Skip to Content

Dit zijn de winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2020

Op 15 november vond de prijsuitreiking plaats van de National Geographic Fotowedstrijd 2020 in De Arendshoeve in Amsterdam. Bekijk alle winnaars!
Jurywinnaar Mens en overall winnaar Jonge jongens van de Mundari stam in zuid Sudan maken het koeiengeiten kamp klaar voordat de volwassen mannen terugkomen met het vee aan het einde van de dag Hier maakt een jongen een vuur van gedroogde koeien uitwerpselen Het vuur houdt de koeien en de jongens warm tijdens de koude nachten maar de rook beschermtde mensen en dieren voornamelijk tegen de malaria muggen die massaal aanwezig zijn bij de Nijl Daarnaast smeren de jongens en mannen de beesten en zichzelf in met as ter bescherming tegen de muggenpinterest icon
Johan Gerrits
1
Jurywinnaar Mens en overall winnaar Jonge jongens van de Mundari stam in zuid Sudan maken het koeiengeiten kamp klaar voordat de volwassen mannen terugkomen met het vee aan het einde van de dag Hier maakt een jongen een vuur van gedroogde koeien uitwerpselen Het vuur houdt de koeien en de jongens warm tijdens de koude nachten maar de rook beschermtde mensen en dieren voornamelijk tegen de malaria muggen die massaal aanwezig zijn bij de Nijl Daarnaast smeren de jongens en mannen de beesten en zichzelf in met as ter bescherming tegen de muggen
Johan Gerrits
Jurywinnaar Mens en overall winnaar: Jonge jongens van de Mundari stam in zuid Sudan maken het koeien/geiten kamp klaar voordat de volwassen mannen terugkomen met het vee, aan het einde van de dag. Hier maakt een jongen een vuur van gedroogde koeien uitwerpselen. Het vuur houdt de koeien en de jongens warm tijdens de koude nachten, maar de rook beschermt de mensen en dieren voornamelijk tegen de malaria muggen, die massaal aanwezig zijn bij de Nijl. Daarnaast smeren de jongens en mannen de beesten en zichzelf in met as ter bescherming tegen de muggen.
2
Jurywinnaar Dier De waterral een geheimzinnige vogel Uit het moeras hoor je hem wel eens gillen als een speenvarkentje maar zich laten zien doet hij maar zelden Wanneer hij zich bedreigdvoelt dan maakt hij zich liever lopend uit de voeten dan vliegend om weer snel terug te keren in de beschutting die het moeras hem biedt Door de beschutte opstelling voelde deze vogel zich niet bedreigd en kwam meermaals foerageren aan de rand van zijn moeras Al met al een prachtige ervaring
Robert van der Meer
Jurywinnaar Dier: De waterral, een geheimzinnige vogel. Uit het moeras hoor je hem wel eens gillen als een speenvarkentje, maar zich laten zien doet hij maar zelden. Wanneer hij zich bedreigd voelt dan maakt hij zich liever lopend uit de voeten dan vliegend, om weer snel terug te keren in de beschutting die het moeras hem biedt. Door de beschutte opstelling voelde deze vogel zich niet bedreigd en kwam meermaals foerageren aan de rand van zijn moeras. Al met al een prachtige ervaring.
3
Jurywinnaar Landschap Tijdens onze trip naar de Lofoten  Noorwegen kwamen we langs een dichtgevroren meer met een eilandje en een cabin Het viel me direct op En het gedacht dit beeld vanuit de lucht te kunnen vastleggen deed we al dagdromen Ik maakte het beeld met een Dji Mavic Pro drone
Joris Put
Jurywinnaar Landschap: Tijdens onze trip naar de Lofoten - Noorwegen kwamen we langs een dichtgevroren meer met een eilandje en een cabin. Het viel me direct op. En het gedacht dit beeld vanuit de lucht te kunnen vastleggen deed we al dagdromen. Ik maakte het beeld met een Dji Mavic Pro drone.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Publiekswinnaars Mens In de vroege ochtend met een bootje het Inlemeer op Tijdens de zonsopgang vist het Intha volk nog op traditionele wijze De afbeelding laat de ongelofelijke balans zien die deze mensen hebben
Bart Hazewinkel
Publiekswinnaars Mens: In de vroege ochtend met een bootje het Inlemeer op. Tijdens de zonsopgang vist het Intha volk nog op traditionele wijze. De afbeelding laat de ongelofelijke balans zien die deze mensen hebben.
5
Publiekswinnaar Dier Op deze foto zie je een nieuwsgierige Siberische Grondeekhoorn Deze eekhoorn soort vind je in een oud park in Tilburg alwaar in de jaren 60 een dierentuin heeft gezeten Nadat de dierentuin moest sluiten is deze exotische eekhoorn soort losgelaten en heeft zich daar voortgeplant en is nog altijd te vinden
Alex Pansier
Publiekswinnaar Dier: Op deze foto zie je een nieuwsgierige Siberische Grondeekhoorn. Deze eekhoorn soort vind je in een oud park in Tilburg, alwaar in de jaren 60 een dierentuin heeft gezeten. Nadat de dierentuin moest sluiten is deze exotische eekhoorn soort losgelaten en heeft zich daar voortgeplant en is nog altijd te vinden.
6
Publiekswinnaar Landschap Molen de Zwaan is in opbouw Op 20 September is de opening Op deze foto zijn net de wieken geplaatst En dat bij een prachtige zonsopkomst
Cynthia Verbruggen
Publiekswinnaar Landschap: Molen de Zwaan is in opbouw. Op 20 September is de opening. Op deze foto zijn net de wieken geplaatst. En dat bij een prachtige zonsopkomst!
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Winnaar OPPO Smartphone Challenge Ik had graag willen zeggen dat ik deze foto gemaakt heb met een professionele camera maar die had ik op dat moment niet bij me Ja deze foto is gemaakt met mijn smartphone Ik vind het contrast tussen de kwetsbaarheid van de mens ten opzichte van de tijdloze en magnifieke architectuur interessant Ik ga in mijn fotografie graag op zoek naar een verhaal Als je hem mooi vindt dan bewijst deze foto wat mij betreft dat je daar heus niet per se een DSLR voor nodig hebt Dit is mijn inzending voor de OPPO x National Geographic fotowedstrijd categorie smartphone Een fijne avond
Frederike Heuvel
Winnaar OPPO Smartphone Challenge: Ik had graag willen zeggen dat ik deze foto gemaakt heb met een professionele camera, maar die had ik op dat moment niet bij me. Ja, deze foto is gemaakt met mijn smartphone! Ik vind het contrast tussen de kwetsbaarheid van de mens ten opzichte van de tijdloze en magnifieke architectuur interessant. Ik ga in mijn fotografie graag op zoek naar een verhaal. Als je hem mooi vindt dan bewijst deze foto wat mij betreft dat je daar heus niet per se een DSLR voor nodig hebt. Dit is mijn inzending voor de OPPO x National Geographic fotowedstrijd categorie smartphone. Een fijne avond!

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder