Skip to Content

‘Kleed je als een heer, gedraag je als een heer’

Tot in de puntjes verzorgd probeert de Brotherhood Social Club jongeren in Zuid-Afrikaanse townships weer op het goede pad te krijgen.
door Esmee van Dijk
Brotherhoodleden houden even pauze voordat ze verdergaan met hun community walk door het township De sociteit is een mix van jong en oud Hoewel de oudere leden sneller respect afdwingen vinden ze het ook belangrijk dat jongeren zich kunnen identificeren met de groeppinterest icon
Isabel Corthier
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Brotherhoodleden houden even pauze voordat ze verdergaan met hun community walk door het township De sociteit is een mix van jong en oud Hoewel de oudere leden sneller respect afdwingen vinden ze het ook belangrijk dat jongeren zich kunnen identificeren met de groep
Isabel Corthier
Brotherhood-leden houden even pauze voordat ze verdergaan met hun community walk door het township. De sociëteit is een mix van jong en oud. Hoewel de oudere leden sneller respect afdwingen, vinden ze het ook belangrijk dat jongeren zich kunnen identificeren met de groep
2
Oprichter en voorzitter Mncedisi Izzy Sogwangqa midden en andere Brotherhoodleden paraderen in hun elegantste outfit door de straten van het township Door onze kledingstijl trekken we de aandacht Daarna kunnen we het gesprek aangaan zegt Izzy
Isabel Corthier
Oprichter en voorzitter Mncedisi ‘Izzy’ Sogwangqa (midden) en andere Brotherhood­leden paraderen in hun elegantste outfit door de straten van het township. ‘Door onze kledingstijl trekken we de aandacht. Daarna kunnen we het gesprek aangaan,’ zegt Izzy.
3
Izzy in gesprek met Thulani 25 die zich aan het criminele circuit probeert te ontworstelen Huisbezoeken vinden plaats in een intieme sfeer Leden van de Brotherhood begrijpen in welke moeilijke situaties jongeren opgroeien en proberen hen zo goed mogelijk te helpen
Isabel Corthier
Izzy in gesprek met Thulani (25), die zich aan het criminele circuit probeert te ontworstelen. Huisbezoeken vinden plaats in een intieme sfeer. Leden van de Brotherhood begrijpen in welke moeilijke situaties jongeren opgroeien en proberen hen zo goed mogelijk te helpen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Izzy kleedt zich aan in zijn bescheiden huisje met op de achtergrond kleding die hij in dertig jaar tijd bij elkaar heeft verzameld
Isabel Corthier
Izzy kleedt zich aan in zijn bescheiden huisje, met op de achtergrond kleding die hij in dertig jaar tijd bij elkaar heeft verzameld.
5
Bongiwe Lolwana 24 is een van de vrouwelijke leden kofifi Ze wil het toenemende geweld tegen vrouwen in ZuidAfrika aan de kaak stellen
Isabel Corthier
Bongiwe Lolwana (24) is een van de vrouwelijke leden, kofifi. Ze wil het toenemende geweld tegen vrouwen in Zuid­Afrika aan de kaak stellen.
6
Bongani Jantjies 30 midden en vrienden lopen broeken na op fabricagefoutjes in de winkel American Clothing Die kopen ze dan met korting
Isabel Corthier
Bongani Jantjies (30, midden) en vrienden lopen broeken na op fabricagefoutjes in de winkel American Clothing. Die kopen ze dan met korting.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Brotherhoodleden vormen met hun uitdossing een schril contrast met de vaak verloederde omgeving Zo valt hun verschijning meer op
Isabel Corthier
Brotherhood­leden vormen met hun uitdossing een schril contrast met de vaak verloederde omgeving. Zo valt hun verschijning meer op.
8
Op 9 november 2019 organiseert de groep een mars door Weltevreden Valley North ter gelegenheid van de officile inauguratie en de inhuldiging van Izzy als voorzitter De Brotherhood trekt onderweg een hoop bekijks
Isabel Corthier
Op 9 november 2019 organiseert de groep een mars door Weltevreden Valley North ter gelegenheid van de officiële inauguratie en de inhuldiging van Izzy als voorzitter. De Brotherhood trekt onderweg een hoop bekijks.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder