Skip to Content

Wie waren de eerste Europeanen? - 2

Circa 7700 jaar oude voorwerpen die zijn gevonden in Aktopraklk een neolithisch dorp in NoordwestTurkije bevatten aanwijzingen over de oudste landbouw Mede dankzij DNA uit de schedels van mensen die hier begraven liggen is de verspreiding van de vroegste akkerbouwers in Europa in kaart gebrachtpinterest icon
Stadsmuseum Van Bursa, Turkije
1
Circa 7700 jaar oude voorwerpen die zijn gevonden in Aktopraklk een neolithisch dorp in NoordwestTurkije bevatten aanwijzingen over de oudste landbouw Mede dankzij DNA uit de schedels van mensen die hier begraven liggen is de verspreiding van de vroegste akkerbouwers in Europa in kaart gebracht
Stadsmuseum Van Bursa, Turkije
Circa 7700 jaar oude voorwerpen die zijn gevonden in Aktopraklık, een neolithisch dorp in Noordwest-Turkije, bevatten aanwijzingen over de oudste landbouw. Mede dankzij DNA uit de schedels van mensen die hier begraven liggen, is de verspreiding van de vroegste akkerbouwers in Europa in kaart gebracht.
2
Een vijzel laat zien dat er tarwe werd verbouwd
Stadsmuseum Van Bursa, Turkije
Een vijzel laat zien dat er tarwe werd verbouwd.
3
Een scherf aardewerk van Aktopraklik met een afbeelding van tarwe
Stadsmuseum Van Bursa, Turkije
Een scherf aardewerk van Aktopraklik met een afbeelding van tarwe.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een terracottabeeldje van een vrouwenfiguur is mogelijk een vruchtbaarheidssymbool
Stadsmuseum Van Bursa, Turkije
Een terracottabeeldje van een vrouwenfiguur is mogelijk een vruchtbaarheidssymbool.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

Deze schedel van een holenbeer die in Itali werd gevonden is een van de laatste sporen van dit prehistorische dier die zijn ontdekt Wetenschappers discussiren al lange tijd over de vraag of holenberen en andere megafauna door het oprukkende ijs van de laatste ijstijd zijn uitgestorven maar een nieuwe analyse van het DNA van prehistorische holenberen wijst erop dat de aankomst van de moderne mens in Europa een zeer belangrijke rol in de ondergang van de holenbeer heeft gespeeld

Hoe de reusachtige holenbeer kon uitsterven

voetbal rome oudheid aquaduct

Wie bedacht voetbal, 's werelds populairste sport?

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder