Skip to Content

Aftellen tot nieuwe stappen in de ruimte

Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachtenpinterest icon
FOTO-ILLUSTRATIE
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachten
FOTO-ILLUSTRATIE
Bij de lancering van Spoetnik op 4 oktober 1957 werd voor de eerste keer een door mensen gemaakt voorwerp de ruimte in gestuurd. De Amerikanen werden overrompeld door dit Sovjetsucces; het gaf de aanzet tot de ruimtewedloop tussen de supermachten.
2
De hond Strelka werd op 19 augustus 1960 met een Sovjetruimtevaartuig gelanceerd samen met Belka Ook aan boord een konijn veertig muizen twee ratten vliegen planten en schimmels De hele levende have keerde ongeschonden op aarde terug
KOSMONAUTENMUSEUM
De hond Strelka werd op 19 augustus 1960 met een Sovjetruimtevaartuig gelanceerd, samen met Belka. Ook aan boord: een konijn, veertig muizen, twee ratten, vliegen, planten en schimmels. De hele levende have keerde ongeschonden op aarde terug.
3
De Apollo 11crew onder wie de eerste astronauten die voet op de maan zouden zetten werden op 16 juli 1969 gelanceerd in deze commandomodule Columbia De drie mannen keerden terug naar de aarde in de capsule die bij Hawa in zee belandde
Luchtvaartmuseum, Seattle
De Apollo 11-crew, onder wie de eerste astronauten die voet op de maan zouden zetten, werden op 16 juli 1969 gelanceerd in deze commandomodule, Columbia. De drie mannen keerden terug naar de aarde in de capsule, die bij Hawaï in zee belandde.
Watch Next
 
preview for Wetenschap - Curated

Wetenschap

op een angiogram die door personeel van het universitair ziekenhuis van de university of virginia is afgenomen is het bloedvatenstelsel in de hersenen van een patint te zien hoofdpijn die ontstaat na besmetting met het sarscov2virus kan het gevolg zijn van een aantasting op microvasculair niveau van de drielingzenuw

Dit zijn de oorzaken van hoofdpijn bij corona

de planeet jupiter

Jupiter, alle feiten op een rij

een waterlelie met gaatjes

Bang voor gaatjes? Misschien heb je trypofobie

een schoolbord met wiskundige formules van einstein

Hoe werkt Einsteins relativiteitstheorie?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder