Skip to Content

18x inspiratie voor je volgende bergavontuur

Laat je meenemen langs ontzagwekkende bergen en epische avonturen.
Een adembenemend uitzicht over de Zwitserse Alpenpinterest icon
Foto en bijschrift: Alessandra Meniconzi, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
1
Een adembenemend uitzicht over de Zwitserse Alpen
Foto en bijschrift: Alessandra Meniconzi, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Een adembenemend uitzicht over de Zwitserse Alpen.”
2
Deze foto is de jongste aanwinst in mijn reeks dronies selfies die met een drone zijn gemaakt We hadden de piek Vestrahorn op IJsland vorig jaar al bezocht maar toen kon ik mijn drone niet laten opstijgen omdat het te slecht weer was Ik wist dat ik nog eens terug moest komen om dit prachtige landschap vanuit de lucht te fotograferen In maart van dit jaar hebben we de berg opnieuw bezocht en gelukkig werkte het weer mee Met behulp van een drone probeerde ik een unieke kijk op dit prachtige landschap te creren We hebben onze volgende reis al gepland want we zijn verliefd op IJsland
Foto en bijschrift: Manish Mamtani, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Deze foto is de jongste aanwinst in mijn reeks ‘dronies’ (selfies die met een drone zijn gemaakt). We hadden de piek Vestrahorn op IJsland vorig jaar al bezocht, maar toen kon ik mijn drone niet laten opstijgen omdat het te slecht weer was. Ik wist dat ik nog eens terug moest komen om dit prachtige landschap vanuit de lucht te fotograferen. In maart van dit jaar hebben we de berg opnieuw bezocht en gelukkig werkte het weer mee. Met behulp van een drone probeerde ik een unieke kijk op dit prachtige landschap te creëren. We hebben onze volgende reis al gepland, want we zijn verliefd op IJsland.”
3
De Stellisee in Zwitserland is een van de mooiste plekken van waaruit je de berg Matterhorn kunt bewonderen Het feit dat we daar na een tocht van vier uur bij zonsopgang arriveerden maakte het moment helemaal bijzonder
Catalina Poplicean, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“De Stellisee in Zwitserland is een van de mooiste plekken van waaruit je de berg Matterhorn kunt bewonderen. Het feit dat we daar na een tocht van vier uur bij zonsopgang arriveerden, maakte het moment helemaal bijzonder.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Al trekkend door een van de mooiste landschappen ter wereld bij de kraterrand van de Bromo op Java in Indonesi
Foto en bijschrift: Marco Tagliarino, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
"Al trekkend door een van de mooiste landschappen ter wereld, bij de kraterrand van de Bromo op Java in Indonesië”
5
Longyearbyen op het Noorse Spitsbergen de enige plek op aarde waar je het noorderlicht ook overdag kunt zien In de winter is er theoretisch geen daglicht Deze foto werd om n uur s middags genomen Door de lange sluitertijd kon ik zowel het vage schijnsel van het noorderlicht als het verstrooide licht van achter de horizon vastleggen
Foto en bijschrift: Han Qi Chen, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
"Longyearbyen op het Noorse Spitsbergen: de enige plek op aarde waar je het noorderlicht ook overdag kunt zien. In de winter is er theoretisch geen daglicht. Deze foto werd om één uur ’s middags genomen. Door de lange sluitertijd kon ik zowel het vage schijnsel van het noorderlicht als het verstrooide licht van achter de horizon vastleggen.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Als gevolg van de harde wind en de hoge luchtvochtigheid ontstaan in februari in het Japanse Yamagata deze ijsmonsters Op deze stralende dag werden de ijsmonsters in de avondschemering prachtig beschenen
Foto en bijschrift: Kazuaki Koseki, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Als gevolg van de harde wind en de hoge luchtvochtigheid ontstaan in februari in het Japanse Yamagata deze ijsmonsters. Op deze stralende dag werden de ijsmonsters in de avondschemering prachtig beschenen.”
8
Ik heb er lange tijd van gedroomd deze ongelooflijke plek te bezoeken de Tre Cime di Lavaredo Vorige zomer was ik in de gelegenheid om dat te doen en het was nog mooier dan in mijn dromen Het leven is schitterend Deze bergen zijn geweldig en kolossaal enorm en ik voel me heel klein
Foto en bijschrift: Nafets N., 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Ik heb er lange tijd van gedroomd deze ongelooflijke plek te bezoeken: de Tre Cime di Lavaredo. Vorige zomer was ik in de gelegenheid om dat te doen en het was nog mooier dan in mijn dromen! Het leven is schitterend! Deze bergen zijn geweldig en kolossaal, enorm, en ik voel me heel klein!”
9
Henningsvr is een vissersdorpje op verschillende eilandjes voor de zuidkust van het grotere eiland Austvgya in de Noorse Lofotenarchipel
Foto en bijschrift: Sergey Lukankin, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Henningsvær is een vissersdorpje op verschillende eilandjes voor de zuidkust van het grotere eiland Austvågøya, in de Noorse Lofoten-archipel.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Alles wat je blij maakt dat je leeft moet je dicht in de buurt houden Deze foto werd in 2017 gemaakt tijdens een drie maanden durende reis door Patagoni met mijn vriendin We hebben de afgelopen vijf jaar de wereld rondgereisd en er bestaat niets beters dan dit moment te delen met iemand van wie je houdt
Foto en bijschrift: Marco Grassi, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Alles wat je blij maakt dat je leeft, moet je dicht in de buurt houden. Deze foto werd in 2017 gemaakt, tijdens een drie maanden durende reis door Patagonië met mijn vriendin. We hebben de afgelopen vijf jaar de wereld rondgereisd en er bestaat niets beters dan dit moment te delen met iemand van wie je houdt.”
11
De eerste zonnestraal valt op St Johns Peak met een zee van wolken op de achtergrond Gua Paka in Sabah Maleisi
Foto en bijschrift: Asuka I., 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“De eerste zonnestraal valt op St. John's Peak, met een zee van wolken op de achtergrond. Gua Paka in Sabah, Maleisië.”
12
De waterval van Sunwapta is een verbluffende plek in het Jasper National Park in het midden van de Canadese Rockies
Foto en bijschrift: Davide Lena, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“De waterval van Sunwapta is een verbluffende plek in het Jasper National Park, in het midden van de Canadese Rockies.”
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Ik ben de afgelopen vijf jaar de wereld rondgereisd maar nadat ik deze plek voor het eerst had bezocht bleef ik er naar terugkeren Wat ik zo mooi vind aan het bezoeken van dezelfde plek is dat je ziet hoe het landschap en de lichtval veranderen met de seizoenen
Foto en bijschrift: Marco Grassi, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Ik ben de afgelopen vijf jaar de wereld rondgereisd, maar nadat ik deze plek voor het eerst had bezocht, bleef ik er naar terugkeren. Wat ik zo mooi vind aan het bezoeken van dezelfde plek, is dat je ziet hoe het landschap en de lichtval veranderen met de seizoenen.”
14
We stonden s ochtends vroeg op om naar de fjord te gaan en fotos te maken van het ochtendgloren in de bergen en de weerspiegeling ervan op het heldere water
Foto en bijschrift: Han Qi Chen, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“We stonden ’s ochtends vroeg op om naar de fjord te gaan en foto’s te maken van het ochtendgloren in de bergen en de weerspiegeling ervan op het heldere water.”
15
Een trektocht door ZuidTirol is een unieke ervaring Het was de eerste keer dat ik zo dicht langs de rand van een afgrond wandelde die bijna in de mist verdween De kracht van de natuur in dit soort situaties herinnert ons eraan dat we slechts passagiers op deze planeet zijn
Foto en bijschrift: Guillaume Flandre, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Een trektocht door Zuid-Tirol is een unieke ervaring. Het was de eerste keer dat ik zo dicht langs de rand van een afgrond wandelde, die bijna in de mist verdween. De kracht van de natuur in dit soort situaties herinnert ons eraan dat we slechts passagiers op deze planeet zijn.”
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Prachtige zonsopgang boven het turkooizen water van het Moraine Lake met erboven de besneeuwde en rood oplichtende toppen van de Canadese Rockies in het Banff National Park Ik reis de hele wereld rond en kon me niet herinneren dat iets z tot de verbeelding sprak Het Moraine Lake is echt een ongelooflijk tafereel Het eerste halfuur kon ik het zelfs niet fotograferen  ik zat gewoon te genieten van deze schoonheid Ik wil weer naar deze plek terugkeren en ik weet zeker dat het nooit zal vervelen Het is echt iets wat je met eigen ogen moet zien
Foto en bijschrift: Dmitry Vinogradov, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Prachtige zonsopgang boven het turkooizen water van het Moraine Lake, met erboven de besneeuwde en rood oplichtende toppen van de Canadese Rockies in het Banff National Park. Ik reis de hele wereld rond en kon me niet herinneren dat iets zó tot de verbeelding sprak. Het Moraine Lake is echt een ongelooflijk tafereel. Het eerste halfuur kon ik het zelfs niet fotograferen – ik zat gewoon te genieten van deze schoonheid. Ik wil weer naar deze plek terugkeren en ik weet zeker dat het nooit zal vervelen. Het is echt iets wat je met eigen ogen moet zien.”
17
Luchtfoto van een zonsondergang boven het dorp Reine op de Lofoten Noorwegen
Foto en bijschrift: Nedjat Nuhi, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Luchtfoto van een zonsondergang boven het dorp Reine op de Lofoten, Noorwegen”
18
De berg Sharidake wordt in de taal van het Ainuvolk Onne Nupuri genoemd Op deze foto van de Sharidake vanuit een helikopter zie je in de verte de berg Unabetsudake en de bergketen Shiretoko Het was een buitengewone tijd voor mij en het was het meest indrukwekkende landschap dat ik in mijn leven had gezien
Foto en bijschrift: W. Aoki, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“De berg Sharidake wordt in de taal van het Ainu-volk ‘Onne Nupuri’ genoemd. Op deze foto van de Sharidake vanuit een helikopter zie je in de verte de berg Unabetsudake en de bergketen Shiretoko. Het was een buitengewone tijd voor mij en het was het meest indrukwekkende landschap dat ik in mijn leven had gezien.”

Fotografie

het wit oorzwammetje crepidotus variabilis groeit op bomen en wordt gekweekt voor gebruik in medicijnen

Foto's op de Veluwe: paddenstoel of kunst?

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder