Skip to Content

Aftellen tot nieuwe stappen in de ruimte

Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachtenpinterest icon
FOTO-ILLUSTRATIE
1
Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachten
FOTO-ILLUSTRATIE
Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd. De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces; het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachten.
2
De hond Strelka werd op 19 augustus 1960 met een Sovjetruimtevaartuig gelanceerd samen met Belka Ook aan boord een konijn veertig muizen twee ratten vliegen planten en schimmels De hele levende have keerde ongeschonden op aarde terug
KOSMONAUTENMUSEUM
De hond Strelka werd op 19 augustus 1960 met een Sovjetruimtevaartuig gelanceerd, samen met Belka. Ook aan boord: een konijn, veertig muizen, twee ratten, vliegen, planten en schimmels. De hele levende have keerde ongeschonden op aarde terug.
3
De Apollo 11crew onder wie de eerste astronauten die voet op de maan zouden zetten werden op 16 juli 1969 gelanceerd in deze commandomodule Columbia De drie mannen keerden terug naar de aarde in de capsule die bij Hawa in zee belandde
Luchtvaartmuseum, Seattle
De Apollo 11-crew, onder wie de eerste astronauten die voet op de maan zouden zetten, werden op 16 juli 1969 gelanceerd in deze commandomodule, Columbia. De drie mannen keerden terug naar de aarde in de capsule, die bij Hawaï in zee belandde.
Meer van
 
preview for Wetenschap

Wetenschap

dwergplaneet pluto

Alles wat je wil weten over Pluto

pure chocolade en blauwe bessen stimuleren de aanmaak van serotonine

Gestrest? Deze 5 voedingsmiddelen maken je rustig

de planeet venus

Alles wat je wil weten over Venus

een man kijkt vanaf een camping naar vallende sterren

Wat zijn vallende sterren en wanneer zie je ze?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder