige kerkklokken van de kathedraal zijn beroemd en hebben elk hun eigen naam In de zuidtoren van de westelijke hoofdfaade hangt de grote bourdon Emmanuel De klok werd in de zeventiende eeuw opnieuw gegoten en weegt dertien ton Alleen al de klepel heeft een gewicht van vijfhonderd kilo
Bertrand Rieger, Gtres
De reusachtige kerkklokken van de kathedraal zijn beroemd en hebben elk hun eigen naam. In de zuidtoren van de westelijke hoofdfaçade hangt de grote bourdon Emmanuel. De klok werd in de zeventiende eeuw opnieuw gegoten en weegt dertien ton. Alleen al de klepel heeft een gewicht van vijfhonderd kilo.
2
In het Portaal van de Maagd aan de westelijke hoofdfaade van de NotreDame is uitgebeeld hoe de profeten de rol van de Maagd onder haar dood midden en haar hemelvaart en kroning tot koningin der hemelen boven voorspellen
William Perry, AGE Fotostock
In het Portaal van de Maagd aan de westelijke hoofdfaçade van de Notre-Dame is uitgebeeld hoe de profeten de rol van de Maagd (onder), haar dood (midden) en haar hemelvaart en kroning tot koningin der hemelen (boven) voorspellen.
3
De NotreDame was een van de eerste gotische bouwwerken waarin luchtbogen werden toegepast Deze vrijstaande steunberen leidden het gewicht van de dakconstructie en de muren af waardoor de kerk een verticaler karakter kon krijgen
Jean Lemoine/Getty Images
De Notre-Dame was een van de eerste gotische bouwwerken waarin luchtbogen werden toegepast. Deze vrijstaande steunberen leidden het gewicht van de dakconstructie en de muren af, waardoor de kerk een verticaler karakter kon krijgen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De bouw van het middenschip van de kathedraal werd begonnen in 1178 en nam twaalf jaar in beslag De kolossale ruimte biedt plaats aan negenduizend mensen en is 35 meter hoog Elke travee wordt overdekt met een zesdelig kruisribgewelf van zes gewelfkappen
P. Escudero, Gtres
De bouw van het middenschip van de kathedraal werd begonnen in 1178 en nam twaalf jaar in beslag. De kolossale ruimte biedt plaats aan negenduizend mensen en is 35 meter hoog. Elke travee wordt overdekt met een zesdelig kruisribgewelf van zes gewelfkappen.
5
Veel van de groteske waterspuwers en monsters aan de buitenzijde van de NotreDame kwamen in de negentiende eeuw uit de koker van de architect ViolletleDuc en de beeldhouwer Victor Pyanet Ze behoren tot de bekendste beeldhouwwerken van de NotreDame en weerspiegelen negentiendeeeuwse ideen over de menselijke aard
Dea, Album
Veel van de groteske waterspuwers en monsters aan de buitenzijde van de Notre-Dame kwamen in de negentiende eeuw uit de koker van de architect Viollet-le-Duc en de beeldhouwer Victor Pyanet. Ze behoren tot de bekendste beeldhouwwerken van de Notre-Dame en weerspiegelen negentiende-eeuwse ideeën over de menselijke aard.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

voetbal rome oudheid aquaduct

Wie bedacht voetbal, 's werelds populairste sport?

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

symbol of peace between russia and ukraine as young couple hugs dressed in their national flags

Hoe ontstond het Rusland-Oekraïneconflict?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder