Skip to Content

In beeld: Upper East Side, New York

De Upper East Side in Manhattan staat bekend om zijn peperdure panden, bewoond door een oudere, maar zeer diverse elite. Een ontmoeting met enkele kleurrijke bewoners van de wijk.
door Esmee van Dijk
Barbara New Yorker pur sang geeft haar leeftijd niet graag prijs Ze wil alleen kwijt dat ze al heel lang in haar appartement woont Manhattan is haar thuis en alleen al bij de gedachte dat ze ooit weg zou moeten uit de Upper East Side krijgt ze de rillingen Na een carrire als model en actrice deelt Barbara nu haar modekennis via de verkoop van vintagekleding en door mensen te helpen bij het ontwikkelen van een eigen stijlpinterest icon
Alain Schroeder
1
Barbara New Yorker pur sang geeft haar leeftijd niet graag prijs Ze wil alleen kwijt dat ze al heel lang in haar appartement woont Manhattan is haar thuis en alleen al bij de gedachte dat ze ooit weg zou moeten uit de Upper East Side krijgt ze de rillingen Na een carrire als model en actrice deelt Barbara nu haar modekennis via de verkoop van vintagekleding en door mensen te helpen bij het ontwikkelen van een eigen stijl
Alain Schroeder
Barbara, New Yorker pur sang, geeft haar leeftijd niet graag prijs. Ze wil alleen kwijt dat ze ‘al heel lang’ in haar appartement woont. Manhattan is haar thuis en alleen al bij de gedachte dat ze ooit weg zou moeten uit de Upper East Side krijgt ze de rillingen. Na een carrière als model en actrice deelt Barbara nu haar modekennis via de verkoop van vintagekleding en door mensen te helpen bij het ontwikkelen van een eigen stijl.
2
Paul 71 kocht zijn appartement in de Upper East Side in 1985 Toen was het een wijk met een ijzerwinkel schoonheidssalon en restaurants vertelt hij Nu kun je er makkelijker diamanten kopen dan een pak melk Paul is een verzamelaar en dat is goed terug te zien in zijn huis En wat is nu een betere manier om zijn kostbare Indiase juwelen te tonen dan door zich te verkleden als maharadja
Alain Schroeder
Paul (71) kocht zijn appartement in de Upper East Side in 1985. ‘Toen was het een wijk met een ijzerwinkel, schoonheidssalon en restaurants,’ vertelt hij. ‘Nu kun je er makkelijker diamanten kopen dan een pak melk!’ Paul is een verzamelaar en dat is goed terug te zien in zijn huis. En wat is nu een betere manier om zijn kostbare Indiase juwelen te tonen dan door zich te verkleden als maharadja?
3
Walter 70 in de badkuip in zijn keuken in het appartement waar hij al sinds 1976 woont
Alain Schroeder
Walter (70) in de badkuip in zijn keuken, in het appartement waar hij al sinds 1976 woont.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Lisa 76 een geboren Britse was ballerina en model Met haar gevoel voor interieurstyling geeft ze steeds een nieuwe invulling aan haar woning Alleen al voor bezoek verft ze haar muren opnieuw
Alain Schroeder
Lisa (76), een geboren Britse, was ballerina en model. Met haar gevoel voor interieurstyling geeft ze steeds een nieuwe invulling aan haar woning. Alleen al voor bezoek verft ze haar muren opnieuw.
5
Evan 40 en Kim 34 eigenaren van het herenkledingmerk Joe Bananas openden hun eerste boetiek buiten Australi in de Upper East Side waar ze met hun exclusieve aanbod veel klanten trekken
Alain Schroeder
Evan (40) en Kim (34), eigenaren van het herenkledingmerk Joe Bananas, openden hun eerste boetiek buiten Australië in de Upper East Side, waar ze met hun exclusieve aanbod veel klanten trekken.
6
Lola 72 zit vol positieve energie en laat haar groene vingers graag los op haar geliefde balkon
Alain Schroeder
Lola (72) zit vol positieve energie en laat haar groene vingers graag los op haar geliefde balkon.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Toen het lot New Yorker Sandy 78 en countryclubliefhebber Richard 85 uit Florida samenbracht waren ze het over slechts n ding snel eens het kopen van een appartement in de Upper East Side Hun favoriete restaurants zitten om de hoek de keuken in hun woning wordt niet vaak gebruikt Sandy bekent dat het dan ook wat vreemd voelt om aan deze tafel te zitten
Toen het lot New Yorker Sandy (78) en countryclubliefhebber Richard (85) uit Florida samenbracht, waren ze het over slechts één ding snel eens: het kopen van een appar¬tement in de Upper East Side. Hun favoriete restaurants zitten om de hoek, de keuken in hun woning wordt niet vaak gebruikt. Sandy bekent dat het dan ook wat vreemd voelt om aan deze tafel te zitten.
8
Lynn 81 is meestal de rust zelve Toch stapt ze graag uit haar comfortzone hier weerspiegelt haar uitdossing onopzettelijk een van haar kunstwerken Lynn ziet zichzelf nergens anders wonen dan in de Upper East Side maar wordt nostalgisch bij de gedachte aan de gloriedagen van Madison Avenue waar de daar gevestigde grote reclamebureaus geleidelijk vertrekken
Alain Schroeder
Lynn (81) is meestal de rust zelve. Toch stapt ze graag uit haar comfortzone; hier weerspiegelt haar uitdossing (onopzettelijk) een van haar kunstwerken. Lynn ziet zichzelf nergens anders wonen dan in de Upper East Side, maar wordt nostalgisch bij de gedachte aan de gloriedagen van Madison Avenue, waar de daar gevestigde grote reclamebureaus geleidelijk vertrekken.

Fotografie

het wit oorzwammetje crepidotus variabilis groeit op bomen en wordt gekweekt voor gebruik in medicijnen

Foto's op de Veluwe: paddenstoel of kunst?

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder